Paşakonağı Yaylası

giresun-pasa-konagi-yaylasi

Paşakonağı Yaylası Giresun ilinde bulunan, yaz ve kış ayrı mevsimlerde yapılan turistik projeler ile ünlenen muhteşem bir gezinti alanıdır. Denizden yaklaşık 1450 metre yükseklikte yer alan turistik mekan içinde derin vadiler, şelaleler ve yaylaya özgü çiçekleri ile meşhur olmuştur. Kampçılar için yaz aylarında vazgeçilmez alanlar arasında yer almaktadır. Sınırları arasında yer alan Karasay Şelalesi muhteşem görüntüsü ile huzur vermektedir.

Paşakonağı Yaylası içinde yer alan Geçilmez Vadisi ve Kızılot Çayırı en ünlü bölgelerindendir. Kış aylarında vadiler üzerinde yapılan Off Road oyunları bölgeye yeni bir hareketlilik getirmiş ve ziyaretçilerin kışında bu bölgelere gelmesi sağlanmıştır. Kar festivalleri adı altında yapılan şenliklerde birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerine ev sahipliği yapan muhteşem bir manzaraya sahip olan alan içinde yeme içme ve konaklama için özel tesisler bulunmaktadır.

Yaylanın en çok tercih edilme sebeplerinden başlıcaları ise tertemiz havası ve sahip olduğu eşsiz doğasıyla sizlere eşsiz fotoğraf çekme imkanı sunmasıdır. Burada bulunan beyaz, mor ve sarı renkli açelyaları bir başka deyişle orman güllerini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Adeta yeryüzündeki cennet köşelerden bir tanesi olan bu yaylada sizde unutulmaz anılar biriktireceksiniz.

Paşakonağı Yaylası Nerededir?

Giresun il merkezi sınırlarında yer alan harika mekan, Bulancak ilçesinden iç kısımlara doğru yapılacak kara yolu ulaşımı ile gerçekleşmektedir. Bulancak ilçesinin Kovanlık beldesinin kapsamı içinde bulunan yaylaya ilçe merkezinde yer alan minibüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Paşakonağı Yaylasına Nasıl Gidilir?

Trabzon tarafından gelen ziyaretçiler Bulancak ilçesinden Kovanlık istikametine dönerek buradan yaklaşık 40 kilometre sonra varabilirler. İl merkezi üzerinden yanı Samsun Karayolu üzerinden geliş yapanlar ise merkezden geçecekler. Bulancak ilçesine buradan da Kovancılar istikametine dönüş yaparak yayla merkezine ulaşım sağlayabilirler.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık