Legoland İstanbul

Legoland İstanbul Giriş Ücreti

2015’te lego severler için açılan Legoland İstanbul, içinde ki çok sayıda ki Legolar ile dikkat çekiyor. Türkiye’de ve Doğu Avrupa’da açılışı yapılan ilk olan Legoland Discovery Center’i olarak bilindiğini söyleyebiliriz.

Lego severler başta olmak üzere çocuklara ve 7’den 70’e herkese Legoland bambaşka harika bir dünya sunuyor. 3.000 metre kare alanda kurulan Legoland İstanbul’da lego ile ilgili aradığınız tüm kavramları bulabilirsiniz. Bu eğlence merkezinde gezintiniz ilk olarak, legolarla alakalı sinemayla başlıyor. Burada ki tüm unsurlar legolarla ilgili şekilde tasarlanmış diyebiliriz. Lego konseptli şekilde dizayn edilen sinema, 4 D boyutlu şekilde aynı zamanda görüntüleniyor.

Legoland İstanbul Nerededir Ve Nasıl Gidilir?

Legoland nerede sorusu özellikle gitmek isteyenler tarafından çok fazla soruluyor. Legoland aslında çoğu İstanbullu tarafından bilinen Bayrampaşa ilçesinde ki Forum AVM bünyesinde bulunuyor.

Avrupa Yakası’ndan Legoların dünyasına toplu taşımayla gitmeyi düşünenler şu güzergâhları kullanmalıdır:

-Metroyla Yenikapı’ya gelerek buradan da; Yenikapı-Atatürk Havalimanı’ndan metro hattı üzerine geçiş yapmaları gerekiyor. Kocatepe’de ki metro istasyonunda inip sonrasında 5 ya da 10 dakika Legoland İstanbul’a ulaşabilmek için yürümeleri gerekiyor.

Anadolu Yakası’ndan bu eğlence merkezine toplu taşımayı kullanarak gideceklerde aşağıda ki güzergâhları kullanmalıdır:

-Marmaray’la Yenikapı’ya gelerek buradan da Yenikapı-Atatürk Havalimanı’nın metro hattına geçmeleri gerekiyor. Kocatepe’de ki metro istasyonunda inip sonrasında da 5-10 dakika yürüdüğünüz takdirde kolaylıkla Legoland’a ulaşabilirsiniz.

Legoland İstanbul Giriş Ücreti

Legoland İstanbul Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Legoland’ın girişleriyse senelik üyelik seçenekleriyle olduğunu söyleyebiliriz.  Legoland İstanbul giriş ücretleri, 3 yaş altında ki çocuklara ücretsiz olarak hizmet veriliyor. 4 yaş üzerinde ki çocukların Legoland İstanbul’a giriş ücretleriyse, 39 TL şeklinde belirlenmiştir. Yetişkinler için belirlenen giriş ücretleriyse, 49 TL olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca giriş biletlerini internet üzerinden aldığınız da çok uyguna geleceğini de söyleyebiliriz.

Legoland İstanbul senelik üyeliklerse, 132 TL şeklinde belirlenmiştir. Ayrıyeten çeşit çeşit paketler, kampanyalarda devamlı aktif oluyor. Tabi ki bu durumda ziyaretçiler açısından daha iyi kolaylıklar sağlıyor. Biletiniz online olarak aldığınızda da, sırayı beklemeden hemen gidebiliyorsunuz. Online bilet alımlarında hemen hemen %10 ‘a tekabül eden indirimi de misafirlerine legoların merkezi sunuyor.

Legoland giriş saatleri şu şekildedir: Öncelikle Legoland’ın haftanın 7 gününde de ziyaretçileri kabul ettiğini söyleyebiliriz. Sabah 10.00 ile akşam 20.00’ye kadar da lego oyun dünyasına ziyaretçi kabul ediyor. Fakat içeri giriş sağlayabilme olanaklarıysa, 18.00 itibariyle son buluyor.

Legoland İstanbul Giriş Ücreti

Legoland İstanbul Nasıl Bir Yer?

Yukarıda bahsettiğimiz üzere Legoland İstanbul gezimize ilk olarak Legolarla ilgili olan sinemayla başlıyoruz. Sonrasında da Lego Fabrikası adı verilen bölümle devam ediyoruz. Fabrikaya giriş öncesinde, görevliler tarafından fotoğrafınız çekiliyor. Gezinin en sonunda da fotoğrafınızın arka planı düzenlenip hoş bir anı olacak şekilde size takdim ediliyor.

Lego fabrikası içinde farklı farklı lego havuzları da bulunuyor. Burada da tüm ziyaretçiler kendilerine ait Legolarının karakterlerini icat edebiliyorlar. Kısacası gezilerine de ufacık soluk vererek, renkte katabiliyorlar. Bu aşama yerini sonrasında lazer oyunu alıyor. Lazer oyununda ki ana amaçsa, hapis hayatı yaşayan prensesin kurtarılmasıdır…

Ziyaretçilere oldukça keyif veren prensesin kurtarılması oyunundan sonra da Miniland adlı gezintiye çıkabilirsiniz. Miniland gezintinize başlamadan öncede yukarıda bahsettiğimiz fotoğrafları seçme şansı yakaladığınızı söyleyebiliriz. Legoland İstanbul içinde ki Miniland bölümünde de Dünya’yla tanışacaksınız.

Dünya’yla birlikte ülkemizi Legoların gözünden görme şansına sahip olacaksınız. Yeryüzünde bulunan tüm ülkelerin durumları legolarla tasvir edilmiştir. Gezinti devamında da oyun alanına girerek orada; pedal çeviren ebeveynleri görebilirsiniz. Legolan İstanbul’un tüm girişlerinde ziyaretçi kartlarınıza mutlaka damga basılıyor.

Legoların eğlence merkezi olan Legoland’ın alanıysa çok geniş ve farklı farklı bölümlerden oluşmuştur. Yukarıda saydığımız bölümlerin haricinde ki bölümleri de şöyle sıralayabiliriz:

  • Lego yangın akademisi
  • Lego Arkadaşları
  • Olivia’nın evi
  • Merlin’in çırağı
  • Krallık macerası lazer oyunu
  • Lego yarışçıları
  • Lego inşa sahası
  • Duplo kasabası
  • Master Model Builder

Olağanüstü, büyüleyici dünyayı legonun merkezi ziyaretçilerine sunuyor. Lego tutkunları, eğlence ve oyun merkezinin içerisinde kendilerini kaybedecek seviyeye gelecekler. Burada ki yer alan her ünite; çok çeşitli zevk veren eğlence barındıran içeriklerden oluşuyor.

Legoland İstanbul’da doğum günü vb. özel organizasyonları da ayrıca yapabiliyorsunuz. Özel organizasyonlar için Legoland İstanbul, 2 oda ziyaretçilerine sunuyor. Özellikle bu oyun dünyasını gezmeyi pedagoglar çok öneriyor. Çocuklarda ki zekâ ve fiziksel gelişimler için lego oyunları çok önemlidir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık