Ordu Teleferik

teleferik-ordu

2011 yılında açılışı yapılarak halkın hizmetine sunulan Ordu Teleferik zaman içinde şehrin en önemli figürleri halini aldı. Ordu’nun ünlü tepesi olan Boztepe’ye belediye tarafından yapılan teleferik yaklaşık 530 metre yükselerek Boztepe’nin zirvesine ulaşıyor. Muhteşem bir yolculuk için muhakkak sizde Ordu ziyaretlerinizde teleferikle yukarı çıkmayı unutmayın.

Gökyüzünde sanki yamaç paraşütü yapıyor hissini uyandıran bir heyecan yaşatıyor. Korku ile güzelliğin bir arada yaşandığı Ordu Teleferik seyahatleri 2350 metre sürüyor. Sahil yolundan başlayan teleferik yolculuğuna İlin sahil yolu, il merkezi ve tam tepede ise Boztepe manzarası ile tüm şehri rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Yukarı çıkmaya başladığınız anda bir ürperti geliyor fakat muhteşem bir manzara karşısında kısa sürede bu korkunuzu atacaksınız.

Denize üstünde uçuyor hissi veren yolculuklar 28 farklı kabinle yapılıyor. Her kabine ayrı bir isim verilmiş, Ordu’nun ilçeleri ve önemli yerlerinin isimleri alan kabinler ayrı renklerle süslenmiş. Boztepe’ye çıkmışken birde çay keyfi yapmayı unutmayın.

Ordu Teleferik Ücreti Ne Kadar?

Hava koşullarına bağlı olarak hizmet vermekte olan teleferiğin ücretleri tek gidiş ve gidiş dönüş olmak üzere iki farklı şekilde alınıyor. 2017 yılı itibariyle gidiş dönüş ücreti kişi başı 10 TL, öğrencilere ise 8 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Tek gidiş ise 6 TL ve 5 TL olarak şu an sunulmaktadır. Ücretler yıllık olarak değişim gösterebilir.

Ordu Teleferik Nerede?

Ordu ilinde yer alan harika gezintilerinizi sahil yolundan başlayan ve yaklaşık araç ile 6 kilometre süren Boztepe zirvesinde bitirebilirsiniz. Teleferiğin başlangıç noktası Merkezde bulunan Belediye binasının çaprazında kalıyor. Sahil yolundan rahatlıkla görünüyor. Özel araçlarınızı park etmek için imkan var.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık