Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü1

Köyceğiz gölü, bölge turizminin son zamanlarda en büyük gelişme kat eden bölgeleri arasında yer alıyor. Sadece yerel yönetimin değil yöre sakinlerinin de turizme büyük ilgi göstermesi bu gelişmenin en büyük hazırlayıcılarından biri olarak görünüyor. Etrafta bulunan dağların beslediği göl kapasitesinin üzerindeki miktarı 10km boya sahip doğal bir kanal ile Akdeniz’e boşaltıyor. Eğer bölgenin özelliklerini yansıtan bir haritanız yoksa bölge de geziniz sırasında göl ve denizi karıştırmanız muhtemel. Fakat gölde bulunan sazlık bölümler ayrımı yapmanız için yeterli olacak.

Dalyan gölü toplam 6300 hektar alan üzerinde yer alan bir göl. Ayrıca kanalın ucunda Sülüngür ismi ile bilinen tatlı ve tuzlu suyun karıştığı bir başka göl daha bulunuyor. Kefal balıkları için doğal bir üreme merkezi olan gölün ayrıca 5.5 km uzunluğa sahip bir başka kumsalı daha bulunuyor. Göl tam olarak deniz ile ayrılmış değil. Sadece dar bir geçitten denize bağlanan göl ile denizin bağlantısı tam olarak kopmamış durumda. Bölge de yer alan deltanın oluşumunu Namnam- Yuvarlar çay ve Kargı derelerinin taşıdığı alüvyonlar ortaya çıkarmış.

Köyceğiz Gölü Gezilecek Yerler

Köyceğiz gölü ve etrafında pek çok doğa aktivitesi yapmak mümkün. Fakat su sporlarını düşkün olanlar için bölgenin bulunmaz bir adres olduğunu söyleyebiliriz. Göl etrafında bulunan doğal manzaralar ile bulunmaz ayrıcalıklar sunuyor. Sörf yelken ve diğer motorsuz su sporlarını sevenler için iyi bir antrenman alanı olacaktır. Gölde akşamüzeri düzenlenen özel sandal turları yanı sıra gün içinde de dilerseniz bu turlardan yararlana bilirsiniz.

Gölü anlatırken gezilecek yerlerden daha çok gölde yapılacak aktivitelere değinmek daha doğru olacaktır. Çünkü göl çevresinde otomobil ile gezebilmeniz için oldukça temiz manzaralı yollar inşa edilmiş durumda. Dilediğiniz yerde durup göl manzarasını izleyebilirsiniz. Gölde bir de insanların ziyaretine açık ada bulunuyor. Geçmişten günümüze gölde yer alan adaya hapishane ismi verilmiş durumda. Ayrıca Cenevizliler döneminden kalma bir de kale bulunan ada da kaleden geriye çok küçük detaylar kalmış olsa da tarihe tanıklık etmek için oldukça iyi bir fırsat olacaktır.

Yöre halkı için adanın ismi aşık adası olarak telaffuz edilmekte. Efsaneye göre bölgede birbirini seven iki gencin ailesinden kaçarak sığındığı ada da ailelerinden kurtulmaları mümkün olmuş ama ada da bulunan yılan ikisini de sokmuştur. Bölge de tanıklık edeceğiniz bir başka önemli detay ise son yıllarda adını sıkça duyuran Nil kaplumbağaları olacaktır.

Bölge de oldukça popüler olan kaplumbağaları inceleme ve yakından izleme olanağı yakalayacaksınız. Köyceğiz için insanın su ile bütünleştiği bölge tanımlamasını yapmak yanlış olmayacaktır. Bölgenin bu kadar sulak olması yaz mevsiminin en sıcak zamanında dahi bitkilerin sararmasını engelliyor. Sürekli su ile beslenen bölge ilkbahar ve kış arasında daima yemyeşil bir doğaya sahip olmakta.

Kaunos Antik Kenti

Bölge de yer alan antik kenti rotanız dışında tutmak yanlış bir karar olur. Dalyan’dan tekne ile ulaşabileceğiniz adres, tekne yolculuğunu geride bıraktıktan sonra yaklaşık 10 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Geçmişte son derece önemli limanlardan biri olan antik kent şimdilerde bu özelliğinden uzaklaşmış olsa da hala geçmişte yaşayan medeniyetlerin izine rastlamak mümkün. Ayrıca tam olarak hangi dönemden kaldığı bilinmeyen mezarlık da bölgede meraklıları çeken alanlar arasında yer alıyor.

Kaplıcalar

Eğer bölgeye gelmişken bir de kaplıca deneyimi yaşamak isterseniz, Sultaniye kaplıcasını mutlaka ziyaret etmenizde fayda var. Çünkü bölgenin ünü sınırların ötesine ulaşan önemli ayrıcalıkları arasında yer alıyor. Anlatılan mitlere göre bölgeye tekerlekli sandalye ve sedye aracılığı ile getirilen hastaların 21 gün sonra yürüyerek gittikleri söyleniyor. 39 Derece sıcaklığı olan su da başta kalsiyum olmak üzere sülfat, klorür ve radon bulunuyor. 2000 Yıl öncesine dayanan tarihi ile bir şifa merkezi olarak anılan kaplıca kadın hastalıkları, cilt hastalıkları ve romatizma gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösteriyor.

Köyceğiz Gölü Ulaşım

Muğla şehrine bağlı şirin bölgelerden biri olan Köyceğiz Akdeniz ve Ege bölgesinin kesişim noktasında yer alıyor. İstanbul’a 740 km uzak olan bölgeye Ankara’dan 615 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgeye hava yolu ile gelmek isterseniz, bu defa Dalaman hava limanına uçmanız gerekiyor. Ardından yaklaşık 30 km mesafe ile bölgeye ulaşabilirsiniz. Ayrıca büyükşehirlerin otogarlarından daimi olarak bölgeye otobüs seferleri düzenleniyor.

Köyceğiz Gölü Bölgesinde Yer Alan Oteller

Bölge de yer alan konaklama işletmeleri arasında doğru seçeneği bulamadıysanız önereceğimiz adres Kaunas otel olacaktır.

Marmaris ve Köyceğiz bölgesinde yer alan, göle sıfır olarak kurulmuş tesis misafirleri için göl manzarası yanı sıra göl de diledikleri zaman yüzme olanağı sunuyor. Toplam da 45 göl manzarasına sahip 15 dağ manzarası sunan oda bulunuyor. Toplam 60 oda ile hizmet veren işletme de beş yıldızlı tesislerde yer alması gereken bütün ayrıcalıklar bulunuyor. Bu ayrıcalıklara arasında en çok merak edilen yüksek hızda kablosuz internet ve klimalı odalardan söz etmek mümkün.

Ekincik Beach Otel

Bölge de yer alan bir diğer önemli tesis ise Ekincik beach otel olmakta. Huzuru ve sessizliği vaat eden otel bölge de yer alan en önemli işletmelerden biri olma ayrıcalığına sahip. Tesis beş yıldızlı hizmet veriyor. Bu da tesis de aklınıza gelebilecek her türlü olanaktan daha yüksek koşulun sizlere sunulmasını mümkün kılıyor.

Otel de toplam 26 oda bulunuyor. Hepsi birbirinden seçkin 26 oda arasında seçiminiz hangisi olursa olsun dağ ve deniz manzarasına birlikte sahip olacaksınız. Odalarında gerekli elektronik cihaz ihtiyaçlarını sunan işletme ayrıca işletme arazisi üzerinde yer alan her bölge de yüksek hızda internet olanağı da sunmakta. Kahvaltı da taze olarak sunulan bölgenin sebze ve meyveleri güne enerjik başlamanız için fazlası ile yeterli olacaktır. Otel de bulunan içkiler yanı sıra yiyeceklerin açık büfe olarak sunulması sizler için fazlası ile avantajlı bir durum olacaktır.

Köyceğiz Gölü Bölgesinde Yer Alan Restoranlar

Köyceğiz gölü etrafında restoranlara geçiş yapmadan önce bölgenin sizlere sunacağı lezzetleri gözden geçirmeniz doğru olacaktır. Çünkü bölgenin yöresel yiyeceklerinin sizlere sunulduğu pek çok adres bulunuyor. Bölgenin yeşili ile barışık olduğunu söyleyebiliriz. Bu da pek çok yeşil mezenin bölgede yer alan otlardan hazırlanmasını sağlıyor. Özenle hazırlanmış olan alabalıklar da bölge de yer alan diğer önemli lezzetler arasında yer alıyor. Kefal balığının tadı bölgeyi aşmış lezzetler arasında yer alıyor.

Yuvarlak Çayı

Bölge de hizmet veren en önemli adreslerden biri. Çay üzerinde kurulu salıncakta sallanarak adrenalin dolu dakikalar geçirebileceğiniz restoran Çay’a sıfır olarak kurulmuş şekilde. Bu nedenle özellikle yemek yerken çay sesini dinlemek isteyenler için benzersiz bir adrese dönüşecektir.

Yemek menüsünde sadece balığın yer aldığı işletme misafirleri için özel mezeler ve mantar yemekleri de hazırlamakta. En büyük özelliklerinden biri ise 24 saat hizmet vermesi. Bu sayede dilediğiniz zaman işletmeyi ziyaret edebileceksiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık