İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler

İstanbul Yakınları Gezilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler – İstanbul her ne kadar tarihi anlamda birçok güzellik barındırsa da, nüfus yoğunluğu ve günlük hayat insanlara uzaklaşma isteği uyandırmaktadır. İstanbul’a yakın göl kenarı yerler bu bakımdan kişilere güzel bir tercih sunmaktadır.

Eğer şehirden birkaç gün bile olsa uzaklaşmak istiyorsanız, aşağıdaki yerler sizin için güzel bir fırsat sunar;

  1. Sapanca Gölü
  2. Düzce
  3. Bolu
  4. Gölyazı
  5. Oylat
  6. Armutlu
  7. Avşa Adası
  8. Mudurnu
  9. Abant
  10. Yedigöller Milli Parkı

Doğal ve tarihi güzellikleri birleştiren bu konumlar, 2 günlük bir tatilde bile size kendinize gelmenize yardımcı olacaktır.

Gezilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Sapanca Gölü

Eğer tatilinizi göl kenarında yapmak istiyorsanız, İstanbul’a oldukça yakın olan Sapanca Gölü ilk tercihinizdir. İstanbul ile arası 138 kilometre olup, yaklaşık 1 saat 40 dakika sonra varmanız mümkündür.

Sakarya ilinde yer alan göl, sizi oldukça güzel bir manzara ile karşılar. Bölgede çok sayıda restoran olup manzara eşliğinde zaman geçirebilir ya da kenarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Oldukça sessiz bir yapıya sahip olduğu için, kendinizle vakit geçirebilmenize yardım eder.

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Düzce

İstanbul’a 225 kilometre olan Düzce, yeşilin farklı tonlarını barındıran doğal güzelliklere sahiptir. Böylece enerjinizi yenileyebilir, İstanbul’un getirdiği yorgunluğu geride bırakabilirsiniz. Dadalı ve Hemşin köyleri mutlaka görmeniz gereken turistik yerler arasında olup, İstanbul’a yakın kanyonlar arasında Kurugöl kanyonuna da ev sahipliği yapar.

Bulundurduğu şelaleler ile size masallardan çıkmış bir doğa sunar. Kampçılar tarafından da tercih edilen bir lokasyon olup, Sarıkaya ve Fakıllı gibi mağaralar da vardır. Eğer adrenalini seviyorsanız, Melen çayına giderek rafting yapmanız da mümkündür.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Bolu

İstanbul’a 264 kilometre olan Bolu görmeniz gereken çok sayıda yere sahiptir. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Abant Gölü ve Tabiat Parkı
  2. Gölcük Tabiat Parkı
  3. Sülüklü Göl
  4. Çubuk Göl
  5. Bolu Müzesi
  6. Zafer Kulesi
  7. Kartalkaya Kayak Merkezi
  8. Seben Kaya Evleri
  9. Akkayalar Travertenleri
  10. Sünnet Gölü
  11. Seben Gölü
  12. Göksu Tabiat Parkı ve Aladağ Göleti
  13. Esentepe Kayak Merkezi
  14. Bolu Kaplıcaları
  15. Akşemseddin Türbesi
  16. Gere Asar ve Keçi Kuleleri

Dolayısıyla yapacağınız küçük bir Bolu gezisi, tarihi ve doğal olarak birçok güzelliği sizinle paylaşacaktır.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Gölyazı

Bursa içerisinde yer alan Gölyazı, iki günlük gezilecek yerler arasında ilk sırada verilebilir. Mavi ile yeşilin farklı tonlarının birleştiği bu konum, görenleri etkileyecek yapıya sahiptir. Yaklaşık 2 saatte varabileceğiniz bu destinasyon, İstanbul’dan 180 kilometre mesafededir. Eğer sessiz ya da sevdiğinizle baş başa vakit geçirmek istiyorsanız, sizin için güzel bir yerdir.

Burada ister kayıtla göl gezintisi yapabilir, isterseniz yakınlarda olan antik kenti keşfetmeye çıkabilirsiniz.  Eğer yeni tatlar da arıyorsanız, bölgede denemeden ayrılmamanız gereken tatlar da bulunmaktadır.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Oylat

Yine Bursa’da yer alan Oylat, doğanın tüm güzelliklerini sizlerle paylaşmaktadır. Günümüzde daha çok şifalı termal sularıyla bilindiği için, buraya gelmek bazı sağlık sorunlarınıza da iyi gelebilir. Tabi bunun için doktorunuzdan da bilgi ve onay almanız gerekir.

İstanbul’a 218 kilometre olan bu konuma kendi aracınızda yaklaşık 2 saat 46 dakikada varabilirsiniz. Bölgede konaklamak için yerler olduğu için, konu hakkında endişelenmeniz gerekmez.

İstanbul’a Yakın Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Armutlu

Yalova içerisinde görmeniz gereken çok sayıda yer vardır. Bunlardan biri olan Armutlu, hafta sonu tatil için 10 adres arasında verilebilir. Zira İstanbul’dan tatil başlangıcında çıkarsanız, Pazar gününe kadar iki gün sessiz bir ortamda kafanızı dinleyebilirsiniz. Ayrıca kolay bir ulaşım olduğu için, Pazartesi günü için endişelenmeniz de gerekmez.

Hem yaz hem de kış aylarında tercih edebileceğiniz bir konum olan Armutlu’ya feribot yardımıyla da gitmeniz mümkündür. Tıpkı Oylat gibi termal ve kaplıca kaynakları olduğu için, bunlardan da yararlanabilirsiniz. Ancak öncesinde doktorunuzun da onayını almanız gerekir.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Avşa Adası

Eğer hem iki günlük tatilinizi değerlendirmek, hem de denize girmek istiyorsanız Avşa Adası mutlaka denemeniz gereken bir yerdir. Zira İstanbul’dan deniz otobüsü ile sadece 2,30 saat uzaklıktadır. Böylece hafta sonu denizin tadını çıkarabilir, Pazartesi işe daha dinlenmiş şekilde gidebilirsiniz.

Plajı ve denizi oldukça temiz olan Avşa Adası aynı zamanda sesiz bir yerdir. Bu nedenle kendi başınıza sorunsuz zaman geçirmenizi sağlar.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Mudurnu

Bolu içerisinde yer alan Mudurnu, tarihi olarak mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Eğer tarihle ilginiz varsa, sizin için kaçırılmaz bir destinasyondur. İstanbul’a sadece 251 kilometre olup, burada çok sayıda tarihi konak vardır.

Tarihi çarşısı ve hamamlarıyla oldukça ilgi toplayan Mudurnu her ne kadar günübirlik gezilere uygun olsa da, hafta sonu değerlendirmek daha rahat gezmenize olanak tanıyacaktır. Burada şehri kuş bakışı seyredebileceğiniz yerler de olup, oldukça güzel manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Burada bulunan yöresel lezzetleri de tatmadan ayrılmamanız önerilir.

İstanbul Çevresi Gezilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Abant

İstanbul gün içinde oldukça yorucu olabilen bir yerdir. Sadece trafiği bile insanları günün başlangıcında yorabilir. Bu bakımdan İstanbul’a yakın yakın göl kenarı konumlar, size hem kendinize gelmenize, hem de stres dolu bir yaşamı unutmanıza yardımcı olur.

Eğer Sapanca Gölünü daha önce gezmişseniz ve daha farklı yerler arıyorsanız, Abant Gölü sizin için güzel bir tercihtir. İstanbul’a 275 kilometre olup, yaklaşık 3 saat gibi bir sürede varabilirsiniz. Hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edebileceğiniz bir konum olup, hepsinde kendine özel bir güzellik vardır. Yazın farklı renk tonlarının geçişini gözler önüne sererken, kışın karla kaplı dağların ve ormanların büyüleyici manzarasını sunmaktadır.

İstanbul’a Yakın Gezilebilecek Yerler: Yedigöller Milli Parkı

Eğer İstanbul sizi yormuşsa ve iki gün bile olsa tatile çıkmak istiyorsanız, Bolu ilimizde yer alan Yedigöller Milli Parkı 2 günlük tatil önerileri arasında yer almaktadır. Yeşilin tüm tonlarını ve ormanın tüm güzelliklerini sizinle paylaşan park, İstanbul’a 300 kilometredir.

Dört saatte varabileceğiniz bu konum, kamp yapmak için de değerlendirebilir. Böylece kendinize ve doğaya zaman ayırabilir, böylece aklınızı stresten ve yorgunluktan kurtarabilirsiniz. Büyüleyici bir göl manzarası olup suyun üzerine düşen yeşil tonları akıllardan silinmeyecek bir görüntü oluşturmaktadır.

Kuşları ve tertemiz havasıyla, tercih etmeniz gereken yerler arasında tavsiye edilmektedir.

İstanbul Yakınları Gezilebilecek Yerler

İstanbul’a Yakın Nereleri Gezilebilir?

Eğer hafta sonu gibi 1-2 günlük tatil yeri arıyorsanız, bu listemizde bulunan tüm konumlar hafta sonu değerlendirebileceğiniz yapıdadır. Hepsi uygun bir ulaşıma sahip olduğu için Pazar günü geri dönmek için yola çıktığınızda, ertesi gün işinize dinlenmiş olarak gidebilirsiniz.

Giderken Neler Alınmalıdır?

Eğer kısa tatilinizde bir şeyi unutmuş olmanın telaşını yaşamak istemiyorsanız, öncelikle nakit para önerilmektedir. Zira bazı işletmeler pos cihazı kullanmaz. Buna önem vermezseniz, uzun ATM keşifleri gerekir.
Ağrı kesiciler baş ağrısı için kullanılabilecek olup, harita yolda kaybolmamak için şarttır. Ayrıca şart aleti ve tatil boyunca giyeceğiniz eşyalar da mutlaka fazla miktarda koyulmalıdır.

Kamp Yapmaya Uygun Yerler Var Mıdır?

İstanbul’a yakın kamp yapabileceğiniz çok sayıda yer vardır. Listemizdeki yerleri incelerseniz birçok yer keşfedebilir, hazırlıkları yaptıktan sonra yola çıkabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık