Trabzon Yaylaları

trabzon-yaylalari-resimleri

Nem oranının çok büyük oranda yer almasına rağmen, muhteşem ve harika doğası ile ünlenen Karadeniz’in en büyük illerinden birisi olan Trabzon içinde gezilecek en büyük alanlar Trabzon Yaylaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Turizm yaylası olarak yeni neslin gezilerinde bulunan ve en çok ziyaret alan muhteşem yaylaları yaklaşık 18 ana yayladan oluşmaktadır.

Yayla içinde yer alan yeşil ve mavi tonların birlikteliği muhteşem doğallığı sergilediğinden bu şekilde anılmaktadır. Trabzon Yaylaları sadece güzelliği ve harika manzaraları ile ünlenmemişti. Aynı zamanda birçok yerin sağlık gerekçeleri ile ziyaretçi akınına uğradığı bilinmektedir.

Organik ve doğal bir şekilde insanların ulaştığı bal, süt, tereyağı, peynir vs. gibi ürünleri ile ayrıca ünlü olan yöresel bölgenin, kendine has hizmetleri de yabancılar tarafından çok beğenildi. Dilden dile dolaşan bu muhteşem gezinti hikayeleri yörenin bir anda yayla turizm adı altında ziyaretçileri ile meşhur olmasına sebep oldu.

Trabzon Yaylaları

Bir çok yaylası bulunan Trabzon yaylaları Akçaabat-Karadağ Yaylası, Araklı-Pazarcık Yaylası, Araklı-Yeşilyurt-Yılantaş Yaylası, Çakırgöl Yaylası, Çatma Obası Yaylası, Düzköy (Haçka Obası) Yaylası, Harmantepe Yaylası, Hıdırnebi ve Kuruçam Yaylaları, Kadırga Yaylası, Kulindağı Yaylası, Lapazan Yaylası, Maçka-Kiraz Yaylası, Maçka-Mavura Yaylası, Sisdağı Yaylası, Sazalan Yaylası, Sultanmurat Yaylası, Trabzon-Erikbeli Yaylası, Uzungöl şeklinde sıralanabilir. Karadeniz yaylalarının o meşhur havasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu yaylaları muhakkak gezi rotanıza eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Trabzon Yaylalarına Nasıl Gidilir?

Büyük bir çoğunluğu ilçe merkezlerinde bulunan yaylaları ulaşımlar için turların hazırladığı özel servis araçlarını tercih edebilirsiniz. Ancak Karadeniz yöresinde il merkezinde bütün bu yaylaların ulaşımı için saatlik olarak merkezden kalkan dolmuşları da kullanabilirsiniz. Bazı bölgelerde gerek sis, gerekse yolların stabil olmasından dolayı zorluk çekebilirsiniz. Fakat hangi yörede olursa olsun, gideceğiniz her yaylanın cennet bahçesi görünümü bütün yorgunluğunuzu alacaktır.

Hepsi birbirinden güzel bu muhteşem yaylaları ziyaret ettikten sonra ilk aklınıza gelen daha önce neden gelmedim sorusu olacaktır. Gerek oksijen deposu olması ile gerekse el değmemiş güzellikleri bulunması nedeniyle ülkemizin cennet köşelerinden birisi olan bu yaylaları görmenizi tavsiye ediyoruz.

Mızraklı Su Efsanesi

Edinilen bilgilere göre Çatma Obası Yaylasında meydana gelen olayda, uzun süren savaş sırasında susayan bir askerin elinde bulunduğu mızrağı ortadan ikiye ayırıp sağa sola tüm gücüyle fırlatır. Fırlatılan bu mızrak parçalarından bir tanesinin saplandığı yerden su çıkar. Diğer parçanın saplandığı yerde ise su kaybolur. 50 – 60 metre gibi kısa mesafede çimlerin arasında kaybolan suyun çıktığı kısım bu gün beton koruma altına alınmış şekildedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık