Hünkar Köşkü Müzesi

hünkar köşkü sosyal tesisi

Yapımı 19 gün süren Hünkar Köşkü Müzesi, Sultan Abdulmecid Han yaptırmıştır. Av köşkü olarak yapılan ve daha sonra müzeye dönüştürülen bu eski yapı tarihe ışık tutmaktadır. Osmanlı Hanlarından olan Abdulmecid Han tarafından av köşkü olarak yaptırılan, sonrasında ise Abdülaziz Han ve V. Mehmet Reşat tarafından sık sık konuk olunan köşkün adı zamanla ünlü hale gelmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’te bu köşkte 12 gün süreyle konuk olmuş ve dinlenmiştir. Daha sonra Atatürk Bursa’ya yaptığı ziyaretlerde farklı yıllarda da gelerek özellikle Hünkar Köşkü‘nde kalmak istediğini belirterek burada konaklamıştır. Zaman içerisinde farklı isimler de almıştır. Dönemine göre Kasr-ı Milli, Kasr-ı Hümayun ve Atatürk Köşkü olarak da adlandırılmıştır.

Hünkar Köşkü Müzesi

29 Mayıs 2003 yılında tamamıyla köşk vasfını bırakarak Hünkar Köşkü Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Fransız yapısını andıran köşk zaten Fransız ampur özelliklerine göre dizayn edilmiştir. Tavan süslemeleri ender ve insanı kendisine aşık eden bir çalışmayla yapılmıştır. İçerisinde Ata’mızın odası manevi kızları Sabiha ve Ülkü’nün odaları ile bir de misafirleri kabul etmek için kullanılan, misafir kabul odası bulunmaktadır. İçerisinde bulunan eşyalar ve diğer kalan parçalar o kadar bakımlı ve kaliteli görünmektedir ki, girenler sanki o döneme dönerek tekrar tekrar o günleri yaşamaktadır.

Günümüzde ise Hünkar Köşkü Müzesi bulunduğu alan içerisinde Hünkar Köşkü Sosyal Tesisi inşaa edilmiştir. Böylelikle hem gezip hem de yeme-içme ihtiyacınızı giderebiliyorsunuz. Bu yüzden gündelik hayatta da aileniz ve sevdiklerinizle rahatlıkla zaman geçirebilirsiniz.

Hünkar Köşkü Müzesi Nasıl Ulaşırım?

Nilüfer Podyumpark önünden 9/D ve 37 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Çekirge Devlet Hastahanesi önünden 3/C ve 37 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Mesken önünden G/4 numaralı otobüse binerek ulaşabilirsiniz.

Mimoza, Nilüfer mevvkinden 2 numaralı metroya binebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık