Urla Gezilecek Yerler

Urla Gezilecek Yerler

Urla Gezilecek Yerler – Urla, Türkiye’nin İzmir ilinde bulunan sakin bir ilçedir. İzmir’e 40 dakikalık mesafede yer alan bu huzurlu ilçe, birçok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Urla, özellikle yazları yerli ve yabancı turistler tarafından yaygın olarak ziyaret edilmektedir.

Urla’ya gezi veya tatil için gitmek isteyen yerli, yabancı turistler, Urla’da gezilecek yerler ve Urla’da gidilecek mekanlar nerelerdir sorularını yönelterek cevap aramaktadırlar.

Urla Gezilecek Yerler
  1. Çeşmealtı
  2. Karantina Adası
  3. Bademler Köyü
  4. Sanat Sokağı
  5. Barbaros Köyü
  6. Klazomenai
  7. Yassıca Ada
  8. Malgaca Pazarı
  9. Özbek Köyü
  10. Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi
  11. Güvendik Tepesi
  12. Kordon Boyu
  13. Malgaca İçmeleri
  14. Sığacık
  15. Altınkum
  16. Özdere
  17. Kemeraltı Çarşısı
  18. Siren Kayalıkları

Siz de Urla’yı ziyaret ederek, bu birbirinden eşsiz yerlerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle denizinin temizliği ile dikkat çeken bu ilçede harika bir tatil gerçekleştirebilir, denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Urla Gezilecek Yerler

Urla Nerede?

Tatil veya gezi için Urla’ya gitmek isteyen kişiler, Urla nerede sorusunu yöneltmektedirler. Urla ilçesi, Urla adındaki yarımadanın merkezinde yer almaktadır. İzmir’e 40 km’lik mesafededir. Urla’nın batısında Çeşme, doğusunda ise Güzelbahçe yer almaktadır. Urla’ya Türkiye’nin her bölgesinden kolaylıkla ulaşmak mümkündür.

Urla gerek tatil gerekse gezi için en ideal ilçelerden birisidir. Diğer tatil bölgelerine göre daha sakin ve huzurlu olmakla birlikte, gece hayatı da sakin geçmektedir. Kıyılarda eğlence mekanları yer almakta ve bu mekanlar gece hayatının biraz daha hareketli olmasına olanak sağlamaktadır. Siz de sakin ve huzurlu bir tatil veya gezi arayışı içerisindeyseniz, tercihinizi Urla’dan yana kullanabilirsiniz.

Urla’da Ne Yenir?

Gezi ve tatil planlarını Urla’da gerçekleştirmek isteyen kişiler, Urla’da ne yenir sorusunu yöneltmektedirler. Urla yöresel yemekleri ile ön plana çıkan bir ilçedir. Aşağıda, Urla’da yiyebileceğiniz meşhur yemekler sıralanmıştır.

  1. Enginar levreği
  2. Enginarlı Ciğer
  3. Damla sakızlı muhallebi
  4. Boyoz
  5. İzmir tulumu
  6. Gevrek
  7. Kabak çiçeği dolması
  8. Kumru
  9. Enginar dolması
  10. Midye dolma
  11. Şevketi bostan
  12. Ekmek dolması
  13. Karışık ot kavurması
  14. Çıntar kızartması
  15. Çığırtma
  16. Sütlü balık
  17. Töngül pide
  18. İzmir köfte
  19. Çöp şiş
  20. İzmir usulü kokoreç
  21. Papaz yahnisi
  22. Sura
  23. Bergama köftesi

Urla’ya gittiğinizde bu lezzetli yemeklerden dilediğinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca enginar, Urla’da meşhur olan bir sebzedir. Bu nedenle her yemeğin yanında enginar görmeniz şaşırtıcı olmayacaktır.

Urla Gezilecek Yerler

Urla’da Kalınacak Yerler

Urla’ya gezi veya tatil için gitmek isteyen kişiler, nerede konaklayacaklarını merak etmekte ve Urla’da kalınacak yerler sorusunun cevabını aramaktadırlar. Urla bir turistik bölge olduğu için konaklama işletmeciliği alanında gelişmiştir. Butik oteller, lüks oteller, bungalovlar ve kamp alanları Urla’da yaygın olarak bulunmaktadır.

Ayrıca bir karavana sahipseniz, karavanınızı güvenle çekip konaklayabileceğiniz alanlar da bulunmaktadır. Kamp yapmak ise Urla’yı ziyaret eden çoğu turist tarafından tercih edilmektedir. Siz de uygun gördüğünüz konaklama çeşitlerinden dilediğinizi tercih ederek Urla’da güvenle konaklayabilirsiniz.

Urla’ya Ulaşım Nasıldır?

Türkiye’nin en güzel tatil bölgelerinden biri olan Urla’ya gitmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Urla’ya ulaşım nasıldır sorusunun cevabını merak etmektedirler. Urla, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan İzmir’in bir ilçesidir ve bundan dolayı ulaşım kolaydır.

Urla’ya Türkiye’nin her bölgesinden kolaylıkla ulaşmak mümkündür. İlçede bir havaalanı bulunmamaktadır. Fakat karayolu ile ilçeye ulaşmak çok kolay olmaktadır. Eğer ilçeye havayolu ile ulaşmak istiyorsanız, İzmir Adnan Menderes havaalanına gelebilir, oradan 60 km uzaklıktaki Urla’ya karayolu ile ulaşabilirsiniz.  

Urla’ya ulaşımın bir diğer yolu ise tur şirketleridir. Tur şirketleri zaman zaman Urla’ya geziler düzenlemekte ve çeşitli aktiviteler yapmanıza olanak sağlamaktadır. Siz de bir tur şirketi ile bu ilçeye ulaşabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Urla Gezisi Kaç Gün Sürer?

Urla gezisi için ne kadar zaman ayıracaklarına karar veremeyen kişiler, Urla gezisi kaç gün sürer sorusunu yöneltmektedirler. Urla, gezilecek birçok doğal güzelliğe sahiptir. Bu nedenle 1 gün size yetmeyebilir. En az 2 günlük bir gezi, Urla’da her yeri görmenize olanak sağlayacaktır.

Eğer daha uzun süreli bir gezi istiyorsanız yaz tatilinizi Urla’da geçirebilirsiniz. Denizinin temizliği ve yemeklerinin lezzeti ile Urla tatil için tercih edebileceğiniz en ideal bölgelerden biridir. Ayrıca Urla’da birçok ünlü plaj ve çeşitli aktiviteler de bulunmaktadır. Siz de tatil veya gezi için Urla’yı tercih ederek ailenizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık