Görele Sis Dağı

giresun-sisdagi-yaylasi

Görele Sis Dağı yerli ve yabancı turist sayısı yönünden en zengin olan, doğa harikası muhteşem bir yer olarak bilinmektedir. En çok hazırlanan ve her yıl düzenlenen şenlikleri ile ünlüdür. İsminden de anlaşılacağı üzere Görele civarında yer alan Görele Sis Dağı Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından milli park olarak ilan edilmiştir.

Karadeniz’in en uğrak yerlerinden birisi olarak bilinen muhteşem yayla manzaraları unutamayacağınız anılar arasında yer alacaktır. Her yıl özellikle Temmuz aylarında bu alanda yapılan şenlikler ile yüzlerce kişiye ev sahipliği yapılmaktadır. Doğa yürüyüşlerinin bol olduğu alanlarda gezinirken yöreye özgü birçok maden suyu ( Acı su) gibi doğal harikaları görebilirsiniz.

Giresun’a özgü yağlı fındık ağaçları arasında yapacağınız yolculuklar esnasında yayla etrafında yer alan çam ağaçları altında dinlenebilirsiniz. Şayet bulutlar üstünden etrafı seyretme gibi zevkleriniz var ise, Sis dağı muhteşem manzarası ile sizlere bu keyfi rahatlıkla yaşatacaktır. Dağın zirve kısmından aşağı bakıldığında dumanların oluşturduğu harika resital görüntüleri resmedebilirsiniz.

Görele Sis Dağı Nerede?

Giresun il sınırları içinde yer alan harika milli park, etrafı çevrelenmiş ve özel çalışmalar ile asfalt yolların hazırlandığı gezi alanlarındandır. Karadeniz gezisinde rotalarınız arasında Giresun ili bulunuyorsa mutlaka burayı da görmelisiniz.

Görele Sis Dağına Nasıl Gidilir?

Yörede ulaşım iki şekilde sağlanıyor. Dilerseniz araçlarınız ile asfalt yol üzerinden tabelaları takip ederek gidebilirsiniz. Dilerseniz doğa yürüyüşleri adı altında yapılan turlar ile ormanlık alan üzerinden yaylayı geçerek zirveye ulaşabilirsiniz. Çoğunlukla bu tür gezintileri tur şirketleri organize ediyor. Ancak şenlik zamanlarında büyük bir kitle bu şekilde ulaşım sağlamaktadır. İlçe merkezinden yaylaya ulaşım yaklaşık 37 kilometre. Yapacağınız yürüyüşlerde ortalama bir saat içinde gezintileriniz ile zirveye ulaşabilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık