Araxa Antik Kenti

Araxa Antik kent 1

Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi ile eşsiz güzellikleri içinde barındıran Fethiye daha pek çok gizemli ve büyüleyici güzelliği barındırmaktadır. Bunlara arasında bazıları tarihi yapısı ve efsaneleriyle mutlaka dikkatinizi çekecektir. Araxa Antik Kenti bu yerler arasında ilk sıradadır. Eğer yolunuz Fethiye’ye düşerse mutlaka bu tarihi antik kenti görmeye gidin.

Araxa Antik Kenti Nerededir diye merak ediyorsanız Fethiye’den 40 kilometre uzaklıktadır. Araxa Antik Kenti Nasıl Gidilir diye dert etmeyin.  Kendi aracınızla gidebileceğiniz bu tarihi belde için çok farklı alternatifler de vardır. Bunlardan birisi olan yürüyüş ile kente erişim sizin için çok farklı bir macera olabilir. Bu sayede Fethiye’nin muhteşem tabiatını da izlemiş olacaksınız. Yorulduğunuz anda kamp kurup dinlenmenize olanak sunacak çok fazla alan da bulunmaktadır bu güzergâhta.

Araxa Antik Kenti ve Efsaneler

Ege birçok medeniyete beşiklik yapmış bir coğrafyadır. Bu sebeple kadim zamanlardan günümüze kalmış birçok efsane ve söylence yörede anlatılmaktadır. Bu tip hikâyeler etrafında örgülenen bir gezi için mutlaka Araxa Antik Şehri sizi bekliyor olacak. Tabiatın cömert davranarak yeşilin her tonuyla bezediği bu kent içinden akan çay çevresinde anlatılan birçok efsane vardır. Araxa Antik Şehri Ören yeri olarak hayli dikkat çekicidir. Bu kentin yakınlarında sarmaşıklarla bezeli duvarları izlerken birçok fotoğraf karesi çekerek her anı ölümsüzleştirecek ve harika anılar biriktireceksiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık