Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası, Ülkemiz coğrafyası içinde hangi şehre giderseniz gidin, mutlaka bir doğa harikasına rastlamanız mümkündür. Bazı yerlerin kullanımı da hayat tarzlarımız değiştikçe değişmekte ama doğal güzelliklerinden bir şey kaybettirmemektedir. Tam bir doğa harikası olan yaylalarımızın da kullanımı zaman geçtikçe değişmiş ama bu kullanım değişikliği yaylalarımızın güzelliğinden kaybettirmemiştir. Başlı başına cennet bir bölge diyebileceğimiz Karadeniz Bölgesi de son derece kusursuz güzelliğe sahip yaylaları ile ünlü bir bölgemizdir.  Bu yaylalar da daha önceleri mezra olarak kullanılırken günümüzde turizme açılmış ve hayvancılıktan iyiden iyiye uzaklaşmıştır. Ordu ilimizin de yaylaları masalsı bir görünüme sahip ve çok rağbet gören yaylalardır. Bu yazımızda da size çok beğenilen Perşembe Yaylasını anlatacağız.

Perşembe Yaylasına Ulaşım

Tam olarak Ordu merkeze 124 km mesafede bulunan Perşembe Yaylası’nın yolu asfalt döşenmiştir. Bu asfalt yolu kullanarak özel aracınızla yaylaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında da yayla ulaşımını kolaylaştırmak için ilçeler arasında düzenli minibüs seferleri düzenlenmiştir.  Bunun dışında Perşembe Yaylası’na ulaşım için Tokat ili Reşadiye ilçesinden ve Aybastı’dan da dolmuşlarla yaylaya ulaşım sağlanmaktadır.

Perşembe Yaylası Hakkında Bilgiler

Ordu iline gittiyseniz tüm yaylalarını özellikle de Perşembe Yaylası’nı mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.  Alt yapı hizmetleri de tamamlanan yayla adeta küçük bir kasaba görünümündedir.  Deniz seviyesinde 1350 m yükseklikte bulunan yaylanın oldukça da temiz bir havası vardır. Perşembe Yaylası hem ulaşımının kolaylığı, hem alt yapı hizmetlerinin tamamen tamamlanmış olması hem de tabi ki eşsiz doğal güzelliği nedeni ile yerli halkın ve yerli turistlerin dışında yabancı turistlerin de çok ilgisini çeken bir yayladır. Ayrıca bakkal, manav, kasap, kır kahvesi ve PTT hizmetleri bile bulunan yayla mezarcılıktan artık çok çok uzakta kalmış bir yaşam yeri olmuştur.

Ayrıca yayla önemli bir de panayır yeri olup buradaki Karga Tepesi denilen yer çok dikkat çekmekte ve rağbet görmektedir. Yayla da bulunan mendereslerde yaz aylarında çimenlerin yeşermesi ile birlikte muhteşem bir görüntü sunmaktadır. Bulunduğumuz coğrafya içinde bu görünümü ile Perşembe Yaylası’nın bir eşi benzeri daha bulunmamaktadır. Hatta Perşembe Yaylası Menderesleri bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri de son aşamaya gelmiştir.

Perşembe Yaylası Konaklama

Yorgunluk atmak, piknik yapmak, doğa yürüyüşü, safari ve yamaç paraşütü yapmak için oldukça ideal olan yaylada aynı gün içinde birkaç saat görüp geri dönmeyi isteyeceğinizi sanmıyoruz.  Ayrıca yaylada bulunan tarihi eserler, Çiseli Şelalesi ve Karga Tepesi de sizi buraya tekrar tekrar çekecektir. Bu sebeple de konaklama ihtiyacınız doğacaktır. Konaklamak için Aybastı ilçesindeki pansiyonlardan da yararlanabilirsiniz. Ancak biz de sizin için güzel birkaç alternatif hazırladık.

Yıldız Apart: Otel ağaçlarla çevrili bir koyda yer almaktadır. Ayrıca otelin sunduğu imkanlar içinde ücretsiz şemsiye, şezlong ve bir de plaj alanı imkanı söz konusudur. Tüm odalarda balkon bulunan otelde doğa ve deniz manzaralı odalarda keyifle konaklayacağınızı düşünüyoruz.

Sebile Hanım Konağı: Ünye merkezde bulunan otelde temiz ve ferah döşenmiş odaları, tertemiz çarşaf ve havluları ile evinizdeki kadar rahat konaklayabileceğinizi düşünüyoruz. Otel ayrıca Ünye’nin şahane plajlarına sadece yürüme mesafesinde yer alır.

Akamoy Boztepe Hotel: Tesis de bulunan restoran ve bar oldukça güzel hizmet vermektedir. Daha çok şehir merkezine yakın olmak isteyenlerin tercih ettiği otel Ordu Merkez’e sadece 3 km uzaklıktadır. Hem merkeze yakın hem de doğanın kucağında hissettiren bu otelde ister aileniz ister de arkadaşlarınızla keyifli vakit geçireceğinizi düşünerek tavsiye ediyoruz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık