Bursa Kent Müzesi

bursa kent müzesi dış görünüm

Bursa Kent Müzesi, Yeşil Bursa’nın ekonomik, kültürel, eğitim, tarih gibi alanlarda gibi çeşitli demografik alanlarda yapılan yenilikleri ve kültürel değerleri yaşatmak için kurulan bir müzedir. Girişte de belirttiğimiz üzere Bursa Kent Müzesi, Bursa şehri ile ilgili her türlü bilgiyi bünyesinde barındıran ve gelen ziyaretçilere hem sesli hem görüntülü olarak tamamıyla hafızalara kazımak için kullanılan her türlü teknolojiyi bünyesinde bulunmaktadır. Son dönemlerde revaçta olan modern müzecilik anlayışını sonuna kadar yaşatarak sadece tarihi kalıntılar görmek yerine güncel olarak sergiler de düzenleyerek katılımcılara farklılıklar yaratmaya çalışmaktadır. Bu modern müzecilik kavramının son dönemlerde hakkını vererek bunu kendisine misyon olarak belirlediğini söylersek, yanlış olmaz!

Bursa Kent Müzesi Bina Tarihçesi

1926 yılında yapılan bina ilk olarak Bursa Adliye binası olarak kullanıma açılmıştır. 74-75 yıl kadar adliye binası olarak kullanıldıktan sonra yıl 2001 olduğunda Adliye Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan ve belirli protokoller imzalanarak 2004 yılından itibaren Bursa Kent Müzesi olarak bina kullanılmaya başlanmış olup, şuan hala müze görevi görmektedir.

Bursa Kent Müzesi İçinde Neler Bulunmaktadır?

3 kattan oluş müzenin zemin katında ”Zaman Uygarlıkları” galerisi oluşturulmuştur. Burada geçmişten günümüze Bursa’da hüküm süren uygarlıklara ait kalıntılar sergilenmektedir.

Özellikle Osmanlı Uygularlıkları ve Kurtuluş Savaşı galerisi çok rağbet görmektedir. Bu bölümlerde Osmanlı Devleti’nden miras kalan kalıntılar sergilenmektedir. Özellikler döneme ait savaş aletleri, paralar ve çeşitli eşyalar bulunmaktadır.

Kurtuluş Savaşı bölümündeyse de savaşa ait eşyalar ve kalıntılar bulunmaktadır.

Müzel 1. katında neler bulunmaktadır?

Bursa’nın bugünlerinde etkili olan ipek kumaşı ve ipeğin önemini anlatan tarihsel gelişimini gösteren galeriler ve eşyalarla birlikte, Bursa’nın tekstil şehri olduğuna değinilerek ta eski zamanlardan bugünlere olan bölümleri yansıtılmaktadır.

Müzel 2. katında neler bulunmaktadır?

Sergi salonları ve konferans salonları bulunmaktadır. Modern müzecilik icra edildiğini söylemiştik. İşte burada çeşitli konferanslar sergiler yapılarak müzenin sürekli ziyaretçi alması amaçlanmaktadır.

Bursa Kent Müzesi Ulaşımı

Mudanya’dan gelmek isterseniz eğer F3/A numaralı otobüse binerek tek vasıta ile ulaşabilirsiniz.

Bursa Devlet Hastahanesi, Osmangazi’ den ulaşmak isterseniz 27/A numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık