Tonya Erikbeli Yaylası

Tonya Erikbeli Yaylası

Tonya Erikbeli Yaylası coğrafi keşiflerin bitmesine rağmen, yeni keşfedilen yerlerden bir tanesidir. Aslında geçmişte bilinen herkesin gidip gördüğü ama kullanım amacı değişen yerler desek daha doğru bir tanım yapmış oluruz. Eski dönemlerde özellikle Karadeniz Bölgemizdeki yaylalarımız mezra olarak kullanılmaktaydı. Yaz aylarında köy halkı hayvanlarını alıp otlatmak ve kışa hazırlık yapmak için yaylalara çıkar ve yaz mevsimini geçirirlerdi. Son dönemlerde ise yaylalarımız turizme açılmış ülkenin hatta dünyanın her yerinden turisti Karadeniz Bölgesine çekmektedir. Özellikle Trabzon ilimiz yaylaları ile meşhur illerimizden biridir. Tonya Erikbeli Yaylamız da gidilip görülmesi gereken çok önemli ve harika bir doğal güzelliğe sahip yaylalarımızdan biridir.

Tonya Erikbeli Yaylasına Ulaşım

Tonya Erikbeli Yaylamız öyle bir konumda yer alır ki hem Trabzon – Tonya’dan hem de Gümüşhane – Kürtün’den yaylaya ulaşılabilmektedir. Büyük bir bölümü Trabzon Tonya sınırları içinde olan yaylamıza ulaşabilmek için Tonya’dan 24 km, Kürtün ilçesinden de 20 km lik bir mesafe aşılarak ulaşılabilmektedir.

Tonya Erikbeli Hakkında Bilgiler

Yaylamız adeta bir ressamın ellerinden çıkmışçasına yeşilin her tonuna boyanmış özel bir görünümdedir. Turizme açılan bu yaylamıza olan ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Doğanın çok cömert davrandığı bu yaylamız her geçen gün kendisine daha fazla kişiyi çekmektedir. Her mevsim ayrı güzellikte olan yaylada göğe bulutları delercesine yükselen dağlar sonbaharın sonuna doğru beyaz bir örtüye bürünürken; ilkbahar geldiğinde ise, beyaz örtü eriyip derelere karıştığında dağların heybeti görülmeye başlar.

Tonya Erikbeli Yaylası’nın kuzey kesiminde Kütüklük, doğu kesiminde Virankilise, güney kesiminde Kale, batısında ise Eskiköy tepeleri ile kuşatılmış durumdadır. Denizden yüksekliği ise, 1600 m yüksekliğe sahip olan Tonya Erikbeli Yaylamız orman sınırında konumlanmış durumdadır. Ormanda Çam, Ladin, Köknar ve Gürgen ağaçları hakim durumda yer alırken bölgenin üst kesimlerinde de alpin çayırları yer almaktadır.

Alt yapı hizmetleri de tamamlanmış olan yaylada alışveriş olanakları için bakkal, kasap, manav ve oturup çay, kahve içebileceğiniz kahvehane bile bulunmaktadır.

Tonya Erikbeli Yaylası Konaklama

Yaylanın içinde konaklayabileceğiniz bir pansiyon ya da otel bulunmamaktadır, ancak kamp yapmak isterseniz çadırınızı ve kamp malzemelerinizi alıp yaylada konaklama imkanınız bulunmaktadır. Biz de sizin için rahatlıkla konaklama imkanı bulabilmeniz için birkaç otel seçeneği hazırladık.

Tilya Resort Hotel:  Trabzon Akçaabat ilçesinde sahil kenarında yer alan otelin özel plajı, sezonluk açık havuzu ve hatta su parkı bile bulunmaktadır. Özellikle ailenizle giderseniz çocuklarınızın da rahatlıkla eğlenip güzel vakit geçireceği otel de temizlik hizmetleri de son derece iyi yapılmaktadır. Yemekleri de lezzetli olan otelde rahatlıkla konaklayabileceğinizi düşünüyoruz.

Mehmet Efendi Konağı Otel Restaurant Cafe: Akçaabat ilçesinde Orta mahalle mevkiinde yer alan otel biri tescilli tarihi bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Binaların ikisi konaklama, biri de restoran bölümü olarak kullanılmak üzere ayrılmıştır. Oldukça otantik döşenmiş otelin odalarında ister ailenizle ister de arkadaş grubunuzla temizliğine de güvenerek rahatlıkla konaklayabileceğinizi düşünüyoruz. Özellikle otelin konsepti oldukça ilginizi çekecektir.

Trabzon sea:  Akçaabat Söğütlü de yer alan ve denize kıyısı olan otelde odalar oldukça temiz ve ferah olarak düzenlenmiştir. Hem deniz hem de bahçe manzaralı oda seçenekleri bulunan otel de en sevdiğiniz kısmın deniz manzaralı terası olacağını düşünüyoruz.

Azra Dağ Evi: Oldukça otantik bir konsepti bulunan Azra Dağ Evi de Maçka ilçesinde yer almaktadır. Ayrıca ücretsiz olarak balık tutma ve tırmanış aktiviteleri de bulunan dağ evinde sıkılacağınızı hiç düşünmüyoruz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık