Simena Kaleköy Antik Şehri

Simena Kaleköy Antik Şehri 1

Tüm Avrupa ülkelerinin turistik gezi sıralamasında ilk tercihler arasında yer alan Antalya, olağanüstü doğa manzaraları, emsalsiz denizi ve sahillerinin yanı sıra, tarihe ışık tutan antik kentleri ile de oldukça popüler bir bölgedir. Tarihi dokusuyla insanları hayrete düşüren bölgeler arasında yer alan Simena Kaleköy antik kenti, Kekova sınırları içerisinde yer almaktadır. Kazılarda ortaya çıkarılan yazıtlardan elde edilen bilgilere göre, kentin tarihi M.Ö IV. Yüzyıla kadar dayanmaktadır.  Günümüzde Kaleköy olarak anılan bölge, hala ayakta duran ortaçağ dönemi eseri olan surları ve kalesiyle olağanüstü bir görünümdedir.

Tarihi dokunun bozulmasını engellemek amacıyla 1. Derecede sit alanı ilan edilen antik şehir, Kekova adasının karşısında yer alan konumu ile mükemmel manzaralar içermektedir. Günümüzde oldukça önemli sayıda kişi tarafından ziyaret edilen antik kentte 300 kişilik bir tiyatro kalıntısı, mezarlar, tapınak kalıntıları, sarnıçlar ve kitabeler bulunmaktadır.

Simena Kaleköy Bölgesine Ulaşım

Antalya havalimanından şehir merkezine ulaşım toplu taşıma araçları veya havayolu servis araçlarıyla yapılmaktadır. Demre ilçesine karşılıklı yapılan seferler ile bölgeye ulaşım sağlayarak buradan tekne turları ile Simena Kaleköy Antik kentine ulaşım sağlayarak günübirlik geziler yapılabilmektedir. Bölge ada olmamasına rağmen karayolu ulaşımı yoktur. Deniz ulaşımı sayesinde antik kentin tüm güzelliklerini kıyı şeridinden izleyerek mükemmel bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Simena Kaleköy Antik Kenti Bölgesinde Yer Alan Oteller

Antalya bölgesinde en güzel manzaralara sahip olan bölgeler arasında yer alan Kaleköy bölgesinde, ziyaretçilerin dinlenme ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan mekânlar, oldukça uygun fiyatlarla hizmet vermektedir. Simena Kaleköy antik kenti bölgesinde yer alan oteller olabildiğince huzurlu bir tatil yapmak isteyen ailelerin tercihlerinde ilk sırada yer almaktadır.

Kekova Koç Pansiyon: Kekova Üçağız bölgesinde yer alan pansiyon Demre ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Tesiste 2 kişilik 1 gece konaklama bedeli kahvaltı dahil 175 TL civarındadır. Güzel bir bahçede barbekü partilerine olanak sağlayan otelde tüm odalar klimalıdır. Tesiste wi-fi, otopark gibi hizmetler ücretsiz olarak verilmektedir. Oldukça temiz ve geniş odalarda huzur içerisinde tatil yapmak ve en iyi dalış destinasyonlarına sahip bölgede dalış aktivitelerine katılabilirsiniz. Bol çeşitten oluşan yemekleri ise oldukça uygun fiyatlarla servis ediliyor.

Cennet Pansiyon Kekova: Özellikle deniz manzarasına sahip teraslarında dinlenmek ve huzurlu bir tatil geçirmek için mükemmel bir seçenek olarak görünüyor. Pansiyonda 1 gece 2 kişilik konaklama kahvaltı dahil olmak üzere 150 TL civarında. Tesiste otopark ve wi-fi hizmeti ücretsiz olarak verilmekte ve tüm odalarında klima bulunmaktadır. Bahçesinde yer alan mis kokulu çiçekler ve meyve ağaçlarının arasında dinlenmek ve bahçede yetişen organik ürünlerle kahvaltı yapmak için bile tercih edilebilir. Bir aile tesisi olan pansiyonda, işletmeciler üst düzeyde ilgi gösteriyorlar.

Simena Kaleköy Antik Kenti Bölgesinde Yer Alan Eğlence Mekânları ve Restoranlar

Bölgede ziyaretçilerin eğlence ihtiyacına yönelik olarak bulunan birçok işletme yer almaktadır. Simena Kaleköy antik kenti bölgesinde yer alan eğlence mekânları tüm ziyaretçilerine doyumsuz eğlence olanakları sunmaktadır. Bölgeye en yakın eğlence yerleri Kaş ilçesinde yer almaktadır.

Barcelona Bar: Kaş Uzun çarşı konumunda yer alan bar, dar sokakların arasında yer alan bir işletmedir, çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu ve kalabalık gurupların tercih ettiği Barcelona bar, menüsündeki atıştırmalıklar, birçok farklı kokteyl çeşidi ve kaliteli müzikleriyle favori eğlence yerleri arasında yer alıyor. Fiyatları oldukça uygun ve oldukça keyifli eğlenceler yaşanıyor. Kokteylleri arasında bulunan Sangria ve İtalyan ürünü olan Aperol kokteylini mutlaka denemek gerekir.

HideAway Bar: Cumhuriyet caddesi Kaş adresinde bulunan bar, mükemmel bir bahçe içerisinde yer alan konumuyla efsane mekânlar arasında sayılabilir. Limon ağaçlarının altında mis gibi havayı teneffüs ederek eğlenmek ve yemek yemek inanılmaz keyif veren bir duygu. Akşamları Akdeniz akşamlarının tadını çıkarabileceğiniz loş bir mekân. Çalınan hoş müzikler eşliğinde, alkol oranı ustalıkla dengelenmiş kokteylleri içerek iyi bir gece yaşamak için, mutlaka uğranması gereken yerler arasında yer almalı.

Restoranlar

Simena Kaleköy antik kenti bölgesinde yer alan restoranlar, bölgede turizm amaçlı bulunan tüm ziyaretçilere farklı damak tadı içeren ürünlerle hizmet vermektedir. Bölgeye yakın restoranların menülerinde Türk, Akdeniz mutfağı ve deniz ürünlerine ait yiyecekler oldukça revaçtadır.

Hassan Restoran: Kekova Üçağız bölgesine yaklaşık olarak 1,5 km mesafede yer alan restoran, deniz mahsulleri, Türk ve Akdeniz mutfağına yönelik olarak hizmet vermektedir. Mükemmel deniz manzarasına sahip olan mekânda aile yemekleri için ortam oldukça güzel. Balık çeşitleri konusunda oldukça iddialı olan işletmede balık yemeden gitmek önemli bir kayıp olarak görülebilir. Aile işletmesi olan tesiste servis ve ilgi mükemmel düzeyde, fiyatlar oldukça uygun. Karides ve Lagos mutlaka denenmeli.

Kordon Restoran: Üçağız bölgesinde yer alan tesis, olağanüstü deniz manzaraları arasında yemek yenilebilecek oldukça şirin bir mekân. Deniz ürünlerine ait bir menüyle hizmet veren restoranda her daim yeni tutulmuş balıklarla bir ziyafet çekmek mümkün. Kahvaltıları ise birçok lezzetli çeşitlerden oluşan bir şölen havası veriyor. Özellikle gündüzleri sürekli dolup boşalan bir mekân ve tur teknelerinin mutlaka uğradıkları bir yer olarak, oldukça bilinen ve sevilen bir tesis olarak göze çarpıyor.

Simena Kaleköy Antik Şehri Bölgesinde Yer Alan Festival ve Sosyal Etkinlikler

Ülkemizin turizmdeki yüz akı olan Antalya bölgesi, genellikle yabancı turistlerin akın ettiği bir turizm cenneti hüviyetine sahiptir. Özellikle Hristiyan dini inanışına göre birçok kutsal emaneti barındıran bölgede, kültürel köprüler kurulmasına yönelik olarak birçok etkinlikler ve festivaller düzenlenmektedir. Simena Kaleköy antik şehri bölgesinde yer alan festival ve sosyal etkinlikler arasında uluslararası düzeyde ilgi görmektedir.

Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali: Uluslararası niteliklere sahip olan festival, 1995 yılından bu yana Kaş ilçesinde geleneksel olarak yapılmaktadır. Antik tiyatronun büyülü atmosferinde yapılan dans ve bale gösterileri, büyük bir kalabalık tarafından coşkulu bir şekilde izlenmektedir. M.Ö 1 yüzyılda inşa edildiği bilinen Antiphellos antik tiyatrosu, mükemmel ışıklandırmalarla tarihi mekânı büyüleyici bir atmosfere kavuşturmaktadır. Festival programında tanınmış müzik grupları ve sanatçıların verdikleri konserler, el sanatları sergileri, film gösterileri gibi birçok etkinlikler düzenlenerek kültürel kaynaşmaya yönelik önemli kazançlar sağlanmaktadır.

Kaş-Kalkan-Likya Yemek Festivali: Bölgede tatil amaçlı bulunan ziyaretçilere yöresel yemeklerin tanıtımını yapmak ve böylece kültürler arası yakınlaşmayı sağlamak için her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Büyük ilgi gören festival, belediye ve restorancılar derneği tarafından düzenlenmektedir. Festival programı çerçevesinde müzik guruplarının canlı performansları sergilenmekte, tanınmış sanatçılar konserler vermektedir. 8 Temmuz günü başlayan festival büyük ilgi gören etkinlikler arasında yer almaktadır. Bu festivaller dışında klasik müzik festivali, el sanatları festivali gibi birçok etkinlik bölgenin turizm çalışmalarına önemli katkılar sağlamaktadır.

Bölgenin coğrafi konumu, festivaller dışında birçok önemli sosyal aktiviteye de olanak sağlayacak şartlara sahiptir. Tekne turları, doğa yürüyüşleri, su sporları, bisiklet turları şeklinde yapılan sosyal etkinlikler, bölgenin tanıtımına katkı sağlayarak her yıl saha fazla ziyaretçinin ülkemizi ziyaret etmesine katkı sağlamaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık