Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Gezilecek Yerler, Düzce ilimize bağlı bir ilçedir. Bu ilçe hem gezilecek yerler bakımından hem de kültürü bakımından oldukça dikkat çekmektedir. Akçakoca gezilecek yerler araştırması yapan bireyler, bu ilçede gezilebilecek birçok yer olduğunu ancak ilçenin küçük olması nedeniyle tüm gezinin 1 gün içerisinde bitirilebileceğini bilmelidir.

Düzce iline yolu düşenlerin mutlaka zaman ayırıp gezmesi önerilen Akçakoca ilçesi, konumu gerekçesiyle de oldukça dikkat çekmektedir. Zira bu ilçe deniz kıyısında olup, tarihi güzelliklerin yanı sıra pek çok doğal güzelliğe sahiptir. Aşağıdaki listede Düzce’nin Akçakoca ilçesinde gezilecek yerlerden bazıları sıralanmaktadır.

Akçakoca Gezilecek Yerler
  1. Ceneviz Kalesi
  2. Fakıllı Mağarası
  3. Akçakoca Merkez Camii
  4. Aktaş Şelalesi
  5. Akçakoca Bey Anıtı
  6. Bekir Özkök Kültür Evi
  7. Melen Çayı
  8. Tarihi Orhangazi İlkokulu

Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi, Helenistik dönemden günümüze kadar sağlam kalmayı başaran bir kale olup, Akçakoca’nın sembollerinden biridir. Deniz kıyısında olan bu kale, Akçakoca ilçe merkezine 3 km uzaklıkta yer almaktadır Akçakoca gezilecek yerler ve kahvaltı mekanları araştırması yapan bireyler, Ceneviz Kalesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçe merkezine doğru ilerleyerek kahvaltı mekanlarına ulaşabilir. Bu ilçedeki kahvaltı mekanları, yöresel kahvaltılıklarla hizmet vermektedir.

Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası, Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı köyünde yer alan ilginç bir mağaradır. Sit alanı olarak kabul edilmiş ve bu balamda korumaya alınmış olan bu mağara, yalnızca 3 TL’ye giriş yapıp gezebileceğiniz bir yerdir. Akçakoca yaylaları gezisi yapmak isteyenlerin uğraması önerilen Fakıllı Mağarası, Akçakoca ilçe merkezinden 8 km uzaklıkta yer almaktadır. Genişliği 1000 metreden geniş olan bu mağara, çalışmalar sürdürüldüğü için ve güvenlik önlemleri nedeniyle 350 metrelik kısmı gezilebilir bir haldedir.

Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Merkez Camii

Akçakoca ilçesinin sembolü olarak kabul edilen Akçakoca Merkez Camii, 1989 yılında tasarlanmaya başlanmış ve 2004 yılında kullanıma açılmıştır. Bu caminin yeni olmasına rağmen popüler olmasının sebebi ise, mimarisinin hiçbir camiye benzememesidir. Düzce Akçakoca konumuna gidecek olanların mutlaka yakından görmesi gereken bu camii, ilçenin siluetinde önemli bir yere sahiptir. Bu cami tasarlanırken ilham kaynağı Selçuklu döneminde kullanılan çadırlar olmuştur.

Aktaş Şelalesi

Akçakoca ilçe merkezine 11 km uzaklıkta yer alan Aktaş Şelalesi doğal güzelliği ile büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Düzce gezilecek yerler denilince ilk akla gelen yerlerden olan Aktaş Şelalesi, kalabalıktan kaçmak isteyen aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 10 kilometrelik yürüyüş parkuru, piknik ve mangal alanları ile dikkatleri üzerine çeken bu şelale, 50 metre yükseklikten düşmektedir. Düzce ilinin turistik açıdan en çekici olan yeri de ayrıca Aktaş Şelalesi ve bölgesidir.

Akçakoca Bey Anıtı

Akçakoca Bey, ilçenin kurulması ve bugünlere gelmesinde en büyük katkıları sunan kişiliklerden bir tanesidir. Bu nedenle ilçenin adı Akçakoca olmuş ve bu kişiliğin anıtı yaptırılmıştır. Akçakoca Bey, Konuralp ve diğer askerler ile birlikte fetihlere katılmış ve Düzce’nin alınmasına büyük bir katkı sağlamıştır. Bu nedenle ilçe merkezinin önemli konumunda günümüze yakın zamanda yapılmış bir anıt bulunmaktadır. Bu anıt, sahil kıyısında bulunmakta ve Akçakoca denizi havası almak isteyen bireyler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.

Akçakoca Gezilecek Yerler

Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Özkök Kültür Evi, Düzce ili ve Akçakoca ilçesinde ne kadar büyük bir kültür olduğunu gözler önüne sermektedir. 2002 yılında belediyeye bağlanarak kısa bir süre içerisinde halkın ziyaretlerine açılan bu ev, bölgede en çok icra edilen mesleklerden biri olan balıkçılık hakkında pek çok bilgi vermektedir. Bekir Özkök Kültür Evi’nin içerisinde ayrıca unutulmaya yüz tutmuş bazı meslekler sergilenmekte ve bu mesleklerin önemi de vurgulanmaktadır.

Melen Çayı

Düzce Akçakoca’ya giden ve macera dolu bir zaman geçirmek isteyenler, mutlaka Melen Çayı’na uğramalıdır. Bu alan, profesyonel veya amatör rafting yapmak için oldukça uygundur. Tesis haline gelen bu alanda istediğiniz gibi vakit geçirebilir ve etkinliklere katılabilirsiniz.

Tarihi Orhangazi İlkokulu

Tarihi Orhangazi İlkokulu, 1928 yılında inşa edilip okul olarak kullanılmaya başlamıştır. Ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın da bir dönem öğretmenlik yaptığı bu okul, günümüzde restore edilerek yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Nu okulun hemen yanında turistlerin sıkça uğradığı bir türbe de bulunmaktadır.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık