Antalya Yamaç Paraşütü

Antalya Yamaç Paraşütü

Akdeniz’in incisi, Türkiye’nin turizm merkezi Antalya, pek çok doğa sporunda da olduğu gibi yamaç paraşütüne de imkân tanıyan alanlara sahiptir. Antalya Yamaç Paraşütü yapmak için adeta bir cennettir.

Antalya, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan bir ili ve Türkiye’nin 5. büyük şehridir. Özellikle 1980 yılından sonra uygun iklim koşulları ve turizme elverişli doğası sayesinde, çeşitli turistik etkinliklerin de katkısıyla hızlı bir gelişim göstermiş, günümüzde Türkiye’nin en çok turist alan illerinden biri haline gelmiştir. Geçmişte pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Antalya’da bu yönüyle tarihi bir önem de taşımaktadır. Turizmin gelişmesinde bu sebepten var olan tarihi mekanların katkısı da vardır. Antalya mükemmel doğasıyla ziyaretçilerini çoğu zaman büyülemiştir. Gezip, görmek, yeni yerler keşfetmek, şehrin tarihi dokusunu incelemek Antalya’da bir başka güzeldir. Bunun yanında elverişli doğası sayesinde pek çok doğa sporunun yapılmasına da olanak sağlar. Bunlardan birisi de yamaç paraşütüdür. Antalya yamaç paraşütü yapmak isteyen herkese kucak açan, misafirperver bir şehirdir.

Yamaç paraşütü en genel tanımıyla bir hava sporudur. Keşfedilmesi 1980’lere dayanır. Yüksek dağlarda, tepelerde bulunan yamaçlardan koşarak serbest paraşütlerle koşarak kalkma şeklinde yapılır. Ayrıca ekstrem bir spor olarak bilinir. Hava sporlarından en basit ve en kolayı olarak da anılır. Antalya Yamaç Paraşütü için uygun fiziksel özelliklere sahip birçok bölgeyi sınırları içinde barındırır. Bunlardan ilki Alanya’dadır. 380 ile 600 metre arası uçuşlar 15 dakikayı geçebilir. Uçuşun ardından dünyanın en güzel plajları arasında yer alan Kleopatra Plajına inilir. Alanya’da Yamaç Paraşütü hem amatörler hem de profesyoneller için idealdir.

Antalya Yamaç Paraşütü

Antalya uçuş bölgesi de Antalya’da yamaç paraşütü için ideal bölgelerden biridir. Beğiş ovası civarında bulunan 650 metre yüksekliğe sahip Eren Dağı’nda yapılır. Bir diğer uçuş bölgesi ise Antalya – Kaş’tadır. Yaklaşık 1000 metre yüksekten uçma imkanı sağlayan bu pist Türkiye’nin en meşhur yamaç paraşütü pistleri arasında üst sıralarda yer alır. Açılmasının üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Yamaç paraşütüne yeni başlayanlar 30 dakikaya kadar uçabilirken, profesyonel kişiler saatlerce uçma imkanına sahiptir.

Antalya’ya 5 kilometre mesafede yer alan Tünek Tepe de yamaç paraşütü yapmaya imkan tanıyan bir bölgedir. Bu pistin yüksekliği yaklaşık olarak 650 metredir. Antalya üzerinde mükemmel manzaralara karşı uçuş yapma imkanı tanır. Antalya Şehir Merkezi, Konyaaltı Plajı, Tahtalı Dağı ve Kemer manzarasını buradan yapacağınız uçuşlarda görebilmeniz mümkündür. Uçuşun ardından iniş yapılacak yer ise Topçam bölgesidir. Bu yazımızda Antalya’da yamaç paraşütü yapmak için bilinen başlıca bölgelerden bahsettik. Antalya’da yamaç paraşütü, Türkiye’nin ve dünyanın turizm cenneti Antalya’ya yolunuz düştüğünde, eğer sağlığınız adına bir engel yoksa mutlaka denemeniz gereken bir spordur. Ayrıca Antalya’da bu sporu yapmanıza imkan sağlayan pek çok kulüp ve organizasyon da mevcuttur.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık