Gökçeada Kamp Alanları Gökçeada’da Kamp Yapılacak Yerler

w4-1

Gökçeada, doğal güzellikleri ile kamp yapmak için eşsiz lokasyonlar bulundurur. Gökçeada kamp alanları 2021 listesinde çok sayıda yer olup, bunların her biri farklı bir tecrübe kazandırır. Her ne kadar ücretli yerler olsa da, ücretsiz tercih edilebilecek konumlar da bulunmaktadır.

Sizin için aşağıda verdiğimiz listeler bu Gökçeada Kamp Alanları ve kamp ücreti bulundurmamaktadır. Dolayısıyla buralara geldikten sonra istediğiniz yere çadırınızı kurabilir, sessizliğin tadını çıkartabilirsiniz;

  1. Yıldız Koyu Kamp Alanı
  2. Aydıncık Sahili Kamp Alanı
  3. Sualtı Milli Park Koyu Kamp Alanı
  4. Kefalos Plajı Kamp Alanı
  5. Uğurlu Köyü Kamp Alanı

Bunların hepsini inceleyerek, size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

 

Yıldız Koyu Kamp Alanı

Yıldız Koyu Kamp Alanı, Gökçeada kamp alanları arasında yapabileceğiniz bir tercihtir. Elektrik, duş, yiyecek ve içecek gibi gereksinimler, buraya yakın işletmelerden karşılanabilmektedir. Bunun haricinde çadır atabileceğiniz yerler, denize girebileceğiniz alanlar mevcuttur.

Buraya gelmek için Kaleköy’e gelmeniz gerekir. Ardından 5 dakika yürüyerek ulaşmanız mümkündür. Ancak bölgede yaşayan bazı kişiler Yıldız Koyu içerisinde bulunan düzlük ve kıyılara kamp kuranların Jandarma tarafından uyarıldığını ve kampın kaldırıldığını belirtmektedir.

Dolayısıyla buraya gelmek isterseniz, kamp atmadan önce bölge halkından ayrıntıları öğrenmeniz önerilir.

Aydıncık Sahili Kamp Alanı

Ailelerin de tercih edebileceği bir alan olan Aydıncık Sahili Kamp Alanı, Gökçeada merkezine 15 dakikadır. Rüzgârlı bir alan olduğu için, sörf için de kullanılan bir yerdir. İsterseniz sörf ve eğitim merkezleri de olduğu için, buraya katılmanız mümkündür.

Deniz kıyısına ya da iç bölgelere çadır atmanız mümkün olup, sessiz bir yapısı vardır. Plaja yakın bölgelerde büfeler olup buradan yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlar karşılanabilir. Elektrik ve duş gibi gereksinimleri plaja çok yakın olan kamp bölgelerinden karşılayabilirsiniz.

 

Sualtı Milli Park Koyu Kamp Alanı

Sualtı Milli Park Koyu Kamp Alanı, bölgenin en ıssız yerleri arasındadır. Her ne kadar ücretli yerleri olsa da, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz kamp bölgeleri de vardır. Gökçeada kamp alanları 2020 listesinde yer alan bölgede canlı türü de bulunmamaktadır. Buraya gelecekseniz, koya en yakın koy 2 kilometre kala bitmektedir.

Dolayısıyla kendi aracınızla gelecekseniz, uzak bir yere park etme gibi bir tehlikeyi göze alıp, 2 kilometre yürümeniz gerekir. Bölgede tesis olmadığı için, yiyecek ve içecek ihtiyacınızı gelmeden tamamen karşılamanız önerilir.

Bunun haricinde bölgede farklı ücretli kamp alanları vardır. Burada büfe, elektrik, duş gibi imkânlardan yararlanabilirsiniz.

Kefalos Plajı Kamp Alanı

Denize girmek için mükemmel bir yer olan Kefalos Plajı, berrak bir denize ve temiz bir kumsala sahiptir. Bölgede birçok tesis olduğu için, Gökçeada kamp alanları arasında eksiksiz bir hizmet sunar. Her ne kadar ücretli yerleri olsa da, ücretsiz tercih edebileceğiniz mekânlar da vardır.

 

Deniz yüzmek için uygun olup, yüzme bilmeyenler için de uygun bir yapıdadır. Ancak dikkatli olmanız gerekir. Buraya gelmek istiyorsanız, Gökçeada merkezinden kolay varmanız mümkündür. Buradan yola çıktığınızda, Eşelek’e varıldığında tabelaları takip ederek hemen gelebilirsiniz.

Gökçeada Kamp Alanları: Uğurlu Köyü

Uğurlu Köyü Kamp Alanı, Gökçeada’nın batı ucundadır. Huzurlu ve sakin bir yapısı olup, köyde yaşayan insan sayısı düşüktür. Yiyecek ve içecek ihtiyacınız köyde bulunan marketlerden karşılanabilir.  Gökçeada uğurlu kamp sahile yürüme mesafesinde olup, denize girilebilen alanları da vardır.

Bölgede uygun yere çadırınızı atabilir, ardından yürüyüş parkurlarını kullanarak spor yapabilirsiniz. Elektrik ve duş gibi imkânlar olmadığı için buna göre hareket etmeniz önerilir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık