Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası, Özellikle şehirde doğmuş, büyümüş biri iseniz, yayla kelimesinin anlamını ancak coğrafya derslerinden öğrenmiş ve bir bilgi olarak hafızanızda tutuyorsunuz demektir. Eğer köyde yaşayan ve yayla görmüş biri iseniz ancak yayla denildiğinde tam anlamıyla anlayabilirsiniz. Son dönemlerde yayla ortamını, şehirde yaşayan insanlar ciddi anlamda fark ettiler ve fırsat buldukça yaylalara turistik gezi amaçlı kaçmaya başladılar. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde birbirinden güzel yeşilin her tonu ile bezenmiş yaylalarımız vardır. Ordu ilinin de birbirinden güzel yaylaları vardır ve bunlardan biri de Çambaşı Yaylasıdır. Biz de bugünkü yazımızda Ordu ilinin en önemli yaylalarından bir olan hem yaz hem de kış mevsimi ayırt etmeksizin rahatlıkla gidebileceğiniz Çambaşı Yaylası hakkından bilgi aktaracağız.

Çambaşı Yaylasına Ulaşım

Yılın her mevsimi ulaşım sorunu olmayan Çambaşı Yaylası Ordu merkeze 60 km kadar uzaklıkta yer almaktadır. Ordu – Kabadüz – Çambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanmaktadır. Yaylaya ulaşmak için özel aracınız olmasa bile şehir ile yayla arasında düzenli olarak seferleri olan minibüs hatları ile yaylaya ulaşım iyice kolaylaşmıştır.

Çambaşı Yaylası Hakkında Bilgiler

Karadeniz Bölgesi’nin Ordu ili sınırları içinde bulunan Çambaşı Yaylası’nın deniz seviyesinden yüksekliği 1850 m dir. Çambaşı Yaylası hem yaz hem de kış mevsiminde gidebileceğiniz pek çok doğal güzellik ve özelliğe sahip bir yaylamızdır. Alt yapı hizmetleri tamamen tamamlanmış olan yaylada lokanta, piknik yerleri, çarşı ve Pazar bile mevcuttur. Hatta yaylanın modern yapı da iki oteli bile bulunur.

Çambaşı yaylası doğal güzellikleri ile ün salmıştır. Bu yaylamızda neredeyse bütün doğa sporlarını da yapmak mümkün olmaktadır. Bu yayla o kadar rağbet görmektedir ki sahil kesiminde yaşayan nüfusun neredeyse tamamı yaz aylarında yaylaya akın etmektedir. Çambaşı Yaylası’nda Birkaç tane de alabalık çiftliği bulunur.  Ülkemizin en geniş yaylalarından biri olma özelliğini taşıyan Çambaşı Yaylası’nın toplam 72 obası ve 100 bin dönümlük de bir arazisi bulunmaktadır.

Yaylanın çokça tercih edilmesinde yaylada elektrik ve telefonun bulunması da büyük ölçüde etkili olmuştur. Ayrıca yaylada bakkal, kasap, et lokantaları, sağlık ocağı ve Jandarma karakolu bulunmaktadır. Hatta bunların dışında Kabadüz ilçe sınırları içerisinde bulunan turistik önem sahip Çambaşı Yaylası’nı Ordu’nun Turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla 2010 yılında Çambaşı Kayak Merkezi yapım çalışmaları başlatılmıştır ve bu proje kapsamında telesiyej yapımı, kayak evi, otel, helikopter pisti ile idari ve sosyal tesisler yaylaya kurulmuştur.

Çambaşı Yaylası Konaklama

Konaklamak için yayla içinde iki tane gayet modern 2 otel bulmanız söz konusu olacaktır. Ancak yaylaya gittiğiniz dönem içinde oldukça talep gören bir yayla olduğu için boş oda bulmanız söz konusu olmayabilir. Biz de bu sebeple size yaylaya yakın konumlu birkaç otel seçeneği hazırladık.

Sinema Otel: Otel Ordu ilinin oldukça merkezi bir bölgesinde yer alıyor ve oldukça konforlu ve rahat bir konaklama seçeneği sunuyor. Denize sadece 30 m mesafede ve balkonlu, manzaralı odaları bulunan otelde oldukça rahat edeceğinizi düşünüyoruz.

Radisson Blu Hotel Ordu: Ordu ilinin en beğenilen otellerinden biri olan Radisson Blu Ordu’nun merkezinde bulunuyor. Oda fiyatına kahvaltıda dahil otel geniş ve ferah odaları ile son derece rahat edebileceğiniz bir konaklama imkanı sunuyor.

Belen Yayla Otel: Ordu Aybastı ilçesinde bulunan otel doğanın kucağında konaklamak isteyenler için oldukça güzel bir seçenek. Odalarının temizliği, ferahlığı ve personellerinin de son derece ilgili oluşu ile oldukça memnun konaklayabileceğinizi düşünüyoruz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık