Şavşat Karagöl

savsat-karagol-artvin

Karagöl ismine Türkiye’de birçok ilde rastlayabilirsiniz. Geleneksel olarak bazı bölgelerde yer alan bu isim Artvin Şavşat Karagöl ismi ile asla karıştırılmaz. Bunun sebebi ise bu yörede bulunan bu eşsiz gölün gerek manzarası ile gerek doğası ile gerekse yerli ve yabancı birçok turistle ziyaret edilmesi ve dünyaca bir üne sahip olmasındandır. Karadeniz’in bilinen en eski uygarlığına ev sahipliği yapmış Artvin ilinde yer alan ve Borçka ile Şavşat illerini komple kaplayarak oluşan bu gölün iki kısmı bulunmaktadır.

Türkiye’de Milli parklar arasında yer alan Karagöl ismi aynı zamanda muhteşem görüntüsü ile her geçen gün yeni ziyaretçileri ile buluşuyor.

Borçka ilçesinde bulunan gölden ayrı olan Şavşat Karagöl’ü ve çevresi dünyaca ünlü olan bütün bitki örtülerine sahip olarak bilinmektedir. Akdeniz yöresine ait bitki örtüsünün bile Karadeniz’de bulunduğu tek yer bu muhteşem mekanlardır. Gölün etrafında bulunan bazı tesislerde gerekli yemek içme ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Konaklama ihtiyaçları içinde çevrede bulunan oteller ve pansiyonlar yine yıldızlı olarak hizmetine devam etmektedir.

Şavşat Karagöl Nerdedir?

Doğu Karadeniz’in en bilinen ve muhteşem doğasına sahip olan Artvin ilinde bulunmaktadır. Artvin iline bağlı Şavşat ilçesinin kendi araçlarınız ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hatta bu seyahatiniz için birde Şavşat Kalesini gezmek için vakit ayırmayı ihmal etmeyin.

Şavşat Karagöl’üne Nasıl Gidilir?

Artvin merkezine ortalama 80 kilometre mesafede olan göle kara yolu seyahatlerinde Artvin üzerinden Şavşat ilçesine gelerek buradan da patika yollardan Milli Park olarak anılan bu doğa harikası yere ulaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık