Lapazan Yaylası

Lapazan Yaylası

Ülkemiz dört mevsiminde belirgin olarak görüldüğü çok özel bir konuma sahiptir. Bu dört mevsim ülkemizin yedi ayrı bölgesinde de bölgelere özgün bir biçimde yaşanır. Karadeniz Bölgemizde yaz aylarında sıcaklığı yükselen ama bölgedeki ağaçların yoğunluğu nedeniyle yağışı çok azalmayan bir bölgemizdir. Trabzon Karadeniz Bölgesinde en şehirleşmiş illerden biri olarak göze çarpar. Trabzon ili hem şehir hayatının yaşandığı hem de yaylaları ile ilginin yoğun olduğu özel bir şehirdir. Trabzon ilimizdeki yaylalar sadece yerli turistin değil yabancı turistlerinde dikkatini çekmektedir. Lapazan Yaylası da Trabzon ilimize gelen ziyaretçilerin görmeden dönmek istemediği yaylalarımızdan biridir.

Lapazan Yaylasına Ulaşım

Lapazan Yaylası’na Maçka ilçesine bağlı olan Gürgenağaç Köyü yolu üzerinden ulaşılmaktadır. Yaylanın yolu toprak yapılı olduğu için normal bir binek aracı yerine vitesli araçlarla gitmek daha uygun olur. Araçsız yürüyerek gitmek çok yorucu olacaktır. Zira Gürgenağaç Köyünden yaylaya giden yol tam 27 km kadardır.

Lapazan Yaylası Hakkında Bilgiler

Trabzon ilimizin pek çok güzel yaylası bulunmaktadır. Lapazan Yaylası da bu yaylalarımızdan en bakir olanıdır diyebiliriz. Yüksekliği 2200 m olan Lapazan Yaylası’nın alt yapı hizmetleri de yoktur.  Konaklama noktası bulunmayan yaylaya ziyaretler ya günübirlik olmakta ya da çadırını alan turistler kamp kurmaktadır. Trabzon geziniz sırasında Lapazan Yaylası’na uğradığınız da isterseniz birkaç saat isterseniz de birkaç gün kalabilirsiniz.

Alt yapıya henüz kavuşmamış olan Lapazan Yaylası’nda Haziran hatta Temmuz aylarında bile yer yer kar yığınları görülmektedir. Yerler de aşınmaya dayanıklı bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu bitki örtüsü sayesinde de yayla çim kayağı sporu yapılmasına oldukça elverişli olup, yaylanın  sadece çim kayağı yapabilmek için gelen bile ziyaretçileri söz konusudur.

Lapazan Yaylası Konaklama

Lazapan Yaylası içinde konaklamak için bir pansiyon ya da otel ararsanız bulmanız söz konusu olmayacaktır. Yaylanın içinde konaklamak isterseniz kamp malzemelerinizi getirip çadır kurmaktan başka çareniz yoktur. Herhangi bir alt yapı hizmeti ya da yaşam birimi bulunmayan yaylada konaklamak isterseniz yanınıza kalın giyecekler, yeteri kadar su ve yiyecek almayı unutmamalısınız. Geceleri yayla rakımı dolayısı ile de oldukça soğuk olmaktadır.

Ancak yaylaya yakın konumlu otel ya da pansiyon bulabilmeniz mümkündür. Biz de rahatlıkla konaklayabileceğiniz birkaç konaklama noktası önerisi hazırladık.

Hamsiköy Butik Otel: maçka ilçesinde yer alan Hamsiköy Butik Otel de rahatlıkla, tertemiz, ferah  yeşilin her tonunu görebileceğiniz manzaralı odalarında ister ailenizle isterseniz de arkadaşlarınızla konaklayabilirsiniz. Otelin bulunduğu Hamsiköy’de her yıl Ağustos ayı içinde sütlaç festivali de yapılmaktadır. Yeşillikler içinde uyanacağınız bu otelde son derece lezzetli organik ürünlerle dolu oda fiyatına dahil olarak kahvaltı da edebileceksiniz. Eğer kaldığınız tarih Ağustos ayına denk gelirse köyde düzenlenen sütlaç festivalinde hayatınızda hiç yemediğiniz kadar lezzetli sütlacı da burada yemiş olacaksınız.

Coşandere Turistik: Coşandere Turisstik Otel’in Hamsiköy Butik Otel’e göre konaklama ücreti bir miktar daha yüksek. Ancak otelde otelin misafirlerine sunduğu safari turları da mevcut olup hem açık hem de kapalı alanda yemek yeme imkanı bulabileceğiniz restoran bölümleri mevcuttur. Otel oldukça temiz ve çalışanları da bir o kadar özenlidir.

Kayalar Pansiyon:  Eğer doğanın tam kucağunda sessiz ve huzur dolu bir konaklama noktası arıyorum diyorsanız size rahatlıkla Kayalar Pansiyon’u tavsiye edebiliriz. Oda fiyatı içinde kahvaltı hizmeti de sağlayan otelde oldukça zengin ve lezzetli olan kahvaltınızı doğanı tam ortasında etme fırsatı bulacaksınız. Üstelik çalışanları da oldukça ilgili ve samimi sanki bir arkadaşınızın evine konuk olmuş gibi hissedeceksiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık