Korgan Köprüsü

korgan-koprusu

Korgan Köprüsü Selçuklular döneminden kalma olan tarihi bir yapıya sahip kesme taştan iki gözlü ve sivri kemerli bir yapı olarak bilinmektedir. Yöresel dil ile Meliğin ismi ile anılan köprünün en büyük önemi ise tarihte İpek yolu üzerinde kullanılır vaziyette olmasıdır. İpek yolu var olduğu sürece Korgan Köprüsü tarihte önemli bir yer almıştır. Muhteşem bir doğa manzarası ile sizi karşılayacak olan tarihi yapının bugünkü durumu yine aynı ihtişamını üzerinde taşımaktadır.

Bayburt ilinde yer alan köprünün Selçuklu döneminin yıkılma zamanlarında yapıldığı rivayet edilmektedir. Köprü yaklaşık olarak 43 metre uzunluğunda eni ise 4 metre civarındadır. Yapımında kullanılan moloz ve ince yontulmuş taş izlerini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Tarihsel gelişmeler boyunca türlü medeniyetlerin kullanımında olan tarihi köprünün günümüzde bile ihtişamlı duruşu sizi etkileyecektir.

Korgan Köprüsü Nerede

Karadeniz’in medeniyetler şehri olarak bilinen Bayburt ilinde yer almaktadır. İl merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta olan Akşar beldesi sınırlarında bulunmaktadır. Her yıl özellikle yaz aylarında büyük ziyaretçi akınına uğrayan tarihi köprünün bulunduğu alanlardaki tesislerden yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılamayabilirsiniz.

Korgan Köprüsü Nasıl Gidilir

Özel araçlar ile gitmek isteyenler için şehrin doğu tarafına giden kara yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Erzurum yoluna doğru Akşar belediyesi tabelasını takip ederek yaklaşık 15 dakika sonra tarihi köprüye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda il merkezinden kalkan Akşar Belde otobüsleri ile de tarihi mekanın ziyaretlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık