Türkiye’nin Gizli Kalmış Kamp Yerleri

kamp yerleri (1)

Türkiye, doğa güzellikleri ile ön plana çıkan bir ülke olması sebebiyle birçok kamp yeri içerir. Bu yüzden bu yazımızda göz önünde olanlardan çok Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri ve alanlarından bahsedeceğiz. Bu bağlamda sizler için kamp yeri bakımından zengin olan bazı şehirlerimizdeki kamp alanlarını derledik.

Bayburt Sırakayalar Şelalesi

Bu şelaleler Bayburt’a bağlı olan Sırakayalar köyünde bulunurlar. Her mevsimin etkilerinin çok etkileyici biçimde görüldüğü bir yerdir. Özellikle yaz ve ilkbahar mevsimlerinde doğanın size yeşilin tüm tonlarını yansıttığı ve Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri arasında bulunan bir alandır.

  • Bu şelalelerden ilki köyün giriş kısmına yakın bir konumdadır. Diğeri ise köyün iç taraflarında bulunur.
  • Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde giderseniz daha rahat ve kafa dinleyeceğiniz bir kamp yapabilirsiniz. Ek olarak bu aylarda köy halkıda şelale ve çevresini sık kullandığından köy halkı ile kaynaşabilirsiniz.
  • Eğer sonbahar, kış aralığında giderseniz daha profesyonel ve daha çetin bir kamp tecrübesi yaşayabilirsiniz.
  • Hangisini tercih edeceğiniz tamamen nasıl bir kamp tecrübesi yaşamak istediğiniz ile ilgilidir.

Gümüşhane Artabel Gölleri

Artabel gölleri Gümüşhane’deki büyük tabiat parkının içinde bulunan göllerdir. Bu parkın içinde göller ile birlikte birçok dere, şelale ve buzul gölleri de bulunur. Bunun yanında bu geniş alan aynı zamanda birçok dağ zirvesini de içeriğinde bulunduran yüksek rakımlı bir bölgedir.

  • Artabel Gölleri Tabiat Parkı alçak kesimlerden yüksek kesimlere farklı bitkiler ve doğal yapılar barındıran bir alandır. Bu yüzden alçak kesimlerde de yüksek kesimlerde de kamp yapabileceğiniz birçok alan barındırır.
  • İçeriğinde doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ya da zirve tırmanışları yapabileceğiniz alanlar bulunduğundan aksiyon dolu bir kamp tecrübesi de yaşayabilirsiniz.
  • Kamp alanında yükseklere çıkıldıkça tırmanmayı ve yürüyüşü sevenlere uygun yerler sizi karşılarken alt kısımlarda daha sakin bir hava vardır. Bu yüzden burada yapacağınız bir kampta aksiyonu ve sakinliği bir arada yaşayabilirsiniz.

Akliman Mesire Kamp Alanı

Bu alan daha çok sakin bir kamp tecrübesi yaşamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz sahil kenarında bulunan ve doğal güzellikler barındıran bir alan. Özellikle içeriğinde kamp yaparken tercih edebileceğiniz birçok etkinlikte barındırması sayesinde ön plana çıkıyor.

  • Daha düzlük ve sakin bir alan olan Akliman Mesire kamp alanı daha yavaş, sakin ve aksiyonsuz bir kamp tecrübesi yaşamak isteyenler için bire bir.
  • Bunun yanında içeriğinde; gezi tekneleri, kano, gibi denizin keyfini çıkarabileceğiniz aktivitelerde barındırdığından sakinliğinin yanında eğlenceli bir kampta geçirebilirsiniz.
  • İçeriğinde çocuklarınız için oyun parkı, çocuklar için eğlence araçları gibi vakit geçirebilecekleri alanlarda bulunmaktadır. Kamp alanı olarak burayı tercih ederken bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bolu Pürenli Yaylası

Bu yayla Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan küçük ama hoş bir yayla. Rakımı yaklaşık 1400 metre olan pürenli yaylası içeriğinde bulunan bitkiler ve çiçekler ile birlikte renk cümbüşü barındırıyor. Bundan dolayı huzur verici bir kamp isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir alan ve bunun yanında Türkiye’nin değeri bilinmeyen kamp alanları arasında.

  • Pürenli yaylası içeriğinde birçok çam türü barındıran küçük bir yayladır. Rakımı ve bulunduğu konum itibariyle yaz ve ilkbahar aylarında çok güzel bir iklime sahiptir.
  • İlkbahar ve yazın kamp yapmayı tercih ederseniz yöre halkının da bölgeyi çok kullanması sebebiyle daha sosyal ve rahat bir kamp geçirebilirsiniz.
  • Kış ve sonbaharda ise daha sakin ve boş bir ortamda kampınızı yapabilirsiniz.
  • Yaban hayatıyla iç içe bir kamp yapmak isteyenler için pürenli yaylası yaban hayatından da birçok parça içeren bir bölgedir.

Uşak Çamsu Yaylası

Uşak ili Banez ilçesi sınırlarında bulunan bu yayla Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri arasında kendine yer buluyor. Bu bölge sık gidilen uğrak bir alan olmadığından sessiz bir kamp geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir bölge.

  • 2000 metrelik rakımıyla uzun süre karlı durumda kalan bir bölgedir. Bunun yanında yürüyüş yapabileceğiniz ve doğal su kaynakları bulabileceğiniz birçok yer içerir.
  • Özellikle çetin bir kış kampı geçirmek isteyen kişiler için kesinlikle önerebileceğimiz bir yerdir.
  • Bunun yanında içeriğinde barındırdığı yaban hayatı ve ağaç çeşitliliği ile de ön plana çıkan bir yer.

Yozgat Çamlık Milli Parkı

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri arasında en başta geliyor. Çoğunlukla piknik, kahvaltı gibi aktivitelerde kullanılan milli park aslında kamp yapmaya da çok elverişli.

  • Bulunduğu rakım, içeriğinde bulunan göl ve sık şekilde çam içermesiyle özellikle daha tecrübeli kampçıların tercih edebileceği bir alan olarak kendini gösteriyor.
  • Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde rüzgârlı, karlı ve soğuk havasıyla zorlu bir kamp tecrübesi yaşayabilirsiniz.
  • Gittikçe yükselen ve dikleşen yapısı ile verimli doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz alanlar barındırıyor.
  • İçeriğinde bulundurduğu birçok tesis ile de size kolaylıklar sağlayabiliyor.

Sakarya Poyrazlar Gölü Çevresi

Poyrazlar köyü yakınında bulunan büyük bir gölet olan poyrazlar gölü de sık kullanılmayan ve bilinmeyen kamp alanları arasında. Özellikle bozulmamış iklimi ve temiz yapısı sayesinde kampçılar için uygun bir yer haline geliyor.

  • İçeriğinde spor ve birçok açık alan aktivitesi yapabileceğiniz alanlar barındırıyor.
  • Huzurlu ve sakin bir kamp geçirmek ve bunun yanında doğa yürüyüşleri ve güzel manzaralar görmek isteyenler için mükemmel bir tercih olabilir.
  • Özellikle kuşlara merakınız varsaTürkiye sınırlarında kuş türü bakımından en çok çeşitlilik barındıran göllerimizden biri olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Aydın Arapapıştı Kanyonu

Aydının Bozdoğan ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir kanyondur. Daha yeni keşfedilen bir bölge olması sebebiyle kampçılık faaliyetleri de dahil olmak üzere bölge tam potansiyeli ile kullanılmıyor. Bu yüzden bu kanyonda Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri arasına giriyor.

  • İçeriğinde bulunan kemer barajı ile birlikte ve bir kanyon olmasının getirisi sayesinde çetin bir arazide güzel manzaralar göreceğiniz kaliteli bir doğa yürüyüşü yapabileceğiniz güzel bir kamp alanı olarak karşımıza çıkıyor.
  • Tek dezavantajı ise bölgenin bazı alanlarında bulunan tarihi eserler dolayısıyla bu alanlara girişin şu an yasak olması. Bu durum keyfinizi kaçırabilir.
  • Bu kanyonun doğal güzellikleriyle beraber tam verimli bir kamp tecrübesi yaşayabilmek için ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde gitmenizi öneriyoruz.

Bolu Sülüklügöl Çevresi

Bolunun Mudurnu ilçesinde bulunan Sülüklügöl çevresinin kamp yapmaya uygunluğu ve bulundurduğu doğa harikaları ile ön plana çıkıyor. Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri arasında diyemesek de göz önünde bulunan diğer kamp yerlerine göre daha sakin ve daha az tercih edilen bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

  • Sülüklügöl etrafına çok büyük bir ormanlık alan ve yabani bir hayat barındıran bir alandır. Bu yüzden kamp yapmaya çok uygun bir bölgedir.
  • Özellikle yabani hayatı incelemeyi ve endemik bitkilere ilgisi olanlar için göl ve çevresi çok ideal bir kamp alanıdır.
  • Çevresindeki ormanlık alan sayesinde dolu dolu bir doğa yürüyüşü geçirebilirsiniz. Doğa yürüyüşü boyunca pek çok güzel görüntüye şahit olabilirsiniz.
  • Sülüklügöl 2011 yılı itibariyle birlikte tabiat parkı unvanını almıştır. Bundan dolayı ilk girişte cüzi bir ücret ödeyerek giriş yapıyorsunuz.

Yukarıda sizinle paylaştığımız nadide yerler ile birlikte Türkiye’nin gizli kalmış kamp yerleri sizin onları keşfetmenizi bekliyorlar.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık