Muğla Gezilecek Yerler

mugla-gezilecek-yerler

Yaz tatili planları yapılırken Muğla gezilecek yerler arasında en üst sıralarda yer alırken, Muğla’da gezilecek yerler listesi yapmazsak olmazdı!

Muğla Gezilecek Yerler bakımında çok farklı alternatifler sunmaktadır. Fethiye Bodrum, Marmaris ve Datça gibi dünyaca ünlü tatil bölgeleri de Muğla ilimizde yer almaktadır. Muğla ilçeleri gezilecek yerler olarak yapacağınız aramada öncelikli olarak karşınıza Fethiye Koyları ve Plajları çıkacaktır.

Fakat bu kadar plajı ile ünlü bölgeye ev sahipliği yapan Muğla’nın yalnızca plajlardan ibaret olduğunu düşünmek yanlış olur. Çünkü Muğla gezilecek tarihi yerler bakımından da oldukça zengindir.

Muğla Gezilecek Yerler

Muğla’nın doğal güzellikleri karşısında hayran kalmamak elde değil. Bu nedenle Türkiye’de Gezilecek Yerler bakımında ilk olarak rotalara dahil edilmesi gereken bölge burasıdır. Bizde bvu yazımızda sizler için bu bölgeyi detaylı olarak ele aldık. İlk olarak; Muğla merkez gezilecek yerler listesini sizlerle paylaşacağız.

Muğla Merkez’de Gezilecek Görülecek Yerler

Kurşunlu Cami, Yağcılar Hanı, Özbekler Evi, Tlos Antik Kenti; Muğla gezilecek yerler listemizin başında yer alırken, diğer birçok tarihi ve kültürel mekan da ziyaretçilere eşsiz şekilde ev sahipliği yapıyor.

Muğla Gezilecek Görülecek Yerler

Kurşunlu Cami

Muğla merkez gezilecek yerler listemizde ilk olarak Kurşunlu Cami’ne yer verdik. Adeta Muğla’nın simgelerinden birisi haline gelmiş olan Kurşunlu Cami, 1493 senesinde Menteşe Beylerinden olan Esseyyid Şucâeddîn Bey talimatı ile yaptırılmıştır. Klasik Osmanlı mimarisine sahip olan camii eski zamanlar da medrese olarak da kullanılmıştır.

Kurşunlu Cami’sini diğer camilerden farklı kılan en önemli özellik ise 1853 yılında ki tamir sırasında kubbesinin kurşunla kaplanmasıdır. 510 yıllık tarihi olan Kurşunlu Cami birçok kez restorasyona uğramıştır. Hatta 2020 yılı itibariyle de halen tadilat çalışması olduğunu belirtebiliriz.

Muğla gezilecek yerler – Kurşunlu Cami

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi içerisinde de geçen Kurşunlu Caminin içinde bulunan kalem işi süslemeler zamanında Rodos’tan getirilen kök boyalar ile yapılmıştır.

Cami içinde yer alan Kâbe ve yelkenli gemi resimleri de mutlaka görülmelidir. Muğla merkez de sembol hale gelen camiyi mutlaka gezi rotalarınıza eklemelisiniz.

Menteşe Belediyesi Kültür Evi

Kurşunlu Cami’ne yakın konumda bulunan Menteşe Belediyesi Kültür Evi Muğla çevresi gezilecek yerler listesi içerisinde ikinci sırada bulunmaktadır. Kültür evi içerinde yer alan kafe Menteşe Belediyesi tarafından işletilmektedir.

Muğla Gezilecek Yerler – Menteşe Belediyesi Kültür Evi

Fiyatları son derece makul ve hizmetleri kalitelidir. Gözleme, portakal suyu ve çay en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. 1999 yılında kamulaştırılarak bugünkü halini alan Kültür Evi’nin tarihi 1800’lü yıllara kadar uzanmaktadır. Daha önce Şerefliler Ailesi’ne ait olduğu bilinen yapı, hem Türk hem de Rum mimarisini aynı anda yansıtan bir özelliktedir. Muğla Kültür Evinin girişi de ücretsizdir.

Muğla Kültür Evi İnternet Sitesi

Yağcılar Hanı

Kurşunlu Cami’ne olabildiğince yakın konumda bulunan Yağcılar Hanı ise Muğla civarı gezilecek yerler listemizde 3. Sırada bulunmaktadır. Yağcılar Hanı zamanında şehrin önemli bir ticaret merkezi durumundaymış.

Yağcılar Hanı

Tarihi 1493 yılına uzanan Yağcılar Hanı adından da anlaşılacağı üzere eskiden yağhanelerin bulunduğu bir yermiş. Günümüzde ise restore edilerek ticaret merkezi haline getirilmiştir. Ayrıca avlusunda bulunan çınar ağacının gölgesi dinlenme yeri olarak da kullanılmaktadır. Muğla geziniz sırasında buraya uğrar iseniz çınar ağacının altında mutlaka çay içmeyi unutmayın.

Muğla Gezilecek Yerler: Arasta Çarşısı

Yağcılar Hanı’nın karşı tarafında yer alan ve ara sokaklardan oluşan Arasta Çarşısı Muğla da gezilecek yerler listemizin 4. sırasında bulunmaktadır. Arasta çarşısı ve civarında bulunan onlarca dükkan Eski Muğla mimarisi ve kültürünü yansıtmaktadır.

Muğla Gezilecek Yerler – Arasta Çarşısı

600 yıllık bir tarihe sahip olan ve Muğla gezilecek yerler listesinde önemli bir yeri olan Arasta Çarşısı Muğla halkının alışveriş için uğrak noktası halindedir. Siz de bu çarşıda alışveriş yapabilir veya yemek molası verebilirsiniz. Ayrıca Muğla kültürünü merak ediyor ve hissetmek istiyor iseniz Arasta sokaklarında kesinlikle yürüyüş yapmalısınız.

Muğla Gezilecek Yerler: Zahire Çarşısı

Muğla gezilecek görülecek yerler listemizde en otantik mekanlar arasında Zahire Çarşısı yer almaktadır. Muğla gezilecek yerler rotası çıkaracağınız zaman kesinlikle bu noktayı da eklemelisiniz. Restore edilmiş bir çok dükkanın yer aldığı çarşıda ticaret halen canlı durumdadır. Ayrıca burada yer alan kafelerde oturarak hem dinlenebilir hem de hoş havanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu kafeler de mutlaka kumda pişirilen Türk kahvesini deneyiniz. Zira tadı damağınızda kalacaktır.

Muğla Gezilecek Yerler – Zahire Çarşısı

Muğla Şeyh Bedrettin Cami

Şeyh Bedrettin Cami 1565 senesinde Ulemadan Şeyh Bedrettin tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar birçok restorasyon çalışması cami son olarak 2007 yılında restore edilmiştir.

Muğla Gezilecek Yerler Listesi – Şeyh Bedrettin Cami

Bu son restore işleminden sonra caminin eski halinden çok eser kalmadığını söyleyebiliriz. Fakat yine de Muğla gezilecek yerler içerisinde görülmeye değer bir tarihi yapıt olan camiyi gezi listenize eklemelisiniz. Ayrıca camiye ismini veren Şeyh Bedrettin‘in mezarı da cami içerisinde bulunmaktadır.

Muğla Gezilecek Yerler: Özbekler Evi

Geleneksel Muğla evlerinin en iyi örneklerinden birisi olan Özbekler Evi, Hacı Hamzalar evi ve Ali Rıza Özbek evi şeklinde de bilinmektedir. Tarihi aşağı yukarı 225 yıla kadar değişiyor. İlk başlarda yapı toprak damlı iken sonradan belli başlı tadilatlar geçirerek şu anki halini almıştır. Yapıda yaz evi, kış evi, sahanlıklar ve ev altları gibi mekanlar sonradan ilave edilmiştir.

Özbekler Evi

Muğla Saatli Kule

Saatli Kule, 1895 yılında Muğla’nın ilk Belediye Başkanı seçilen Hacı Kadızade Süleyman Efendi ve eşi Pembe Ana tarafından yaptırılmıştır. Süleyman Efendi ve Pembe Ana hacca gittikleri zaman Şam kentinde gördükleri kulenin aynısını hacdan döndükten sonra Rum usta Filvarus’a yaptırmışlardır.

Saatli Kule’nin alt katı saatçi dükkânı olarak kullanılmaktadır. Beşinci katında ise yuvarlak saat kadranı yerleştirilmiştir. Tarihi Saatli Kule’de yer alan ‘Çan’ vasıtası ile halk saati göremese bile yapılan vuruşlar vasıtası ile saatin kaç olduğunu anlayabilmektedir.

Muğla Saatli Kule

Genellikle saat başlarında saat sayısı kadar çalan çan, yarım saatlerde ise tek çalmaktadır. Yani çan var diye bu tarihi yapıyı kilise sanmayın. Üzerinde bulunan kitabede hem yapanı, hem de ne için yapıldığı ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

Kitabeyi de dönemin Muğla Rüştiyesi hocalarından ve aynı zamanda Şahidi Mevlevihanesi neyzeni olan Dede İsmail Hakkı Efendi yazmıştır. Üzerinde yapan ustanın imzasını da taşıyan kulenin saati halen aktif ve çalışır durumdadır.

Muğla Gezilecek Yerler: Hacıkadı Evi

Muğla merkez gezilecek yerler listesinde birçok Muğla’nın kendine özgü evlerini bulabilirsiniz. Bu evlerden bir tanesi de Hacıkadı Evi’dir. Hacıkadı Evi’nin yapımı 1875-1880 yılları arasında oılmuştur. Geçmişi 130 yıl kadar öncesine dayanmaktadır.

Muğla Gezilecek Yerler – Hacıkadı Evi

Muğla’nın ilk belediye başkanı olan Hacıkadı Süleyman Efendi ve eşi Pembe Hatun tarafından yaptırılan bu ev zamanında oğulları Ömer Efendi için yaptırılmıştır. Daha önce detaylarını ile tanıttığımız Muğla için önemli simgelerden birisi olan saatli kule de yine bu aile tarafından yaptırılmıştır.

Muğla Gezilecek Yerler listemizde yer alan Hacı Kadı Evi 2004 senesinde Muğla Valiliği tarafından yenileme planına alınmış ve 2005 senesinde yeniden hizmet vermeye başlamıştır.

Konakaltı Kültür Merkezi

Muğla’da kültürel faaliyetlerin yapıldığı yerlerin en başında burası gelmektedir. 1800’lü yıllarda inşaa edilen yapı ve iki kattan oluşmaktadır. Yine diğer tarihi binalar gibi burası da han olarak inşa edilmiştir.

Zamanında bu hanın alt katında ambarlar, hayvan barınakları ve dükkânlar yer almaktaymış. İkinci katında ise bölgeyi ziyarete gelen tüccarlar ve işçilerin konaklayabileceği odalar bulunmaktaymış.

Konakaltı Kültür Merkezi hali hazırda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, Muğla Belediyesi Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir. Muğla Gezilecek Yerler olarak listelenecek merkezde halk oyunları gösterilerinden tutunda birçok dalda halk eğitim kursları düzenlenmektedir. Bu bağlamda da Muğlalılar için burası velinimet durumundadır.

Muğla Müzesi

1999 yılında açılan müze, 5 farklı bölümden meydana gelir. Bunlar avlu, etnografya salonu, arkeoloji salonu, gladyatör salonu, doğa tarihi bölümü şeklindedir. İçerisinde milyonlarca yıllar önce yaşamış canlılara ait kemikler, bitki fosilleri vardır.

Bir zamanlar savaşan gladyatörlere ait mezar stellerini inceleyebilir, eskiçağ’da kullanılan eşyaları tekrar keşfedebilirsiniz. Cumhuriyet zamanına ait farklı dokuma, giyim, araç-gereçleri görebilirsiniz. Muğla gezilecek yerler arasında belki de en fazla duygu ve acı yüklü olan mekanlardan birisidir.

Muğla Müzesi’nin Bölümleri:

1-) Doğa Tarihi Bölümü

2-) Etnografya Salonu

3-) Arkeoloji Salonu

4-) Gladyatör Salonu

5-) Avlu (Açık Teşhir Alanı)

Doğa Tarihi kısmında, Muğla yöresinde 5 – 9 milyon yıl kadar önce yaşamış hayvan türlerine ait kemikler ile bitki fosilleri gözler önüne seriliyor. Gladyatör Salonu’nda ise zamanında bölgede yaşamış gladyatörlere ait mezar stelleri yer almaktadır. Muğla Gezilecek Yerlerden biri olan müze, eşsiz bir tarihi deneyim yaşamak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Arkeoloji bölümünde antik çağda günlük yaşamda kullanılan eşyalar bulunurken, Etnografya Salonunda ise Cumhuriyet Döneminden bu güne kadar, yerel halk tarafından gündelik hayatta kullanılan giyim kuşam gibi eserler bulunmaktadır. Ayrıca bu bölümde marangozculuk ve dokuma ile ilgili araç ve gereçler de yer almaktadır.

Saburhane Meydanı / Mahallesi

Eski Muğla’yı yakından tanımak istiyorsanız Saburhane Mahallesine mutlaka gelmelisiniz. Çünkü Saburhane Mahallesi buram buram tarih kokmaktadır. Saburhane Meydanı, resmiyette mahalle statüsünde olmamasına karşın 400’e yakın tescilli tarihi evi, 100’e yakın sokağı, 170’e yakın sivil mimarlık örneği yapısı, şadırvanları, eski hanları, meydanları, arastası ve camileriyle örnek bir Kentsel Sit alanı durumundadır.

Muğla gezilecek yerler listemizde yer alan Saburhane Meydanı, ismini eski zamanlarda burada bulunan hapishaneden almıştır. Saburhane Meydanı farklı ve hoş mimarisi ile, Türk-Rum halklarının ortak yaşadığı ve çevresini güzel kıldığı bir yerleşim yeridir.

Hafta sonları trekking(doğa yürüyüşü) yapmak gibi bir düşünce içerisine girerseniz Saburhane’den de görünen bayraklı tepeye doğru yola çıkabilirsiniz. Hem yürüyüş yapıp hem de enfes bir Muğla Manzarası izleyebilirsiniz. Son olarak buraya gelmişken bölgede yer alan Apostol Hanına uğramayı unutmamalısınız.

Karabağlar Yaylası & Karabağlar Yayla Kahveleri

Karabağlar Yaylası birçok dizinin ve filmin çekildiği çoğu otantik restaurant’ında bulunduğu bölgedir. Karabağlar Yaylası içerisinde lokanta, bakkal, kasap, demirci, fırın, mescid, berber ve kahve evleri başta olmak üzere birçok esnafı bulabilirsiniz.

Bu esnafların hemen hemen hepsinin ortak özelliği Muğla kültürünü her yönüyle yaşamalarıdır. Muğla gezilecek yerlerden belki de en çok kültür içeren mekanlardan birisidir…

Burada yer alan kahvelerde geçmişte orta oyunları, film gösterileri ve kukla gösterileri yapılırmış. Hatta bu bölgede eskiden yağlı pehlivan güreşleri de düzenlenirmiş.

Zamanla Muğla’da koruma altına da alınan kahveler;

  1. Tozlu Kahvesi
  2. Berberler Kahvesi
  3. Ayvalı Kahvesi
  4. Polis Kahvesi
  5. Keyfoturağı Kahvesi
  6. Vakıf Kahvesi
  7. Süpüroğlu Kahvesi
  8. Yenikahve Kahvesi
  9. Hacı Ahmet Kahvesi
  10. Cihanbeğendi Kahvesi
  11. Kadıkahve Kahvesi
  12. Narlı Kahvesi
  13. Gökkıble Kahvesi
  14. Kozlu Kahvesi
  15. Topallar [Bağlarbaşı] Kahvesi
  16. Kırkahve Kahvesi
  17. Sece Kahvesi şeklinde sıralanabilir.

Burada adı geçen kahvelerden Süpüroğlu ve Keyfoturağı kahveleri günümüzde birer dinlenme yeri ve restoran şeklinde hizmet vermektedir. Keyifoturağı Muğla Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde iken, Süpüroğlu kahvesi ise şahıs mülkiyetindedir. Kafayı dinlemek ve hoş bir keyif yapmak için Karabağlar Yaylasını önerebiliriz.

Muğla’da Kışın Gezilecek Yerler

Muğla genel olarak Akdeniz ve Ege de konumlanması nedeniyle kış aylarında da ılıman bir iklime sahiptir. Bu nedenle Muğla’da kışın gezilecek yerler diye ayrıca bir liste hazırlamaya gerek olmadığını düşündük. Çünkü yazımız detayında yer alan tüm gezilecek yerlere sonbahar aylarında da gelebilirsiniz.

Yalnızca Ocak – Şubat gibi kışın en yoğun olduğu zamanlar da bölgeye yapacağınız ziyaretlerde şans faktörü de biraz yanınızda olmalıdır. Nedeni ise bölgenin Karadeniz sahilleri gibi yoğun yağış almasıdır. Ziyaret için geldiğiniz zamanlarda bu yağışlı anlara denk gelirseniz hayal ettiğiniz güzellikte fotoğraflar çekemeyebilirsiniz.

Muğla Merkez’de Gezilecek yerler listemizi burada tamamladıktan sonra sıra geldi bu turizm şehrinin ilçelerinde yer alan gezilecek yerleri incelemeye.

Muğla Dalaman Gezilecek En Güzel Yerler

Muğla Eskiçağ’da Karya adıyla tanınan bir bölgedir. Bu sebeple Muğla Dalaman gezilecek en güzel yerler arasında antik kentler büyük yer kaplar. Eğer sizin de tarihe ilginiz varsa, listenize kesinlikle eklemeniz gerekir.  Muğla gezilecek yerler listesi yaparken, Dalaman’ı listeye dahil etmemek büyük haksızlık olurdu!

Muğla Dalaman Gezilecek En Güzel Yerler

Bölge doğal güzellik bakımından da zengindir. Maviyle yeşilin birleştiği eşsiz plajları, size yeni bir dünyayı tanıtır. Her ne kadar bunları anlatmaya sayfalar yetmeyecek olsa da, kesinlikle görmeniz gereken bazı yerleri şöyle verebiliriz;

  1. Tlos Antik Kenti
  2. Hippokome Antik Kenti
  3. Lissai
  4. Kocagöl

Peki, neden Muğla gezilecek yerlerin içinde özellikle bunları ziyaret etmelisiniz? Bu yerleşimler hem bölgenin eski tarihini anlamanıza, hem de doğasını tanımanıza yardımcı olur.

Muğla Gezilecek Yerler: Tlos Antik Kenti

Eğer Antik Yunan Mitolojisine ilgiliyseniz, ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri her ne kadar Muğla Merkez gezilecek yerler arasında olmasa da Tlos antik kentidir. Zira efsaneye göre sahibi Bellaforonte burada yaşamıştır! Tarihe tanıklık etmek istiyorsanız, Likya medeniyetinin bu eski iskân yeri ilk adresiniz olarak verilebilir. Eğer saatlerini ve adresini merak ediyorsanız gerekli bilgiler şöyle;

  1. Çalıştığı Saatler: Her gün 09.00 – 20.00 saatleri arasında açık.
  2. Telefon: 0252 614 11 50.
  3. Adres: Yakaköy, Saklıkent Yolu, 48850 Muğla.

Not: Bölge yeşil bir doğayla iç içedir. Dolayısıyla rahat giysiler tercih etmek, hareket etmenizi kolaylaştıracaktır!

Hippokome Antik Kenti

At şehrianlamına gelen Hippokome, Muğla Dalaman gezilecek en güzel yerler arasında ikinci sıradayer almaktadır. Roma ve Doğu Roma izleri belli olduğu için, bu medeniyetlerin meraklıları tarafından kaçırılmamalıdır!

Muğla Gezilecek Yerler

Dalaman merkezine yalnızca 30 kilometre olup, kalıntıların güneydoğu istikametinde altı adet kaya mezarı gün yüzüne çıkarılmıştır. Kaya içerisine oyulan yapısıyla büyüleyici bir gözleme sahiptir. Tıpkı Tlos antik kentinde olduğu gibi artık doğanın eline geçtiği için, rahat giyinmeniz tavsiye edilir! Muğla gezilecek yerler listesi içerisinde doğayla iç içe olan nadide yerlerden birisidir.

Muğla Gezilecek Yerler: Lissai

Muğla’ya geliyorsanız, Kocagöl içerisinde ufak bir ada olan Lissai kesinlikle ziyaret edilmelidir. Gölün neredeyse ortasında olup, ağaçlarla kaplı ormanların ortasında yer alır! Böylece size güzel bir göz ziyafeti sunar. İletişim ve ulaşım bilgileri şöyledir;

  1. Çalışma saatleri: Her gün 08.00 – 18.00 arası açık.
  2. Telefon: 0542 665 46 00.
  3. Adres: Kapukırgın, 48770 Dalaman, Muğla.
Muğla Dalaman – Lissai

Bir antik kent olan Lissai, çekiciliğiyle her yıl çok sayıda misafire ev sahipliği yapar. Muğla gezilecek yerler arasında mutlaka tavsiye ettiğimiz, gidip görmeniz gereken bir mekandır.

Kocagöl

Dalaman’da görmeniz gereken yerler listemizde son olarak Kocagöl vardır.  Muğla gezilecek yerler arasında olmayan bu doğa harikası, Dalaman ilçesinin 11 kilometre güneyindedir. Bir dönem denizle birleşik de olsa, günümüzde arası dolarak göl haline gelmiştir.

Kocagöl

Kampçılar için oldukça güzel bir yer olan Kocagöl, mavi ve denizin büyüleyici şekilde birleştiği bir yerdir. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, dağ bisikletinizi de alarak kendinize rota belirleyebilirsiniz.

Muğla Datça Gezilecek En Güzel Yerler

Datça, Muğla’nın en güzel yerlerinden bir tanesidir. Muğla Datça gezilecek en güzel yerler bakımından sayısız güzelliği vardır.  Bunlardan kesinlikle kaçırmamanız gerekenleri şöyledir;

  1. Karia Yolu
  2. Datça Limanı
  3. Taşlık Plajı

Bu konumlar hem doğayı, hem de denizi tecrübe etmenize yardımcı olur!

Muğla Gezilecek Yerler: Karia Yolu

Her ne kadar Muğla gezilecek yerler sayısız olsa da, Karia Yolu atlamamanız gereken bir güzelliktir. Doğayı tatmanıza yardımcı olacak olan bu destinasyon, tam 850 kilometrelik yola sahiptir!  Yerli yabancı her yıl çok sayıda turisti bu özelliğiyle kendine çeker.

Üstelik bölgede eşsiz kamp lokasyonları da mevcuttur. Eğer kamp ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde tamamlarsanız, bölgenin size önerdiği birçok imkân bulunur! Ancak farklı aktiviteler arıyorsanız, kano turları da vardır.

Datça Limanı

İlçenin merkezinde bulunan liman, yürüyüş yollarıyla herkesin ilgisini çeker. Mevcut olan heykelleri, size tam anlamıyla bir göz ziyafeti sunar! Üstelik sahip olduğu amfitiyatro içinde farklı aktiviteler de gerçekleştirilir.

Datça Limanı

Muğla gezilecek yerlerden biri olmasına karşın, Nerede ne yenir? sorusunun da yanıtıdır. Bölge yemek menüsüyle öne çıktığı için, damak zevklerinize hitap eden yeni tatlar sunar. Üstelik bunlar uygun fiyatlarladır! Güneşin bile ayrı bir güzellikte battığı Datça limanı, görmeden ayrılmamanız gereken yerlerden biridir.

Muğla Gezilecek Yerler: Taşlık Plajı

Yeşil ile mavinin sihirli bir etkiyle birleştiği bu plaj, kum ve çakıllardan meydana gelir. Yolu trafiğe kapalı olduğu için yürümeniz gerekse de, mavi bayrağı ve berrak bir denizi vardır!

Taşlık Plajı

İçerisinde restoran ve kafe gibi işletmeler olması sebebiyle birçok temel ihtiyacınızı sorunsuz şekilde karşılamanız mümkündür; ancak yine de hazırlıklı olmanız önerilir. İsterseniz şezlong ve şemsiye kiralayarak, tatilinizin tadını çıkartabilirsiniz. Muğla gezilecek yerler listesinde, doğayla iç içe olan eşsiz bir mekandır.

Muğla Milas Gezilecek En Güzel Yerler

Milas içerisinde manastırlardan, koy ve plajlara kadar çok sayıda doğal & tarihi güzellik bulunur. Bunlar saymakla bitirilemeyecek olsa da, Muğla Milas gezilecek en güzel yerler listesinde mutlaka görmeniz gereken bazı konumlar vardır. Bunlar,

  1. Yediler Manastırı,
  2. Çökertme Koyu,
  3. Ören Plajı,

Şeklindedir.

Muğla Milas Gezilecek En Güzel Yerler

Yediler Manastırı

Eğer tarihi mekânlar ile aranız iyiyse, Milas Muğla içerisine ilk ziyaret noktanız Yediler Manastırıdır. Milattan Sonra 7. asırda yapılmış olup, muhteşem freskleri bulunur. Burada Hazreti İsa ve 12 havarisi resmedilir.

Yediler Manastırı

Her ne kadar yüzyıllar ardından görüntüsünü kaybetmiş de olsa, bu büyüleyici yapısını yitirdiği anlamına gelmez. Dolayısıyla hâlâ görülmeye değer yapısı vardır. Özellikle Bafa Gölü manzarası takdire şayandır. Muğla gezilecek yerler içerisinde manzarası en doğal olan mekanlardan birisidir.

Çökertme Koyu

Milas içerisinde görülmeye değer yerlerden biri olan Çökertme koyu, ağaçlarla dolu ormandan engin bir deniz manzarasına sahiptir. İlçenin yaklaşık 50 kilometre uzağında olsa da, geldikten sonra sizi pişman etmeyecek yapısı vardır. Muğla Merkez’de gezilecek yerler arasında bulunmasa da, ailenizle beraber güzel vakitler sağlar.

Çökertme Koyu

Özellikle sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız, doğayla iç içe yapısıyla size iç dengenizi tekrar kurmanızda yardım eder. Berrak denizi ve temiz sahiliyle deniz, kum ve güneş üçlüsünü büyüleyici şekilde sunar! Muğla gezilecek yerler listesini hazırlarken hayranlık duyduğumuz nadide mekanlardan birisi… Muğla gezilecek yerler listesi yaparken, bizi büyüleyen nadide yerlerden birisi…

Ören Plajı

Sığ bir denize sahip olan Ören Plajı, yumuşak kuma sahiptir. Böylece size büyüleyici deniz tecrübesi sunar. Gitmeden önce adres ve ücret bilgileri şöyledir;

  1. Ücret: Ücretsiz.
  2. Çalışma saatleri: 24 saat açık.
  3. Adres: Orta, 48820 Ören, Milas – Muğla.
Ören Plajı

Zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olan denizi, birbirinden renkli balıklara ev sahipliği yapar. Suyu oldukça berrak olup, endişe duymadan yüzme zevki yaşatır. En sıcak yaz aylarında bile serin bir denizi vardır.

Muğla Kavaklıdere Gezilecek En Güzel Yerler

Kavaklıdere Muğla’da görenleri büyüleyen mağaralara ve yaylalara sahiptir. Muğla Kavaklıdere gezilecek yerler her ne kadar çok sayıda da olsa, size muhteşem bir tatil yapmanızı sağlayacak olanlar şöyledir;

  1. Hyllarima Antik Kenti
  2. Yerküpe Mağarası
  3. Yerküpe Yaylası

Buraları ziyaret ederek doğanın eşsiz yapısını keşfedebilir, Karia döneminden kalan bir kenti araştırabilirsiniz.

Muğla Kavaklıdere Gezilecek En Güzel Yerler

Muğla Gezilecek Yerler: Hyllarima Antik Kenti

Eskiçağ tarihine ilginiz varsa, Hyllarima antik kendi sizi kendinizden geçirecek bir yapıya sahiptir. Doğanın ellerine geçtiği için öncelikle buraya uyumlu giyinmeniz gerektiğinden bahsedilmelidir.

Her ne kadar artık yıkıntı da olsa, zamanında sikke ticareti gerçekleştiren şehirler arasındadır. Karia dönemine kadar takip edilebilmekte olup, Roma egemenliği başlayınca geliştirmeler yaşanmıştır. Sunakları ve mezarlarıyla size güzel bir görünüm sunar.

Hyllarima Antik Kenti

Yerküpe Mağarası

Yerküpe Mağarası, Muğla Kavaklıdere gezilecek en güzel yerler arasında ikinci sırada yer alır. Zamanında farklı ürünler burada muhafaza edilmiştir. Bunun temel sebebi oldukça soğuk olmasıdır. Doğal bir dondurucu olması sebebiyle, yazın dahi en fazla 5 derecedir.

Yerküpe Mağarası

Dolayısıyla buraya gelecekseniz, hazırlıklı gelmeniz önerilir. İçerisinde yer alan sarkıtlar ve havuzlar, size tamamen naturel bir bakış açısı sunar. Tüm uzunluğu 100 metre olup, girişi büyüleyici bir şelaleye sahiptir.

Yerküpe Yaylası

Eğer dinlenebileceğiniz, sakin bir yer arıyorsanız, Muğla Kavaklıdere içerisinde bulunan Yerküpe Yaylası size hitap edecektir. Buraya gelmişken mağarayı da ziyaret etme şansınız vardır.

Yerküpe Yaylası

Bölge halkı tarafından da kullanılması sebebiyle zaman zaman halay ve konser gibi aktivitelere denk gelmeniz dahi mümkündür. İçerisinde yüzyıllara dayanan ağaçlar vardır. Bunların altında dinlenebilir, iç huzurunuzu tekrar keşfedebilirsiniz. Muğla gezilecek yerlerden birisi olduğu için, halk misafirperverdir.

Muğla Ortaca Gezilecek En Güzel Yerler

Ortaca Muğla’nın en görülmeye değer yerleri arasındadır. Plajları ve kral mezarlarıyla tarihi ve doğayı adeta birleştirir. Muğla Ortaca içerisinde gezebileceğiniz çok sayıda yer olup bazıları,

  1. Sarıgerme Plajı,
  2. Likya Kral Mezarları,
  3. Kaunos Antik Kenti,

Şeklindedir.

Muğla Ortaca Gezilecek En Güzel Yerler

Sarıgerme Plajı

Muğla’ya gelmeyi düşünüyorsanız, plajlar da mutlaka atlanmamalıdır. Muğla Ortaca gezilecek en güzel yerler içerisinde oldukça popüler olan bu plaj, ormanın içinde saklı kalmış, şirin bir kumsal yapısındadır! Berrak mavilikteki sığ denizi ve ince kumlarıyla beraber sizlere güzel tatil geçireceğinizi garanti eder. Bilmeniz gereken bazı iletişim-ulaşım-fiyat bilgileriyse şöyle;

  1.  Giriş ücreti: Araçsız 5 TL, araçla 20 TL. Şezlong ve şemsiye ise 20 ile 25 TL civarında.
  2. Çalışma saatleri: Her gün 07.00 – 19.00 saatleri arasında açık.
  3. Telefon: 0542 665 46 00
  4. Adres: Sarıgerme Public Beach, Sarıgerme, 48600 Ortanca, Muğla

Sarıgerme Plajı ile Ortanca arası 17 ile 22 kilometre arasındadır. Ancak Dalaman ise yalnızca 10 kilometre mesafededir. Dolayısıyla ilk olarak Dalaman’a gelirseniz, Sarıgerme’ye daha kolay ulaşabilirsiniz. Muğla gezilecek yerler ve mekanlar arasında, en uygun fiyatlı seçeneklerden birisidir.

Likya Kral Mezarları

Eğer eski bir medeniyete daha yakından göz atmak istiyorsanız, Likya kral mezarları size güzel bir tecrübe kazandıracaktır. Antik inanışa göre yüksekte olmak tanrılara yakın olmak anlamına geldiği için, bu mezarlar da oldukça yükseğe kazınmıştır.

Likya Kral Mezarları

Geceleri ışıklandırmalar yapılmakta olup, böylece daha çekici bir görünüme sahip olur. Buraya gelmeden önce giyiminizin kayalık bir coğrafyaya uygun seçilmesi tavsiye edilir.

Kaunos Antik Kenti

Antik kentlerden ayrılamıyorsanız, Muğla size geniş bir imkân sunar. Bunlardan bir tanesi de Ortaca içerisinde bulunan Kaunos’tur. Ancak öncesinde bir müze kartı ya da bilet almanız gerektiği bilinmelidir. Giriş ücretli olsa da 12 Türk Lirası gibi cüzi bir değerdir.

Kral mezarlarıyla öne çıkan bu kent, aktif olduğu dönemde gerek ticari gerekse siyasi bir merkez kabul edilmiştir. Kent içerisinde tapınaklar, liman, kilise, kale ve surlar gibi çeşitli konumlar vardır. Bunların her biri tarihin içerisinde muhteşem bir gezinti yapmanızı sağlar.

Muğla Yatağan Gezilecek En Güzel Yerler

Muğla’nın hafif kuzeydoğusunda kalan Yatağan, tarihi ve doğal güzellikler bakımından zengin yapıya sahiptir. Muğla Yatağan gezilecek en güzel yerler bakımından kaçırmamanız gereken temel konumlar şöyledir;

  1. Stratonikeia Antik Kenti
  2. Yaylaköy Kilisesi
  3. Bafa Gölü

Bu konumlar hem bölgenin tarihini anlamanıza, hem de coğrafyanızı görmenize yardım edecektir.

Stratonikeia Antik Kenti

Yatağan’a sadece 8 kilometre olan bu kent, zamanında oldukça stratejik bir önem taşımıştır. Karayolu üzerinde olması, onu geçiş istikametine yerleştirir. Adı bir dönem Seleukos krallığında hüküm süren Antiokhos’un eşi olan Stratonike’den gelir.

Oda mezarları, tapınağı, akropolü ve diğer öğeleriyle size Muğla gezilecek yerler arasında görsel bir ziyafet sunar.

Yaylaköy Kilisesi

Yaylaköy’e geldiğinizde yakın mesafede görebileceğiniz çok sayıda tarihi yapı vardır. Bunlardan biri de aynı isimle anılan kilisesidir. Zira ilçeye sadece 9 kilometre mesafesi bulunur. Dolayısıyla kolayca antik kente uğramanız da mümkündür.

Yaylaköy Kilisesi

Her ne kadar çatısı çökmüş olsa da, hâlâ Muğla gezilecek yerler ve görülmesi gereken değerler arasındadır. Milattan Sonra 9. yüzyılda yapıldığı düşünülmekte olup, günümüzde ayakta kalan yapısı sizi tarihte bir yolculuğa çıkarır.

Bafa Gölü

Yatağan sadece tarihiyle değil, doğal yapısıyla da muhteşem bir yapıya sahiptir. Muğla Yatağan içerisinde yer alan Bafa Gölü de bunlardan biridir. Her ne kadar ilçeye yaklaşık 85 kilometre olsa da temiz suyu ve içindeki küçük adacıkla size görsel bir şölen sunar.

Yeşillik bir bölgede olup, hayvan bakımından da ekolojik yapısı bulunur. Bunun haricinde sahip olduğu bitki örtüsü, muhteşem bir trekking yapmanızı sağlar!

Muğla Ula Gezilecek En Güzel Yerler

Ula, Muğla’ya yaklaşık 15 kilometre uzaktadır. Doğal yapısıyla oldukça dikkat çekmekte olup, sakin yapısıyla huzurlu bir tatil geçirmenize yardım eder. Muğla Ula gezilecek en güzel yerler arasında birbirinden büyüleyici destinasyonlar vardır. Bazıları,

  1. Ula Göleti,
  2. Çınar Plajı,
  3. Azmak Nehri,

Şeklindedir. Muğla’ya geldiğinizde buraları görmeden ayrılmak oldukça büyük bir kayıp olacaktır!

Ula Göleti

Ula’ya geldiğinizde ilk ziyaret edebileceğiniz yer ilçenin adıyla anılan gölettir. Nezih yapısıyla öne çıkmakta olup, büyüleyici sularıyla sizi etkisi altına alır! Üstelik muhteşem piknik alanları da bir avantajdır.

Eğer aileniz ile mangal veya piknik keyfi yapabileceğiniz Muğla gezilecek yerler içerisinde konum arıyorsanız, düşünmeden tercih edebileceğiniz yerler arasındadır. İçerisinde oldukça hoş çardaklar da olup, burada oturarak bile güzel zaman geçirebilirsiniz.

Çınar Plajı

Muğla gezilecek yerler arasında çok sayıda plaj vardır. Bunlardan biri de Çınar adıyla anılır. Muhteşem bir denizi olup, yüzmeyi doyasıya tecrübe etmenizi sağlar. Muğla Ula plajları arasında yemekleriyle de ön plana çıkar.

Çınar Plajı

Dolayısıyla buraya geldiğinizde, mutlaka yöresel tatları denemeniz önerilir. Böylece tatilinizi muhteşem bir şekilde geçirebilirsiniz. Ulaşımı da oldukça kolay olup, pişman olmayacağınız bir yerdir! Denizi ve yeşili sihirli bir etkiyle bir araya getiren coğrafya, size güzel bir tatil imkânı sağlar.

Azmak Nehri

Bu konum, otomobil ile ilçeye maksimum 20 dakikadır. Ağaçların içerisinde uzanan Azmak, masaldan çıkmış bir his uyandırır. Özellikle sevdikleriniz ile gitmeniz önerilen bir yerdir. Böylece onunla özel ve romantik dakikalar yaşayabilirsiniz!

Üstelik burada tekne gezintileri de vardır. Böylece bölgede genel bir tur atabilir, birbirinden eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Muğla gezilecek yerler içerisinde sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız, tek başınıza zaman geçirebileceğiniz yerler olduğunu da söyleyelim.

Azmak Nehri

Tüm bunlara ek olarak, aileniz ile beraber gelmişseniz, piknik yapmanız da mümkündür. Ula merkez yakın olduğu için, ihtiyaçlarınızı buradan da alabilirsiniz. Ayrıca suları oldukça serin olup, yaz sıcağında ani bir ferahlık yaşamanızı sağlar. Dolayısıyla kendinizi Azmak’ın sularına bırakabilir, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz!

Muğla Köyceğiz Gezilecek En Güzel Yerler

Köyceğiz, Muğla’nın en güzel yerleri içindedir. Yeşili ve maviyi birleştiren doğası, bir harmoni yakalamanızı sağlar. Eğer buraya geldiğinizde kaçırmamanız gereken nereleri olduğunu merak ediyorsanız, bunlardan bir kısmı şöyle;

  1. Köyceğiz Gölü
  2. Dalyan
  3. Sandras Dağı

Tarihi ve doğayı birleştirerek sunan Köyceğiz, size mükemmel bir tatil geçirmenizde yardımcı olur.

Muğla Köyceğiz Gezilecek En Güzel Yerler

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz’de aynı isimle anılan göl, yaklaşık olarak 1 ile 1,5 metre arasında derinliğe sahiptir. Oldukça geniş olup, üzerinde bir ada da vardır! İçerisinde de balık habitatı bulunur.  Bir dönem Ceneviz hapishanesi olmuş olan bu ada bile size muhteşem bir tarihi doku sunar.

Köyceğiz Gölü

Suyu acı olan bu göl, bir tabiat harikası olarak karşınıza çıkar. Kanal yardımıyla Dalyan’a kadar bağlanmakta olup, biraz romantizm arayanların da ilgisini çekecektir!

Dalyan

Muğla gezilecek yerler arasında çok sayıda kral mezarı bulunur. Bunlardan bir tanesi de Dalyan’dadır. Eğer antik kralların nereye, nasıl gömüldüklerini merak ediyorsanız listenin ilk sırasında bile verilebilir!

Görünüm olarak kaya mezarlarını andıran bu yapılar, büyüleyici bir işçilik eseridir. Akropolisi ve tiyatrosuyla beraber mutlaka görmeniz gereken çok sayıda yeri vardır. Romalılardan kalma bir hamam da mevcut olup, size Antik Roma kültürü hakkında bilgi sağlar.

Sandras Dağı

Buraya geldiğinizde mutlaka görmeniz gerekenler listelenin sonunda Sandras Dağı vardır. Muğla Köyceğiz gezilecek güzel yerler arasında masalları anımsatan şelalesi, suların üzerine düşen yeşil tonlarla muhteşem doğa fotoğrafları çekmenize yardımcı olur.

Sandras Dağı

Üstelik burada yaşı oldukça fazla olan ağaçlar da vardır. Bu sebeple ülkemizde koruma altında olan yerler arasındadır. Ayrıca en kaliteli kerestelerin de kaynağı olduğunu söylememizde fayda var. Zira Ağla’dan gelen keresteler Türkiye’de en kaliteli olarak kabul edilmekte. İşte bu keresteler de Sandras Dağı eteklerinden gelmekte.

Muğla Seydikemer Gezilecek En Güzel Yerler

Her ne kadar bir dönem Fethiye’ye bağlı olsa da, Seydikemer artık ilçedir. Muğla Seydikemer gezilecek en güzel yerler şelaleleri, Ölüdeniz ve diğer güzellikleriyle size muhteşem bir tatil geçirme fırsatı sunar. Tatil yerinize karar veremiyorsanız, ilk destinasyonlarınız arasında bile değerlendirilebilir. Görebileceğiniz bazı yerler,

  1. Gizlikent Şelalesi,
  2. Ölüdeniz,
  3. Kayaköy,

Şeklindedir.

Gizlikent Şelalesi

Türkiye’de bulunan bir doğa harikası olan Gizlikent Şelalesi, Muğla gezilecek yerler arasında en çok ziyaret edilen ve her göreni kendisine hayran bırakan bir yapıya sahiptir. Oldukça yoğun ve dolu olan şelale, 300 metreliktir. Sularının bu özelliği, cihazların ıslanmasına sebep olabilir; dolayısıyla çantalarınızda kalması önerilir.

Manzarayı eşsiz bir şekilde yaşamanıza izin verecek olan bu lokasyon, ailenizle beraber gidebileceğiniz yerlerin de başında gelir. Kaya oluşumları ve yukarıdan dökülen sularıyla unutmayacağınız bir görüntü oluşturur.

Muğla Gezilecek Yerler

Ölüdeniz

Ölüdeniz, Muğla gezilecek yerler ve Seydikemer gezilecek yerler arasında ilk sırada bile verilebilir! Özellikle denize girmeye gelmişseniz, engin mavi suları ve ağaç dokularıyla size görsel bir şöylen sunar. Bununla beraber öncelikle ücretli olduğundan bahsedelim. Dolayısıyla buna göre gelmeniz gerekli.

Ölüdeniz sadece denize girmek için kullanılmamakta; zira Babadağ eteklerinde. Burada da yamaç paraşütü yapılmakta. Dilerseniz onlara katılabilir, dilerseniz de onları seyredebilirsiniz. Tabi gökyüzünden tabiatı izlemenin ayrı bir zevk sunduğunu söyleyelim.

İster Antalya’dan Muğla’ya, isterseniz tam tersinde yolculuk yapın yolunuz Fethiye’den geçecektir. Dolayısıyla dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’e gitmeden ayrılmamanız gerekir. Yamaç paraşütü yapılmakta olup, size yeni bir hayat tecrübesi sunar.

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki seçeneğe sahip olup, tabiatı ve turkuaza kaçan renkte deniziyle size muhteşem bir tatil fırsatı oluşturur. Giriş ücreti öğrenciler için 3,5 Türk Lirasıyken yetişkinlere 7 TL’dir. Ancak araçla girecekseniz 25 Türk Lirasıdır.  

Muğla Gezilecek Yerler

Fethiye yamaç paraşütü fiyatları başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Kayaköy

Muğla gezilecek yerler arasında egzotik bir gezinti yapılacak mekan arıyorsanız, Karaköy tam da size göre! Seydikemer merkezine yaklaşık 30 dakika olup, rahat bir ulaşımı vardır. Buraya geldiğinizde sizi yeni bir dünya karşılar.

Muğla Gezilecek Yerler

Sadece büyüleyici bir manzarası olmayan Kayaköy, aynı zamanda eski bir mimariye sahiptir. Tarihi ve doğayı birleştiren masalsı yapısıyla size muhteşem bir tatil tecrübesi sunar. Üstelik Gemile Koyu oldukça yakınlarındadır.

Muğla Akyaka Gezilecek En Güzel Yerler

İki günde tamamen gezebileceğiniz yerlerden bir tanesi olan Akyaka, özellikle doğal yapısı ve plajlarıyla öne çıkar. Muğla Akyaka gezilecek en güzel yerler arasında bazıları şöyledir;

  1. Sakartepe Seyir Terası
  2. Akyaka Halk Plajı
  3. Çınar Plajı

Kısa bir tatil planlıyorsanız, bu bölgenin sakin bir yapısı olduğunu söyleyelim. Dolayısıyla kendinize ya da ailenize vakit ayırabilir, stresten uzaklaşabilirsiniz.

Muğla Gezilecek Yerler

Sakartepe Seyir Terası

Akyaka’da Azmak nehrini yukarıdan izleme fırsatı sunan Sakartepe Seyir Terası, Muğla’da doğal yapısını kaybetmemiş olan yerler arasındadır. Sakar geçidi üzerinden gelebileceğiniz bu konum, orman içerisinde büyüleyici bir manzara sunar.

Sakartepe Seyir Terası

Muğla gezilecek yerler arasında yer alan Sakartepe Seyir Terası, engin bir nehri izleme fırsatı sunan lokasyonu, eşsiz doğa fotoğrafları çekmenizi sağlar. Günün her saatinde özel bir yeri olsa da, gündoğumu ve günbatımı daha büyüleyici bir yapıdadır.

Akyaka Halk Plajı

Eğer yeşilin ve mavinin birleştiği, doğallığından nokta bile kaybetmemiş olan bir yer arıyorsanız, Akyaka halk plajı bu imkânı sunar. Muğla Akyaka içerisinde yer alan konum, sığ bir denize sahip olduğunu için endişelenmenizi gerektirmez.

Akyaka Halk Plajı

Mavi bayrağı olan Akkaya Halk Plajı, cafe ve restoranlara da sahiptir. Dolayısıyla acil bir ihtiyacınızı buradan karşılamanız bir ölçüye kadar mümkündür; ancak yine de hazırlıklı olmanız önerilir. 250 metre olan plajı, 15 metre genişliğe sahiptir. Denizi ve kumsalıyla size yeni bir tecrübe sunar.

İzmir Muğla Arası Gezilecek Yerler

Eğer İzmir ve Muğla arasında yolculuk yapacaksanız, görmeniz gereken çok sayıda yer vardır. Coğrafyanın geniş olması sebebiyle bunlar sayılmayacak kadar olsa da, bazıları şöyledir;

  1. Sedir Adası
  2. Manastır Koyu
  3. Teos Antik Kenti

Eğer bu şehirler arasında ziyaret ediyorsanız, görülmeye değecek olan konumlar arasındadır!

İzmir Muğla Arası Gezilecek Yerler

Sedir Adası

Muğla’dan geçiyorsanız, rotanızın üzerinde bulunan yerlerden bir tanesi Yatağan olacaktır. Burada her ne kadar birçok yer olsa da, geçerken göz atmanız önerilen bir yer Sedir Adasıdır. İlçeye uzaklığı hemen hemen 77 kilometre olsa da, ağaçları ve suyuyla büyüleyici bir özellik taşır. Muğla Yatağan halkı tarafından Kleopatra Adası olarak da bilinir.

Sedir Adası

Muğla gezilecek yerler arasında yer alan bu adanın tarihi de oldukça eski olup, Milattan Önce altıncı yüzyıla kadar geri götürülür. Eğer tarihe de ilginiz varsa, görmeniz önerilen yerler içindedir!

Manastır Koyu

Aydın’a bakacak olduğumuzda, yerli-yabancı birçok turistin Aydın’da gezilecek yerler listesine Manastır Koyu’nu eklediği görülür. Masallardan çıkan bir görünümü olup temel bilgileri şöyledir;

  1. Çalışma saati: 7 gün 24 saat açıktır.
  2. Adres: Çamlık, 09270 Didim / Aydın

Denizin muhteşem bir yeşil tonuyla birleştiği bu koy, size adeta görsel şölen sunar. Adından da tahmin edilebileceği içerisinde burada manastır yer alır. Dolayısıyla meraklılarına tarihi dokusu da vardır. Üstelik burada oteller de bulunur! Bölgenin sakin yapısı ve otelleri sebebiyle, tercih listelerinize ekleyebilirsiniz.

Manastır Koyu

Teos Antik Kenti

Eğer rotanız İzmir ve Muğla arasında olacaksa Muğla gezilecek yerler ve eskiçağa meraklıysanız, görmeniz önerilen yerlerden biri Teos antik kentidir. Seferihisar ilçesinin Sığacık köyünde bulunur. Milattan Önce 1000’e kadar geri götürülen, köklü bir tarihi vardır!

Muğla Gezilecek Yerler Teos Antik Kenti

Üstelik bir hikâyesi de bulunur. Anlatılanlara göre Dionysos’un oğlu olan Athames kurmuştur. Lidya ve Pers gibi medeniyetlerin egemenliğine girmiş olup, Roma ve Helenistik dönemde de önemini korumuştur. İzmir Muğla arası gezilecek yerler arasında kısa bir süre dahi olsa görmeniz önerilir.

Antalya Muğla Arası Gezilecek Yerler

Antalya ve Muğla arasında yolculuk yapmayı düşünüyorsanız, yolda mutlaka görmeniz gereken yerler bulunur. Bunlar tatilinize büyüleyici bir başlangıç yapmanız yardım eder. Antalya Muğla arası gezilecek yerler arasında bazıları şöyledir;

  1. Ölüdeniz
  2. İnlice Halk Plajı
  3. Göynük Kanyonu

Buralarda durarak yamaç paraşütü yapabilir, yola bir gün bile olsa ara vererek, denizin tadını çıkarabilirsiniz!

Antalya Muğla Arası Gezilecek Yerler

İnlice Halk Plajı

İnlice eski dönemlerde bir kamp alanı olmuştur. Her ne kadar artık azalsa da yer yer çadırlara denk gelmeniz mümkündür. Eğer sakin bir yer istiyorsanız, yol üzerinde olmasının da etkisiyle sessiz bir yapıya sahiptir.

Denizi dalgalı olan bu plaj her yerine aynı derinliğe sahip değildir. Bu nedenle bazı yerler sığ, bazı yerler oldukça derindir. Dolayısıyla dikkatli olmak gerekir. Hakkında temel bilgiler ise şöyle;

  1. Ücret: Otopark 10 Türk Lirası
  2. Adres: Unnamed RD, İnlice/, 48300 Fethiye Muğla

Fethiye’de gezilecek yerler arasında kısa da olsa vakit ayırmanız önerilir.

İnlice Halk Plajı

Göynük Kanyonu

Yolunuz bu iki destinasyon arasındaysa, anlamı ister başında isterseniz sonunda Antalya’da bulunan Kemer’den geçeceğinizdir. Dolayısıyla hazır buradayken Göynük’e göz atmanız önerilir. Giriş ücreti 6 Türk Lirası olsa da, doğal yürüyüşler için mükemmel bir coğrafyası vardır.

Şelaleleri ve ormanıyla size güzel bir tabiat sunar. Likya yolu üzerinde olup, size ve ailenize güzel bir tatil geçirme fırsatı sağlar.

Göynük Kanyonu

Denizli Muğla Arası Gezilecek Yerler

Eğer Muğla ve Denizli arasında hareket edecekseniz, Denizli Muğla arası gezilecek yerler listesine bakmanız önerilir. Böylece yolculuğunuzu daha keyifli hale getirmeniz mümkündür. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Muğla Müzesi
  2. Pamukkale
  3. Hierapolis Antik Kenti
Denizli Muğla Arası Gezilecek Yerler

Böylece tarihi eserleri görebilir, travertenlerde kendinize gelebilirsiniz! Muğla gezilecek yerler listesiyaparken, bu tarihi mekanları da not etmenizi öneririz…

Hierapolis Antik Kenti

Aslında Pamukkale’ye gelmişseniz, Hierapolis’e gitmeniz tamamen imkânsızdır. Zira kent travertenlerin hemen yanında bulur. Her ne kadar artık yıkıntı olsa da tapınakları, eski yolları ve mezarlarıyla beraber tarih içerisinde bir yolculuk yapmanızı sağlar.

Üstelik Denizli’de gezilecek yerler listesi içerisinde bulunan antik havuz da buradadır. Suyu 36 derece olduğu için kışın bile girmeniz tamamen mümkündür.

Hierapolis Antik Kenti

Anlatılanlara göre Milattan Önce 7. yüzyılda olan bir deprem ardından bu çukur termal su ile dolmuş. Deprem, çukurun çevresinde yapıların buraya düşmesine sebep olmuş. Eğer giderseniz göreceğiniz üzere zemin düz değildir; Zira antik sütunlar ve taşlardan meydana gelir. Muğla gezilecek yerler içerisindeki bu antik kenti, yüzyıllar sonrasında oluşan bir mekandır.

Muğla Fethiye Gezilecek Yerler

Muğla’ya bağlı olan Fethiye’de görmeniz gereken çok sayıda yer bulunur. Her ne kadar tek liste halinde Muğla Fethiye gezilecek yerler ayrıntılarıyla verilemeyecek olsa da, kesinlikle görmeniz gereken bazı yerler vardır. Bazıları şöyledir;

  1. Kıdrak Plajı
  2. Karaot Plajı
  3. Kuleli Plajı

Tatilinizi geçirmek üzere plaj arıyorsanız, bu mekânlar size güzel bir fırsat sunar.

Muğla Fethiye Gezilecek Yerler

Kıdrak Plajı

Ücretli bir girişe sahip olan Kıdrak Plajına 15 TL fiyatla girmeniz mümkündür. Ancak yapısının fiyatına kesinlikle değecek olduğunu söyleyebiliriz. Burada aynı adla anılan koy da mevcut olup, doğal bir tabiat parkının içerisinde her sene turistleri ağırlar.

Kıdrak Plajı

Eğer kamp yapmayı seviyorsanız, lokasyon size özel çok sayıda seçenek de telif eder. Böylece kendinizle veya arkadaşlarınızla daha eğlenceli vakit geçirmeniz mümkündür. Burada sadece denizinin dalgalı olduğunu bilmenizde yarar var.

Karaot Plajı

Karaot Plajı, Muğla’da gezilecek yerler listesinde ikinci sırada yer alır. Tam bir tabiat harikası olup, el değmemiş güzelliği bulunur. Eğer daha sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız, Karaot size bu imkânı sunar. Üstelik bölge sit alanıdır! Burada Caretta Caretta kaplumbağaları hayatlarını devam ettirir.

Bu nedenle kesinlikle birden fazlasını görmenizin mümkün olduğu şimdiden söylenebilir. Suyu içi görülebilen berraklıkta olup, ferahlatıcı bir etkisi vardır. Giriş ücretli olup 10 Türk Lirasıdır. Araçla girmek istiyorsanız 20 TL’dir.

Kuleli Plajı

Muğla gezilecek yerler kapsamında olan eşsiz kaya oluşumları, plajı ve deniziyle öne çıkan bu lokasyon, sakin ve dalgasızdır. Böylece size muhteşem bir yüzme deneyimi sunar. Eğer streslerinizden kurtulmak istiyorsanız, Yeşilin ve mavinin birleştiği tabiatı sizi rahatlatır. Bilmeniz gerekenler şöyledir;

  1. Giriş ücreti: Otopark 20 TL
  2. Telefon: 0549 600 55 30
  3. Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00

Ormanı denize oldukça yakın olduğu için, masaldan çıkmış bir izlenimi her yıl turistler ile paylaşır. Muğla gezilecek yerler listesinde sizi rüya gibi bir mekan bekliyor!

Muğla gezilecek yerler – Kuleli Plajı

Muğla Akyaka Gezilecek Yerler

Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlıdır. İki günde gezebileceğiz yapısı olsa da, size eşsiz bir deneyim sunar. Muğla Akyaka gezilecek yerler arasında mutlaka görmeniz gereken yerler şöyledir;

  1. Gökova Âşıklar Yolu
  2. Akyaka Orman Kampı
  3. Akbük Koyu

Eğer yolunuz bu rotaya düşerse, özellikle bu konumları atlamanız gerekir.

Gökova Âşıklar Yolu

Yemyeşil doğasıyla sizi ve sevdiğinizi karşılayan bu konum, Muğla Akyaka içerisinde gezmeniz gereken yerler arasındadır. Etrafı okaliptüs türü ağaçlar ile çevrilmiş olup, yürüyüş veya bisiklet rotası şeklinde kullanılabilir.

Muğla gezilecek yerler – Gökova Âşıklar Yolu

Büyüleyici bir mekân olup yanınıza fotoğraf makinenizi alırsanız, çok sayıda doğa fotoğrafı yakalamanız mümkündür. Muğla gezilecek yerler içerisinde kartpostal olarak karşınıza çıkacak tek mekandır!

Akyaka Orman Kampı

Eğer kamp rotalarını araştırıyorsanız, Akyaka’da görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada Akyaka Orman Kampı yer almaktadır. Sadece merkeze yakın olmakla kalmayıp, üstelik denize tam sıfır konumdadır! Ormanın içerisinde yer almakta olup, tam 300 çadır kapasitesi vardır.

Akyaka Orman Kampı

Ancak karavanla gelmek istiyorsanız, 70’e kadar destekler! Tekne turları yapabilir, akşam gün batışını güzel bir şekilde izleyebilirsiniz. Merkeze yakın olması, ihtiyacınız olduğunda zorluk çekmemenize yardım eder. Yine de hazırlıklı olmak sizi birçok dertten kurtarır. Aynı zamanda Muğla gezilecek yerler arasında en fazla ziyaretçi alan mekanlardan birisidir.

Bodrum Günlük Tekne Turları başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Akbük Koyu

Doğaseverler tarafından sevgiyle karşılanacak olan Akbük Koyu, görmeden ayrılmamanız gereken yerler arasında birinci sıradadır. Minik iskelesi, mavi ile yeşilin tam birleşen yapısı sebebiyle size büyük bir fırsat oluşturur.

Akbük Koyu

Muğla gezilecek yerler arasında doğal bir sit alanı olan bölge, küçük taşlardan oluşan bir kumsala sahiptir. Eğer kamp yapmak isterseniz uygun bölgeler de yer alır! İletişim için 0506 900 09 76 numarasını arayabilirsiniz!

Muğla Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye, Muğla’da en güzel yerler arasındadır. Her ne kadar Ölüdeniz sıkça anılan yerlerinden olsa da, bunun haricinde görmeniz gereken yerler de vardır. Muğla Fethiye’de gezilecek yerler arasında sadece bazıları şöyledir;

  1. Karataş Plajı
  2. Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
  3. Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Tatilinizi daha sakin ve sesiz bir şekilde geçirmenize imkân tanıyacak olan bu konumlar, ailenize daha iyi zaman ayırmanıza yardım edecektir.

Muğla Fethiye’de Gezilecek Yerler

Karataş Plajı

Fethiye’de gezmeniz gereken yerlerin başında Karataş Plajı gelir. Denize sıfır bir ormanı olup, doğayı tüm renkleriyle beraber size sunar. Sessiz ve sakin yapısı sadece turistlerin değil, Caretta Carettaların da yavrularını yumurtlamak için seçmesine sebep olur! Eğer şanslıysanız kaplumbağa bile görebilirsiniz.

Plajında restoran olmakla beraber, her şeye karşı hazırlıklı gelmeniz önerilir. Özellikle sabahları güzel bir yapısı vardır.

Karataş Plajı

Saklıkent Kanyonu Milli Parkı

Fethiye’de görmeniz gereken yerlerden biri olan Fethiye Saklıkent Kanyonu, kayaların arasında suların üzerinde yürümenizi sağlar. Yemyeşil yapısı, tabiatı tüm renkleriyle görmenize yardım eder. Güvenlik için çubuklar mevcut olduğu için endişelenmeniz de gerekmez. Temel bilgileri şöyledir;

  1. Giriş: Öğrenci 4 TL, yetişkin 8 TL
  2. Telefon: 0252 659 01 01
  3. Çalışma saati: 08.45 – 19.30
Saklıkent Kanyonu Milli Parkı

Burada bulunurken sulardan dolayı ıslanmanız olasıdır. Bu nedenle yedek giysiler sizi kurtaracak bir etmendir. İçerisinde rafting, zipline, bungee jumping, doğa yürüyüşü ve trekking gibi imkânlar da vardır.

Yaz-Tatili

Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Fethiye içerisinde görmeniz gereken çok sayıda yer vardır. Ancak Fethiye’de gidilecek mekânlar arasında kamp da yapabileceğiniz yerleri arıyorsanız, ilk sırada burayı tercih edebilirsiniz. Burada temel bilgiler şöyledir;

  1. Ücret: Giriş 10 TL. Çadırı olan ve kamp yapacaklar için 30 TL. Çadır bulunmuyorsa 70 ile 150 TL arası.
  2. Telefon: 0535 785 94 82
  3. Çalışma saati: 7 gün 24 saat açık
Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı

Çayın üzerine kurulu olan bu yer, kamptan daha iyi keyif almanıza yardımcı olacaktır. Üstelik sadece yere değil suyun üzerine veya ağaçların üstüne çadır kurma imkânınız vardır! Piknik yapabilir veya trekking ile bu muhteşem güzelliği keşfe çıkabilirsiniz. Muğla gezilecek yerler arıyorsanız, kamp yapabileceğiniz en güzel mekanlardan birisi de burasıdır…

Muğla Gezilecek Yerler Haritası

Muğla gezilecek yerler, oldukça fazla ve görülmeye değerdir. Bu yazımızda bunların en önemlileri yer alır. Eğer Muğla gezi planı yapıyorsanız, rehberimizde

  1. İzmir – Muğla arası,
  2. Muğla – Fethiye arası,
  3. Denizli – Muğla Arası,
  4. Dalaman,
  5. Datça,
  6. Milas,
  7. Fethiye,
  8. Ortaca,
  9. Kavaklıdere,
  10. Köyceğiz,
  11. Ula,
  12. Seydikemer,
  13. Ula ve diğer yerlerin detaylı listesi vardır.
Muğla Gezilecek Yerler Haritası

Bunların adreslerini inceleyerek, telefon numaraları üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Sizin için oluşturduğumuz Muğla gezilecek yerler haritası, tarihi ve doğal güzellikleri tam olarak görmenize yardım edecek konumları içerir.

Buna bakarak planlamaya yapabilir, ardından büyüleyici bir tatile çıkabilirsiniz! Ancak öncesinde Muğla gezilecek yerler için yolculuk yaparken, mutlaka bir harita bulundurmanız da önerilir. Böylece yolunuzu daha kolay bulmanız mümkündür.

Muğla Gezilecek Yerler Listesi

Muğla içerisinde farklı ilçeler vardır. Bunların hepsi, farklı bir tarihi ve doğal güzelliği sizlerle paylaşır. Eskiden Karya olarak anılan bu bölge, binlerce yıllık bir tarihe ev sahipliği yapar. Eğer Muğla’da sakin tatil yerleri arıyorsanız, bu listemizi inceleyerek arasından tercih yapabilirsiniz;

  1.  Tlos Antik Kenti
  2. Hippokome Antik Kenti
  3. Lissai
  4. Kocagöl
  5. Karia Yolu
  6. Datça Limanı
  7. Taşlık Plajı
  8. Yediler Manastırı
  9. Çökertme Koyu
  10. Ören Plajı,
  11. Hyllarima Antik Kenti
  12. Yerküpe Mağarası
  13. Yerküpe Yaylası
  14. Sarıgerme Plajı,
  15. Likya Kral Mezarları,
  16. Kaunos Antik Kenti,
  17. Stratonikeia Antik Kenti
  18. Yaylaköy Kilisesi
  19. Bafa Gölü
  20. Ula Göleti
  21. Çınar Plajı
  22. Azmak Nehri
  23. Köyceğiz Gölü
  24. Dalyan
  25. Sandras Dağı
  26. Gizlikent Şelalesi
  27. Ölüdeniz
  28. Kayaköy
  29. Sakartepe Seyir Terası
  30. Akyaka Halk Plajı
  31. Çınar Plajı

Sizin için hazırladığımız Muğla’da gezilecek yerler listesi rehberinde bunların hepsini bulmanız mümkün! Eğer ayrıntılı şekilde incelerseniz, bunlar arasından hangilerine gidebileceğinizi keşfedebilir, ardından buna göre yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ölüdeniz Teleferik Nerededir Nasıl Gidilir? hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

Muğla’da Nerede Ne Yenir?

Muğla’da neler yiyebilirsiniz? İyi bir tatil yapmak istiyorsanız, tarihi ve doğal dokuyu bilmek yeterli değildir. Zira ülkemizde her yer kendine has mutfağa sahiptir. Eğer Muğla’da nerede ne yenir? Sorusuna cevap almazsanız bunları yerinde keşfetmeniz imkânsızdır. Burada kaçırmamanız gereken bazı mekânlar şöyle;

  1. Maydanoz Süpüroğlu Restaurant
  2. Muğla Lokantası
  3. Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri
  4. Pablo Cafe
  5. Güzelköy Fırın Cafe

Peki, buralar nerede ve ne yiyebilirisiniz?

Muğla’da Nerede Ne Yenir?

Maydanoz Süpüroğlu Restaurant

Muğla Merkez’de yer alan bu restaurant, Orhaniye mahallesinin Süpüroğlu mevkiisindedir. Muğla merkez gezilecek yerler arasında yemek yiyebileceğiniz bir yer arıyorsanız, size daha önce keşfetmediğiniz zevkler sunacaktır. Buraya geldiğinizde deneyebileceğiniz çok sayıda lezzet olsa da, oğlak büryani mutlaka denemeniz gereken tatlar içindedir.  

Maydanoz Süpüroğlu Restaurant

Yanına meze olarak kuru domatesi seçebilir, bunu irmik tatlısı ile tamamlayabilirsiniz. Özellikle bu tatlarıyla ünlü olup, mekân ağaçlarla dolu bir yapıya sahiptir. Böylece doğa ile iç içe bir yerde yemek tecrübesi yaşayabilirsiniz. İletişime geçmek istiyorsanız, telefon numarası 0252 217 65 65’tir.  Muğla gezilecek yerler arasında, en lezzetli olan mekan burası diyebiliriz ?

Muğla Lokantası

Eğer buraya gelmişseniz, Merkez’de yer alan Muğla Lokantası, Şeyh, İsmet İnönü caddesi üzerindedir. İletişim için telefon numarası 0252 212 31 21’dir.

Ekonomik fiyatları olan bu restoranda deneyebileceğiniz çok sayıda tat vardır. Ancak köy yoğurdu, börülce ve zeytinyağlı-yoğurtlu pırasa mutlaka tadılmalıdır. Bunun haricinde deneyebileceğiniz birçok yöresel tadı da bulunur.

Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri

Muğla’nın Merkezinde bulunan bu konum, yine Şeyh, İsmet İnönü caddesi üzerindedir. Eğer köftelerden vazgeçemiyorsanız, bu lezzeti burada tekrar keşfetmeniz mümkündür. Bunun haricinde yoğurt ve ayranı da oldukça beğenilir.

Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri

Küçük ve uygun fiyatlı yapısı olup, mekânın kendine özel bir çekiciliği mevcuttur. Eğer köfte denemek isterseniz, tabak içinde kızarmış domatesler ve biberler eşliğinde önünüze sunulur. Muğla gezilecek yerler içinde salaş yerleri de seviyorsanız, merkeze uğradığınızda göz atmanız önerilir.

Pablo Cafe

Eğer Muğla merkezde nerede yemek yenir sorunu merak ediyorsanız, tercih edebileceğiniz seçeneklerden bir tanesi de Pablo Cafe’dir. Merkezin girişinde yer alan Rüya AVM içerisinde konumlanmıştır.

Özellikle mekân tasarımıyla öne çıkan kafe, oldukça modern bir hava yansıtır. Yiyebilecek çok seçenek olmakla beraber burger, şaşlık kebabı, pizza ve et yemeklerini özellikle denemeniz önerilir. Eğer ev yemekleri istiyorsanız, öğle saatlerinde giderseniz bunları da sipariş vermeniz mümkündür.

Pablo Cafe

Emirbeyazıt mahallesi 28 sokakta bulunan mekânın iletişim numarası 0252 214 05 34’tür. Renk tasarımı oldukça güzel olup, sizi cezbedecek bir yönü vardır.

Güzelköy Fırın Cafe

Muğla’nın merkezinde yer alan bu cafe hamur işleri ile yöresel tatları birleştirerek size sunan bir mekândır. Oldukça doyurucu menüleri olup, ilgi çekici bir tasarıma sahiptir. İletişim numarası 0252 212 05 65’tir.

Eğer Muğla’nın yöresel tatlarını merak ediyorsanız, kaçırmamanız gereken bir yerdir. Muğla en iyi restoran listesine yer alan bu işletme oldukça uygun fiyatlar sunar.

Güzelköy Fırın Cafe

Muğla’nın en güzel yeri neresi?

Muğla’nın en güzel yeri olarak tanımlanan bölgeler Göynük Kanyonu, Gizlikent Şelalesi, Ölüdeniz olarak bilinmektedir. Fakat Muğla’nın neredeyse her bölgesi, görülmeye değerdir.

Muğla’da nereye gidilmeli?

Muğla’ya tatil amaçlı ilk kez geliyorsanız, merkezden başlayarak, ilçelere doğru bir rota oluşturabilirsiniz.

Muğla’nın nereleri meşhur?

Muğla’nın merkezi, Ölüdeniz’i ve koyları meşhurdur.

Muğla Merkez nereye gidilir?

Saburhane Meydanı, Karabağlar Yaylası, Muğla Müzesi, Konakaltı Kültür Merkezi; Muğla Merkez’de gezilecek bazı mekanlardır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık