Edirne Gezi Rehberi

edirne gezi rehberi

Edirne’de kısıtlı zamanınız varsa ve boş vaktiniz varsa 1 Günlük Edirne Gezi Rehberi Gezilecek Yerler yazımızı kesinlikle okumalısınız. Osmanlı Dönemi kalıntıları ve çok eski dönemlere ait kalıntılar ile dolu dolu vakit geçirmenizi sağlayacak olan yazımızda sizler için tüm detayı düşündük. Tarihi Osmanlı Mimarisine sahip bir çok camii, kervansaray vb yapıyı sizler için inceledik.

Edine’de Ölmeden Önce Kesinlikle Görülmesi Gereken Yerler

  • Selimiye Camii

Osman Dönemi’nde yetişen en büyük mimar olan Mimar Sinan’ın devasa güzellikteki eseri olan Selimiye Camii ilk olarak akla gelir tabi ki de. Cami inşaasından sonra Mimar Sinan ”Ustalık Eserim” olarak adlandırdığı bu camii diğer bütün camilerden farklı motifler, kubbeler ve geçişlere sahiptir. Camii 14 Mart 1575 yılında kullanıma açılmıştır.

Yapımında yaklaşık olarak 500 milyon akçe harcandığı söylenmektedir. Fakat içerisine girdiğinize donup kalıyorsunuz, her cami güzel olsa da bu cami gerçekten çok farklı bir ambiansa sahiptir. Bu nedenle insanı kendisine hayran bırakacak nitelikteki işlemelere sahip olan camiye hayran kalıyorsunuz. Özellikle cami içerisinde bulunan sütunların genişliği ve boyutları insanları şaşkına çeviriyor.

  • Edirne Sokullu Hamamı

Geziniz bittiğinde ve yorulduğunuzda tarihi hamam kullanılır hâlde olduğu için, bu gezinin ve telaşenin yorgunluğunu Edirne Sokollu Hamamı‘nda rahatlıkla atabilirsiniz. Türk kültüründe hamamın önemli bir yeri vardır.

Ülkemizde çok eski tarihlerden bu yana kullanılan Hamamlar bulunmaktadır. Hatta bir çok yabancı tur şirketi ülkemiz de tatil paketi satarken müşterilerine Türk Hamamı seçeneğini de özellikle sunmaktadırlar.

  • Rüstempaşa Kervan Sarayı

1554 yılın da inşaa edilen ve dönemin padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Rüstem Paşa tarafından özel rica üzerine Mimar Sinan’a yaptırılan bu kervansaray günümüzde otel olarak kullanılmaktadır. Her ne kadar otel gibi olsa da dönemin bütün özelliklerini taşır ve ziyaretçilerine kapısı açıktır. Tarihin izlerini daha dün gibi üzerinde taşıyan bu yapıyı Edirne gezileriniz de mutlaka görmelisiniz.

Osmanlı mimarisinin derinden hissedildiği bu yapıyı gezerken tarihi derinden hissetme şansınız kendinizde bulabilirsiniz.

  • II Beyazıt Külliyesi

II Beyazıt Külliyesi yapıldığı dönemde Tıp Fakültesi görevini üstlenmekteymiş. Hatta bugün ki üniversite fakülteleri gibi detaylı hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılırlarmış. Bu yapı Osmanlı Dönemi’nin en önemli tıp fakültelerinden birisi olarak kabul görmüştür. Hatta şaşıracağınız bir bilgi vermek gerekirse, bu dönemde psikolojik sorunları olan hastalar ilk kez müzik ile tedavi edilmeye çalışılmış ve bunda da başarılı olunduğu söylenmektedir. Aynı dönem de ise bugünün gelişmiş batı ülkeleri aynı sorunlara karşı şiddet ve elektrik tedavisini kullanmaya çalışıyorlarmış.

  • Muradiye Cami

İhtişamlı mimariye sahip olan bu yapı 1433 yılında inşaa edilmiş ve kullanımı açılmıştır. Fakat Edirne’nin arka sokakları olarak tabir edilen kısımda kaldığı için fazla ziyaretçisi bulunmasa da Çini süslemelerini sevenlerin kesinlikle ziyaret ettiği bu camiye sizde uğramayı unutmamalısınız.

1 Günlük Edirne Gezi Rehberi Gezilecek Yerler adlı yazımızda Edirne’nin en meşhur tarihi yapılarını listeledik ve hepsi birbirine o kadar yakın ki aracınızla hepsini bir çırpıda gezebilirsiniz. Gezdiğiniz bu bölgenin çevresinde yeme-içme ihtiyaçlarınızı da rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Eğer yolunuz Edirne’ye düşerse bu rehberi takip edebilir ve gezi planınız öncesinde bölge hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık