Krom Vadisi

krom-vadisi-nerededir

Gümüşhane ilinin en cazibeli mekanları arasında yer alan Krom Vadisi, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olarak bilinmektedir. Çok eski uygarlıklar zamanında bile madeni bakımından ün yaparak her dönemde kaynaklarının zenginliği ile anılan Krom Vadisi Doğu Karadeniz’in yeşillikleri ile süslenmiştir bir şekildedir. Tabiat harikası bu yerde Rumlar döneminden kalan taş evler bugün bile orijinal bir şekilde görülebilmektedir.

Tarihi yapısının işlenmesinde en önde olan figürlerden bir tanesi olan kiliseler ve şapel turistlerin ziyaretine açık bir şekilde hizmet vermektedir. Tarihsel akış içinde Bizans dönemine kadar büyük bir kitlenin Hristiyan olduğu bölgede, Osmanlı imparatorluğunun buraları fethetmesi ile Müslümanlığa geçiş başlamıştır. Ancak Osmanlının kimsenin dinine karışmaması sonunda savaşlarda yıkılan kiliseler ve mabetler tekrardan bu dönemde yeniden inşa edilmiştir.

Halen burada bulunan kiliselerin yapıları o dönemin eserlerini üzerinde bulundurmaktadır. Krom Vadisi içinde yer alan kemer köprü halen dimdik ayakta durmaktadır. Bol Oksijeni ile bilinen ve muhteşem yeşilliğin örttüğü vadinin ziyaretçileri çoğunlukla yaz aylarında olmaktadır. Eski dönemlerden kalan en sağlam kiliseler yine Krom Vadisi içinde yer almaktadır.

Krom Vadisi Nerededir?

Gümüşhane ilinde yer alan bu muhteşem tarihi yapısı ile ünlenen vadi merkeze yakın olan Yağlıdere Köyünde bulunmaktadır.

Krom Vadisine Nasıl Gidilir?

Gümüşhane il merkezinden yaklaşık 38 kilometre uzaklıkta olan vadi, Yağlıdere Köyünün sorumluluk sahasında yer almaktadır. Araç ulaşımı için karayollarının gerekli düzenlemeleri yaptığı doğa gezintilerinizi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık