İnebolu Sinop Arası Gezilecek Yerler

İnebolu Sinop Arası Gezilecek Yerler

İnebolu Sinop arası gezilecek yerler nereleri? Şehirlerarası bir yolculuğa çıkacaksanız, bunun için nereleri ziyaret edebileceğinizi bilmeniz gerekir. Böylece daha iyi bir şekilde zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Bunlardan bir tanesi İnebolu Kent Müzesi’dir. Burası 2014 yılında açılmış lup kentin tarihsel belleğini sergilemektedir. Burada ilçedeki kültürel ve tarihsel materyaller sergilemektedir. Ayrıca Kurtuluş Savaşı sırasında kullanılan bir takım eşyalar da vardır. Böylece tüm bunları yakından görmenize, tanımanıza olanak tanır.

İnebolu Sinop Arası Gezilecek Yerler

Geriş Tepesi Ören Yeri

Geriş Tepesi Ören Yeri, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler arasında mevcut seçeneklerden bir diğeridir. Geriş Tepesi’nin sunduğu İnebolu manzarası görülebilmektedir. 495 metre yüksekliğinde olup İnebolu ilçesindeki kale kalıntılarının olduğu tarih dolu önemli bir yerdir.

Neziha Battal Kültür Evi

Neziha Battal Kültür Evi, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz adreslerden bir tanesidir. 1896 senesinde inşa edilmiş olup İnebolu evleri konseptine sahiptir. Burası ön cepheden bakıldığı zaman 2 katlı görünür. Ancak içeri girilip bakıldığı zaman 5 katlı olduğu anlaşılır.

Tarihi dokusuna zarar vermeden restore edilen yapıda, geçmişte İnebolu tarihini ilgilendiren birçok olay ve öykü mevcuttur.

Ev içinde ek olarak 4000 civarı kitap da vardır. Bunun yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün İnebolu’ya geldiği zaman çekilen fotoğrafları da vardır.

Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyu, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler arasında gidebileceğiniz yerlerden bir diğeridir. Nerede olduğunu merak ediyorsanız, Sinop/Dibekli’de yer almaktadır. Burası buzul aşındırması neticesinde meydana gelmiştir.

İnebolu Sinop Arası Gezilecek Yerler

Bu bakımdan dünyada kendiliğinden meydana gelen tek koy olma özelliği mevcuttur. Mesire alanları da olduğu için güzel bir şekilde zaman geçirilebilir.

Sinop Arkeoloji Müzesi

Sinop Arkeoloji Müzesi, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler arasında listenize ekleyebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Burası koleksiyon açısından oldukça zengindir. Bu bakımdan tarih ilgileri için güzel seçenekler teklif eder.

Eğer nerede olduğunu merak ediyorsanız Kefevi/Okullar Caddesi/Sinop adresinde bulunmaktadır.

İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler arasında yer alan adreslerden bir tanesidir. Ayancık ilçesine 40 kilometre olan İnaltı köyü sınırları içindedir.

Mağara, denizden 1070 metre yüksekte bulunmaktadır. Merdivenler aracılığıyla mağara ağzına gelinebilmektedir.

Sinop Kalesi

Sinop Kalesi, şehrin simgelerinden bir tanesidir. Bu nedenle İnebolu Sinop arası gezilecek yerler arasında listenize ekleyebilirsiniz. Tarihi tam olarak bilinmesi bile Milattan Önce 7. yüzyıla kadar uzandığı tahmin edilmektedir. Şehrin girişince ve deniz kıyısında konumlanmaktadır.

İnebolu Sinop Arası Gezilecek Yerler

Kenti korumak amacıyla inşa edilen kale 2050 metre uzunluğunda, 25 metre yüksekliğindedir. Evliya Çelebinin Seyahatname adlı eserinde geçen kale ziyaretçilere açıktır. Buradan Sinop manzarası oldukça güzel bir şekilde izlenebilmektedir.

Güzelyalı Plajı

Güzelyalı Plajı, İnebolu Sinop arası gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Burası Samsun-Sinop Karayolu’ndan başlayan Güzelyalı’dadır ve şehir merkezine 5 kilometre uzakta bulunmaktadır.

Yaklaşık olarak 30 kilometre bir alanda uzanmakta olup sahili, denizi, günlük spor aktivitesi ekipmanları, çocuk oyun alanları ve diğer olanakları ile bir cazibe merkezidir. Eğer nerede olduğunu merak ediyorsanız, Sinop Merkez’de bulunmaktadır.

Karakum Plajı

İnebolu Sinop arası gezilecek yerler listesi hazırlıyorsanız, Karakum Plajı da bunlardan bir tanesidir. Merkeze 3 kilometre olduğu için kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür. Doğal, sessiz sakin yapısı ile güzel bir şekilde zaman geçirme olanağı sunmaktadır.

Burasının kum zemini diğer plajlara göre daha farklıdır. Boztepe Yarımdası’nda bulunan yanardağın patlaması üzerine çıkan küller deniz dibini siyaha boyamıştır. Buraya geldiğiniz zaman şemsiye, şezlong, yeme-içme gibi imkanlar da yer almaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık