Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi

Antalya ilinde bulunan Manavgat Şelalesi, ülkemizin doğal güzellikleri arasında en çok beğenilenlerden biridir. Antalya şelale seçenekleri bakımından, her yıl yerli-yabancı ayırt etmeksizin birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Antalya’nın aynı ismi taşıyan ilçesinde bulunan Manavgat Şelalesi, yine aynı isimli nehir üzerinde bulunmaktadır.  Uzunluğu 72 kilometre olup, ırmağın sularının yaklaşık 3-4 metrelik falezden düşmesiyle oluşur.

Yüksek bir debiye sahip olup, turistik kapsamda piknik alanları, canlı balık restoranları gibi imkânları vardır. Eğer buraya gelmek isterseniz kendi aracınızı kullanabilir, araç kiralayabilir ya da toplu taşımaları kullanabilirsiniz. Zira şehirden gelen ulaşım aracı vardır.

Manavgat Şelalesinde Neler Yapılabilir?

Manavgat şelalesi ağaçların arasından dökülen; mavi ile yeşili birleştiren bir yapıya sahiptir. Manavgat Şelalesi’nin resmi bile insanları etkilemekte olup, tatiliniz için tercih edebileceğiniz lokasyonların başında gelir.

Nehrin debisi oldukça yüksek olduğu için, kano ve rafting gibi su sporları için mükemmel bir yapısı vardır. Bunun için bölgeye geldikten sonra karşınıza çıkan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Ancak tatilinizi sessiz bir biçimde değerlendirip, tüm yılın yorgunluğunu atmak istiyorsanız, piknik için de tercih edebileceğiniz yerleri vardır.

Ancak ateş yakmak yasak olabileceği için, bu konuyu öncesinde araştırmanız önerilir. Eğer daha farklı seçenekleri inceliyorsanız, tekne turları da müsaittir. Bunların herhangi birini kullanabilir, tatilinizi doğa ile iç içe geçirebilirsiniz. Manavgat Şelalesi’nde ne yapılır? Sorusu bu bakımdan herkes için değişen yapıya sahiptir.

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesinde Neler Yenebilir?

Doğa ile iç içe olmak, insanlarda yemek yeme duygusunu uyandırmaktadır. Her ne kadar piknik için gelmişseniz hazırlıklarınız olacak da olsa, size yetmemesi oldukça doğaldır.

Zira ağaçların arasında bir gezinti yapıp temiz havasını solumak, nehri izlemek bile acıkmanız için yeterlidir. Burada tercih edebileceğiniz birçok işletme vardır. Manavgat gezilecek yerler arasında olan bu şelale, içerisinde çok sayıda kafeye ve restorana da sahiptir.

Böylece ister kahvaltı edebilir, isterseniz yemek yiyebilirsiniz. Eğer balıklar ile aranız iyiyse, buraya geldiğinizde taze olarak sunulan alabalıklar mutlaka denenmelidir. Her ne kadar tüm işlemlerin fiyatlandırması farklı da olsa, oldukça cüzi rakamlar vardır.

Manavgat Şelalesi’nde Yüzülür Mü?

Manavgat’a ilk kez gelenler, büyüleyici güzellik karşısında etkilenmektedir. Antalya deniziyle beraber anıldığı için, insanlar göl ve şelalelerinde bile yüzmek istemektedir. Bu sadece yerli değil, yabancı turistler için de geçerlidir.

Ancak bilmeniz gereken, yüzmenin yasak olduğudur. Dolayısıyla tek amacınız yüzmeyse ve buna hazırlıklı bile gelseniz hayata geçirmeniz imkânsızdır. Geldiğinizde göreceğiniz üzere sadece Türkçe değil, yabancı dillerde de uyarılar bulunmaktadır.

Bunlar sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de geçerlidir. Aksi durum cezai işlemlere neden olabileceği için, kurallara riayet etmeniz şarttır.

Manavgat Şelalesine Nasıl Gidilir?

Manavgat Şelalesine gelmek istiyor ve Manavgat Şelalesi yol tarifi arıyorsanız, bunun için öncelikle Antalya’ya gelmeniz gerekir. İlde bir havalimanı mevcut olup, buraya Türkiye’nin birçok yerinden iniş yapmanız mümkündür.

Şehirde otogar da olduğu için, aynı şekilde otobüsle de gelebilirsiniz. Ardından da iki seçenek vardır. Bunlardan birincisi bir araç kiralamadır. Eğer kısa bir tatil bile olacaksa, otomobil kiralamak hem daha rahat hareket etmenizi, hem de konfordan ödün vermemenize yardım eder. Bu bakımdan Antalya’da çok sayıda firma vardır ve hepsi gerek otogar, gerekse havalimanına kadar aracınızı getirmektedir.

Ardından navigasyon ya da haritadan yardım alarak, Antalya-Alanya doğrultusunda hareket etmeniz gerekir. Eğer D400 yolunu kullanırsanız, yaklaşık 1 saat 10 dakika civarında burada olabilirsiniz. Yol 76,1 kilometre olup; şelale Side’ye de oldukça yakındır.

Kendi aracınızla gelecekseniz de bu rota geçerlidir. Ancak toplu taşımalar da mevcuttur. Bu sebeple Antalya merkez veya otogardan otobüsler vasıtasıyla buraya gelmeniz mümkündür.

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesinde Konaklamak Mümkün Müdür?

Günümüzde birçok kişi, konaklama yaparken daha sessiz ve sakin, mümkün olduğu kadar insanlardan uzak bir tatil amacı taşımaktadır. Zira günlük hayatın, işlerin yoğunluğu insanlara kendi ile baş başa kalma gereksinimini doğurmaktadır.

Dolayısıyla Antalya şelale seçenekleri arasında bu lokasyonda konaklama imkânları sıkça araştırılmaktadır. Burada çok sayıda otel olup bazıları şöyledir;

  1. Ali Bey Resort,
  2. Ali Bey Park,
  3. Barut B Suites,
  4. Side Su Hotel,
  5. River Butik Hotel,
  6. Linde Resort Hotel,
  7. Hotel Orange Palace,
  8. Cats Catty Garden Hotel,
  9. Çenger Beach Resort Hotel,
  10. TUI Blue Palm Garden,

Bunların herhangi biri tercih edilebilecek olup, farklı seçenekler de vardır. Kesin kararı vermeden önce hepsini değerlendirmek, daha doğru kararlar almanıza yardım eder. Kesin sonuca varmışsanız, rezervasyon işlemleri gerek otellerin kendi sitesinden, gerekse farklı platformlar üzerinden gerçekleştirilebilir.

Manavgat Şelalesine Girmek Ücretli Midir?

Eğer Manavgat Şelalesine gelmek istiyorsanız, Manavgat Şelalesi giriş fiyatı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu yıllara göre değişebilmekte olup, son olarak 10 Türk Lirası gibi cüzi bir fiyata sahiptir. Ziyaret saatleri bulunmadığı için, dilediğiniz zaman gelmeniz mümkündür.

Buna ek olarak, kış ve yaz mevsimlerine göre farklılıklar da meydana gelebilmektedir. Eğer şelaleye giriş yapmak istiyorsanız, bu ücreti ödemeniz şarttır. Kart geçmeyebileceği için, yanınızda nakit bulundurmanız önerilir. Aksi halde ATM aramak oldukça zorlu gelebilir.

Ayrıca şelalede bulunan her işletme farklı fiyatlardadır. 

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesinde Hangi Kuş Türleri ve Ağaçlar Bulunmaktadır?

Manavgat’ta bulunan bu doğal harika, Antalya şelaleleri içerisinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dolayısıyla size sadece ağaçları ve suyu değil; doğal bir yaşamı da sunar. Bu  bakımdan gözlemleyeceğiniz bazı ağaç türleri ve kuşlar şöyledir;

  1. Su Tavuğu
  2. Söğüt
  3. Kavak
  4. Karabalık
  5. Kefal
  6. Ördek
  7. Kara ağaç
  8. Çınar
  9. Sazan
  10. Alabalık
  11. Yalıçapkını
  12. Levrek
  13. Dut
  14. Kaz

Eğer doğal hayatı gözlemlemeyi seviyorsanız, Manavgat Şelalesi size uygun fırsatlar sunar. Eğer fotoğraf makineniz ile birlikte gelirseniz, kalıcı anılar elde edebilirsiniz.

Manavgat Şelalesinde Ateş Yakılabilir Mi?

Her doğal yapı, bazı kurallara sahiptir. Manavgat şelalesi giriş ücreti olduğu gibi, bunun haricinde de kurallar vardır. Buraya geldiğinizde bunlar ayrıntılı şekilde görülebilmekte, okunmaktadır. Dolayısıyla ateş yakmak veya mangal yapmak istiyorsanız; yasak olabileceğiniz bilmeniz gerekir.
Dolayısıyla bu duruma hazırlıklı olmanız, öncesine ayrıntılı bir inceleme yapmanız önerilir. Zira mangal malzemeleriniz olsa da, yasaksa yapmanız imkânsızdır.

Manavgat Şelalesinde Neler Yenebilir?

Manavgat Şelalesinde piknik yapmak serbesttir. Bu bakımdan kurallar kapsamında her şeyi yemeniz mümkündür. Buna ek olarak, bölgede çok sayıda kafe, restoran tarzı işletme de vardır. Dolayısıyla gerek balık ürünleri, gerekse farklı yiyecekler tüketilebilir, çay kahve gibi içecekler bulunabilir.
Bunların hepsi bir fiyata sahip olduğu için, maddi anlamda nakdinizin bulunması önerilir.

Manavgat Şelalesinde Nerede Kalınabilir?

Eğer tatil için öneriler arıyorsanız, Antalya şelale seçenekleri arasında bulunan bu konumda çok sayıda seçenek de vardır. Özellikle Side ve Manavgat bölgesinde tercih edilebilecek oteller oldukça fazladır.
Bunların her biri farklı imkânlar sunduğu, kaliteleri farklı olduğu için araştırma yaparak tercih etmeniz mümkündür.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık