Çeşme Kent Rehberi 2024 Gezilecek Yerler

Çeşme Kent Rehberi 2022 Gezilecek Yerler

Çeşme kent rehberi 20242 gezilecek yerler şeklinde bir araştırma yapıyorsanız Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biri için çok fazla seçenek mevcuttur. Memleketimizin doğal güzelliklerinin çok büyük bir kısmı bulunan Çeşme’de gezilecek yerler oldukça fazladır. İzmir ilinin keşfedilmesi gereken en önemli yerlerinden biridir.

İzmir’in Urla ilçesinin kuzeyinde ve batısında Ege denizi yer almaktadır. Çeşme’ye tarihi açıdan bakacak olursak on iki İyon kolonisinden birinin bulunduğu yerdir diyebiliriz. Bu sebeple de Çeşme’de tarihi yerler son derece büyük bir alanı oluşturur.

Çeşme’nin Tarihi

Çeşmenin tarihi güzellikleri konusu ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilk önce Çeşme’nin tarihini bilmeniz gerekli olacaktır. M.Ö 7. yüzyılda Giritliler tarafından kurulmuş olan kent, 11. yüzyıl sonlarında Türk denizcisi Çaka Bey tarafından Türk egemenliğine girmiştir. Osmanlı eserlerinden biri olan Çeşme Kalesi gidilip görülmesi gereken bir eserdir. Bunun yanı sıra bir de bu yörede tarihi bir kervansaray yer alır.

Çeşme Kent Rehberi 2022 Gezilecek Yerler

Çeşme’de Gezilip Görülecek Yerler

Çeşme’de gezilip görülecek yerler oldukça zengindir. Özellikle de Çeşme’de gezilecek yerler birbirine çok yakın oldukları için ulaşım açısından da bir sorun yaşanmamaktadır. Çeşme’ye yolunuz düşerse Germiyan köyü ne uğramanız doğal güzellikleri yaşamanız açısından son derece önemli olacaktır.

Dalyan ve Alaçatı’da Çeşmenin çok özel yerlerindendir. Çeşme Çarşısı ve Çeşme Marina’ya da gitmeniz gereklidir. Bütün bunların yanı sıra Çeşme’nin birbirinden güzel ve büyüleyici plajları ve koyları özellikle yaz tatilinde denize girmek için son derece uygun yerlerdir. Çeşme’de gezilecek tarihi ve turistik yerler için bir araştırma yapacak olursanız Çeşme’nin en önemli gezilecek yerleri olarak birkaç tavsiyemiz olacak.

Çeşme Kalesi Ve Çeşme Müzesi

Çeşme Kalesi, Çeşme’ye gidildiği zaman mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir. 15 yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edilmiş olan bu kale II Beyazıt zamanında bir takım eklemelerle bugünkü haline kavuşmuştur. 1984 yılında ise müzeye dönüştürülmüş ve bir Arkeoloji Müzesi kurulmuştur. Bu müzede Osmanlı- Rus deniz savaşını anlatan eserler bulunmaktadır.

Çeşme’de tarihi yerler olarak en güzel vakit geçirebileceğiniz ve en çok şey öğreneceğiniz yerlerden biri Çeşme Kalesi ve Çeşme Arkeoloji Müzesi olacaktır. Hem gezip hem de bir şeyler öğreneyim diyorsanız buraya uğramak sizin için son derece faydalı olacaktır.

Çeşme Marina

Çeşme Marina da Çeşme’de gezilebilecek, son derece eğlenceli ve keyifli vakit geçirilebilecek yerlerden biridir. Çeşme Marina’da yapılacak şeyler nelerdir diye soracak olursanız; hem alışveriş yapabilir hem de eğlenebilirsiniz. Deniz kenarında akşam yemeği yiyebileceğimiz en güzel noktalardan biri olarak Çeşme Marina gece yürüyüşleri yapmak için de son derece elverişli bir ortamdır. Çeşme Marina’da canlı müzik dinlemenin keyfine varabilir aynı zamanda harika fotoğraflar da çekilebilirsiniz.

Çeşme Çarşısı

Çeşme Çarşısı Çeşme’de mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Çeşme halkı ile iç içe olabileceğiniz, yörenin kültürünü yaşayabileceğiniz çok canlı bir yerdir. Alaçatı’ya göre biraz daha sakin kalan bu yerde hediyelik eşya alabileceğiniz pek çok dükkân mevcuttur.

Çeşme Kent Rehberi 2022 Gezilecek Yerler

Dalyan

Çeşme’nin kuzeyinde yer alan Dalyan, Çeşme’nin doğal güzelliklerini keşfetmek bakımından son derece önemlidir. Üstelik Dalyan’da küçük bir yat limanı da yer alır. Küçük ve son derece silindir sahil kasabasını andıran Dalyan’da denize girmenin keyfini yaşayabilir ve son derece güzel vakit geçirebilirsiniz. Gün batımını ve gün doğuşunu izleyebileceğiniz en güzel kıyılardan biri olan Dalyan, Çeşme’ye gittiğimizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden biri olarak karşımıza çıkar.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık