Yurtdışından Gelen Iphone Pasaportsuz Nasıl Açılır? 2022 Güncel

Yurtdışından Gelen Iphone Pasaportsuz Nasıl Açılır? 2022 Güncel

Yurtdışından gelen iphone pasaportsuz nasıl açılır? 2022 güncel olarak, iphone almayı düşünen pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. Yurtdışından gelen iphoneların fiyatlarının daha hesaplı olması nedeniyle, günümüzde pek çok kişi yurtdışından telefon edinme yolunu seçmektedir.

Yurtdışından gelen telefonların pasaportsuz olarak açılması ise mevcut olan yasalara göre mümkün olmamaktadır. Bu nedenle bir başkasının yurtdışından getirdiği iphoneları kişiler kendi pasaportlarına kayıt ettirmek zorundalardır.

Yurtdışından gelen iphoneların pasaportsuz olarak kaydedilmesi ise sadece pasaportsuz olarak gidilebilen ülkelerden alınan iphonelar ile olabilmektedir. Pasaportsuz olarak girilen bir ülkeden satın alınan iphonelar, sadece kimlik belgesi ile kayıt edilerek açılabilmektedir.

Yurtdışından Gelen Iphoneların Kayıtları Nasıl Yapılmaktadır?

Yabancı bir ülkeden satın alınan bir iphone yurt genelinde kayıt olmadan 1 sene kullanılabilmektedir. Bir sene sonunda ise henüz kayıt altına alınmayan iphonelar iletişime kapanmaktadır. Bu nedenle yurtdışından gelen bir iphone için mutlak kayıt işlemlerini yapmak gerekmektedir. Yabancı bir ülkeden bir iphone kaydı ise e-devlet üzerinde ya da abone kayıt merkezlerinden yapılabilmektedir.

Yurtdışından Gelen Iphone Pasaportsuz Nasıl Açılır? 2022 Güncel

Yurtdışından gelen bir iphone kayıt işleminde öncelikle telefon kayıt harcı ödenmesi gerekmektedir. bu telefon kayıt harcı ise 2022 yılı itibari ile 2.732 TL olmaktadır. Bu 2.732 TL’lik telefon kayıt harcı ise vergi dairelerinden ya da banka şubelerinden ödenebilmektedir. Telefon kayıt harcı ödendikten sonra ise sahip olunan pasaport ve telefon kayıt harcının ödeme makbuzu ile Abone Kayıt Merkezine başvurmak gerekmektedir.

Yurtdışı Telefon Kayıt Harcı Nasıl Ödenmektedir?

Yurtdışı telefon kayıt harcını ödeyebilmek ve iphone kaydı yaptırabilmek için öncelikle cihaz ait olan IMEI numarasını bilmek gerekmektedir. Bir iphone IMEI numarasını öğrenebilmek içinse *#06#* numarasını telefonun sorgu kısmına yazmak gerekmektedir.

IMEI numarasını öğrendikten sonra ise TC kimlik numarası, ad soyadı ve pasaport ile bir vergi dairesine ya da bankaya gidilip, telefon kayıt harcının yatırılması gerekmektedir. Bunlara bağlı olarak iphone telefon kayıt harcı yatırılabilen bankalar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Vakıfbank
  • Garanti BBVA
  • Halk Bankası
  • Şekerbank
  • HSBC
  • Ziraat Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • ING Bank

Bu bankalar haricinde vergi daireleriden de, iphone kayıt harcı kolaylıkla yatırılabilmektedir.

İnternet Üzerinden Telefon Kayıt Harcı Nasıl Ödenmektedir?

İphone kayıt harcı vergi dairesi ya da banka şubeleri dışında, internet üzerinden de ödenebilmektedir. Bu ödemeyi yapabilmek içinse ilk olarak internet üzerinde yer alan İnteraktif Vergi Dairesi sitesine giriş yapılması gerekmektedir. Bu siteye giriş yapıldıktan sonra açılan sayfada yer alan Harç ve Değerli Kağıt Bedeli yazan kısma tıklamak gerekmektedir.

Açılan yeni sayfada yer alan Cep Telefonu Harcını Öde butonuna basılarak, iphone kayıt harcı kolaylıkla buradan online olarak kredi kartı ya da banka kartı ile pratik bir şekilde ödenebilmektedir. bu ödeme işlmei sırasında ise istenilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi büyük önem taşımaktadır.

Burada istenilen bilgiler ise T.C Kimlik numarası, IMEI seri numarası ve Ad Soyad olmaktadır. Bu bilgiler doğru olarak yazılmadığı takdirde istenilen ödeme yapılamamaktadır. iphone kayıt harcı ödendikten sonra ise yine internet üzerinde yer alan e-devlet üzerinden de iphone kayıt işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir.

Yurtdışından Gelen Iphone Pasaportsuz Nasıl Açılır? 2022 Güncel

Yurtdışından gelen iphoneların kayıt işlemleri her zaman için internet üzerinden daha kolay ve pratik bir şekilde halledilebilmektedir. Iphone kayıt işlemi tamamlandıktan sonra yurtdışından gelen cihazların hepsi sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık