Seyyid Vakkas Türbesi

giresun-seyyid-vakkas-turbesi

Seyyid Vakkas Türbesi geçmiş dönemin en büyük değerlerini anlatan ve hikayesi ile insanları etkileyebilen önemli gezi yerlerinden birisidir. Giresun ilinin Osmanlı topraklarına katılması için verilen mücadeleyi adeta özetler niteliktedir. Savaşta uç beyi olarak görev alan Seyyid Vakkas yıllardır konuşulan kahramanlardan birisidir. Seyit olarak bilinen ve 15 yüzyılda yaşayan Vakkas hazretleri Giresun ilindeki savaş döneminde şehit olmuş ve onun şehit düştüğü yere Türbesi yapılmıştır. Fatih Sultan Mehmet tarafından uç beyi olarak atanan ve efsane haline gelen kahramanın türbesi Osmanlı mimarisine uygun olarak hazır hale getirilmiştir.

Anlatılan hikayeye göre Seyit Vakkas Hazretleri Giresun’un Osmanlı topraklarına katılması için yaptığı mücadelede büyük bir harbe girmiş. Savaş esnasında boynundan aldığı darbe ile başı yere düşmüş. Başına koltuğunun altına alarak savaşmaya devam etmiş diye anlatılır. Aslında yıllar öncesinde Kelle koltukta savaşmış deyimini bu şekilde anlatmak yerine, efsane şeklinde anlatılması bu anlatımın ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Büyük bir cesaret ile düşmana saldırarak savaş sonunda Giresun’u Osmanlı topraklarına katmayı başaran Vakkas Hazretlerinin yaşamı değişik şekillerde de dile getirilmiştir.

Seyyid Vakkas Türbesi Nerede?

Giresun il merkezinde bulunan ve Osmanlı mimarisi ile hazırlanmış, etrafında yapılan peyzaj çalışmaları ile ziyaretçilere açılmış mekanı muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Seyyid Vakkas Türbesine Nasıl Gidilir?

İl Merkezinde Kapu Mahallesi içinde yer almaktadır. Şehir içi dolmuşları ile rahatlıkla mekanın ziyaretlerini yapabilirsiniz. İl merkezine giriş yaparak Cumhuriyet caddesini takip etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca yerli yabancı turistler tarafından ziyaret edilen mekanı gösteren tabelalar da sizlere yardımcı olacaktır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık