Sevgililer Gününde Tatile Nereye Gidilir?

sevgililer gününde tatile nereye gidilir?

Her 14 Şubat öncesi sevgililer gününde tatile nereye gidilir? diye düşünüyor, düşünüyor ve cevabı bulmakta zorlanıyorsanız, doğru yerdesiniz. Size ve sevgilinize, 14 Şubat’ı romantizmin doruklarında yaşatacak tatil rotalarını yazımızda bulabilirsiniz. Sakin, huzurlu bir gün geçirebileceğiniz ya da lüks otellerde konaklayıp, kalabalık mekanlarda yemek yiyebileceğiniz en romantik mekanları sizin için listeledik. Gelin bu yazımızda, “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” sorunuzun cevabını birlikte bulalım.

Sevgililer Günü Tatili İçin En Romantik Rotalar

Sevgililer Günü tartışmasız yılın en romantik günü. Her çiftin sevgililer gününden beklentisi farklı oluyor. Bazı çiftler baş başa kalıp, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isterken, bazı çiftler kalabalıklara karışmayı tercih ediyor, bazısı içinse en önemlisi romantizm. Bu kadar çok seçenek arasında seçim yapmak da oldukça zor. Şimdi, “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” diye merak edenler için tatil adreslerini inceleyelim.

Soğuk Havada Romantizmle Isınmak İsteyenler İçin: Abant, Uludağ

Tercihiniz soğuk adreslerden yanaysa fakat “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” diye düşünürken kararsızlık yaşıyorsanız, önerilerimize kulak verin. Sonuçta sevgililer günü tarih itibariyle kış mevsiminin en güzel yaşandığı aylardan birinde kutlanıyor. Kış da en güzel Abant ve Uludağ’da yaşanıyor.

Sevgililer gününü hareketli geçirmek isteyen ve kar seven çiftler için en doğru adres Uludağ olacaktır. Sabah kış sporları yapıp, sucuk ekmek partilerine katılabilir, akşam ise termal otelinizde rahatlayabilirsiniz.

Sevgililer günü tatilinizi romantik kış ortamında ama sakin ve huzurlu geçirmek istiyorsanız Abant tam sizde göre. Abant, muhteşem doğa manzaralarıyla romantik çiftler için mükemmel deneyimler yaşatacak bir yer. Beyaz örtüyle kaplı ormanlar, Abant Gölü çevresinde muhteşem manzaralar oluşturuyor. Sevgililer gününüz için Abant’ı tercih ederek sevgilinizle baş başa romantik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tatil Deyince Aklına Ege Gelenler İçin: Şirince

Sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” sorusuna verilecek cevaplardan biri de yakın geçmişte, 2012’de adını duyuran Şirince. İzmir’e bağlı Şirince Köyü, MÖ 5. yüzyıla kadar ulaşan geçmişiyle, şarabıyla ve mimarisiyle Sevgililer Günü için öne çıkan adreslerden biri. Tarihi dokuya sahip butik otellerde kalabilir, şarap tadımlarına katılabilir, mimarisiyle kendinizi farklı bir dünyada geziyormuş gibi hissedebilirsiniz. Sakin ama sıkıcı da olmayan bir tatil geçirmek istiyorsanız, Şirince planlarınızı şimdiden hazırlayın.

Romantizmi Doruklarda Yaşamak İsteyen Sevgililere: Kapadokya

Son yıllarda dünya çapında popüler bir adres olan Kapadokya, senenin her günü oldukça romantik bir atmosfere sahip olsa da Sevgililer Günü ayrı bir romantizme sahip. Büyüleyici doğal yapısı ve manzarası bir yana, meşhur olan balon turları ve çevre gezileriyle kış mevsiminde içiniz romantizmle ısınacak.

Deniz Manzarası Olmadan Romantizm Olmaz Diyen Çiftlerin Sevgililer Günü Rotaları: Büyükada ve Şile

Özellikle yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Büyükada, Sevgililer Günü tatili için en nostaljik adreslerden biri.  Adanın deniz manzaralı yolları, sevgilinizle bisiklet sürerken size romantik bir manzara vaat ediyor. Sevgilinizle adada yapacağınız el ele yürüyüşler ve deniz kenarında güzel bir akşam yemeği, size “iyi ki buraya geldik!” dedirtecek. Özellikle çevre illerde yaşıyorsanız ve “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?”diye düşünüyorsanız, Büyükada seçeneklerinizin arasında olsun.

Şile, Karadeniz’e kıyısı olan İstanbul’a bağlı bir ilçedir. Peki, Şile’yi özel kılan şey nedir? Tabi ki muhteşem manzarası ve sakinliği. Şile, tam anlamıyla baş başa kalıp kafa dinlemek isteyen çiftler için en doğru adres olacaktır. Şehrin içinde, şehir dışına tatile gitmiş gibi hissedeceksiniz. İstanbul’dan çıkmaya vakti ya da bütçesi olmayan çiftler için Şile en doğru adres olacaktır.

Kuzeye Kaçmak İsteyenlere: Şavşat/Karagöl

Sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” sorusu için önereceğimiz rotalardan sonuncu Şavşat, Karagöl.

Karagöl, Artvin’deki doğa harikalarından yalnızca biri. Eğer sevgilinizle doğal güzellikleri keşfetmeyi seviyorsanız burası sizi asla pişman etmeyecek. Hele ki karlı bir 14 Şubat’ta Şavşat’taysanız, kendinizi adeta bir masalın içinde gibi hissedebilirsiniz. Karagöl, kalp şeklindeki doğasıyla tüm sevgilileri kendisine çağırıyor.

Sevgililer Günü İçin Hediye Önerileri

sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” sorunuza cevap verdikten sonra sizler için bir hediye listesi de hazırladık.

Sevgililer Günü, dünya üzerinde en çok hediye alışverişinin yapıldığı günlerden biridir. Peki bu özel gün için sevgilinize ne hediye alacağınıza karar verebildiniz mi? Bu konuda da imdadınıza yetişecek bir listemiz var. İşte Sevgililer Günü için hediye önerilerimiz.

Bir Sevgililer Günü Klasiği: Kırmızı Gül ya da Çiçek Buketi

Sevgililer gününde çiçek almak her ne kadar klişe olsa da olmazsa olmazdır. Fakat direkt bir hediye olarak vermektense bir hediyenin yanında, ikinci bir hediye olarak vermenizi tavsiye ederiz.

Anılarınızdan Oluşan Bir Fotoğraf Albümü

Romantizmin doruklara ulaştığı bugünde hediye seçimi oldukça önemli. Sevgilinizle size ait olan bu özel gün için manevi değeri en yüksek olacak hediyelerden biri fotoğraf albümü olacaktır. Satın aldığınız ya da daha güzeli kendinizin yapacağı, anılarınızla dolu bir fotoğraf albümünden daha anlamlı bir hediye olabilir mi?

Saat

Özel günlerin kurtarıcı hediyesi olarak karşımıza çıkan saat, klasik sayılabilecek hediyelerden biridir. Risk almadan sevgilinizi mutlu etmek istiyorsanız saat hediye etmek doğru bir tercih olacaktır.

Takı

İster değerli taşlardan yapılmış olsun ister el emeği, takı hediye etmek özel bir anlam taşır. Erkek arkadaşınıza bileğinden çıkarmayacağı bir bileklik ya da kız arkadaşınızın her daim boynunda görebileceğiniz bir kolye, bu romantik güne daha özel bir anlam katacaktır.

Özel Yapım Çikolata

Sevgililer günü romantizminin vazgeçilmez parçalarından biri çikolatadır. Hele ki sevgiliniz çikolatasız yaşayamam diyen insanlardan biriyse, Sevgililer günü hediyeniz hazır demektir. Uygun fiyatlı ve kaliteli birçok seçenek arasından en uygun çikolatayı kolayca seçebilir ve sevgilinizi mutlu edebilirsiniz.

Romantizmi Doruklara Çıkaracak Bir Hediye: İç Çamaşırı

Kuşkusuz, Sevgililer Günü yılın en romantik, en aşk dolu, en özel günü. Sevgilinizle birlikte geçireceğiniz bugünde hediye edeceğiniz içi çamaşırı, 14 Şubat’ın romantizmini doruklara çıkaracaktır.

Müzik Kutusu ya da Kar Küresi

Müzik kutusu ve kar küresi en romantik, en nostaljik hissiyata sahip hediyelerdir. Bu hediyeler, kış mevsiminin de etkisiyle Sevgililer Günü’nün romantik havasını daha da artıracaktır.

Bu yazımızda, sevgilinizi mutlu edecek sevgililer günü hediyesini ve “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” sorularının cevabını öğrendiniz. Peki, Sevgililer Günü’nün tarihçesini biliyor musunuz?

Sevgililer Günü’nün Tarihçesi

Bugünlerde “Sevgililer günü hediyesi olarak ne almalıyım?”, “sevgililer gününde tatile nereye gidilir?” gibi sorulara cevap bulmaya çalışıyorken muhtemelen cevabını bilmediğiniz bir soru var; bu kadar planlar yaptığımız günün tarihi neye dayanıyor?

Sevgililer Günü’nün tarihi Eski Roma’ya kadar uzanıyor. Eski Roma’daki doğurganlık tanrısı için kutlanan bir festivalin bugünkü Sevgililer Günü olduğu düşünülüyor.

Bir diğer efsane ise Roma Kralı II. Cladius’un tahta çıktığında evlenmeyi yasaklamasıyla ilgili. Efsaneye göre sevgi dolu bir rahip olan Valentine, kralın yasağını dinlemeyip gençlere nikah kıymaya devam etmiştir. Bunu duyan Kral II. Cladius, Aziz Valentine’i hapse attırıp idam cezası çarptırmıştır; Valentine, 14 Şubat 269’da yakılarak idam edilmiştir. İşte efsaneye göre 14 Şubat Aziz Valentine’nin anısına kutlanmaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık