Gölyanı Yaylası

golyani-yaylasi-nerededir

Karadeniz’in gizli kalmış ve doğası bozulmamış olan doğaya sahip Giresun’un Gölyanı Yaylası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Her bir köşesinde başka bir güzelliğin yer aldığı şehrin en bilinen ve ünlü turistik mekanı Gölyanı Yaylası, türkülere ve şiirlere bile girmiş nadide güzelliğe sahip yerler arasında bulunmaktadır.

Sonbaharı ayrı bir güzel yazı ayrı bir güzellikte olan cennet mekan için muhteşem gezintileri kesinlikle tavsiye ediyoruz. Yayla yollarında yapacağınız yürüyüşlerinizi yaz aylarında kamplarınız ile taçlandırabilirsiniz. Büyük Tur şirketlerinin yeni keşfettiği bu harika mekan için yaptığı gezintilere katılabilirsiniz. Hazırlanan ve özenle yapılan çalışmalar sonucunda rahat bir şekilde yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yayla içinde bulunan ve tarihi görünüme sahip olan ahşap evler çok hoşunuza gidecektir. Sit alanı olabilmesi için yapılan çalışmalardan dolayı etrafta olan değişimler sayesinde hoş vakitler geçirebilirsiniz. Konaklama ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı yayla yakınında bulunan Yağlı dere ilçesinden görebilirsiniz.

Gölyanı Yaylası Nerede?

Karadeniz’in en ünlü yaylalarına rakip olarak yola çıkan muhteşem bir doğaya sahip bu alan Giresun ilçesinin Yağlıdere ilçesinde yer almaktadır. İlçenin Derindere köyü sınırlarında bulunan yollar asfaltlanmış bir şekilde hazırlanmıştır.

Gölyanı Yaylasına Nasıl Gidilir?

İl merkezinden özel araçları ile gitmek isteyenler ilk öncelikle Yağlıdere ilçesine, ardından Derindere köyüne kadar yaklaşık 45 kilometre yol gitmeleri gerekmektedir. Gezintileriniz esnasında yörenin muhteşem manzarası eşliğinde Yeşilpınar köyünün merkezinden direk olarak yaylanın en tepe noktası olan At tepesine varabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık