Limni Gölü
  1. Anasayfa
  2. Gümüşhane

Limni Gölü

0

Limni Gölü tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ve Tabiat parkı olarak adlandırılan bir göl olarak bilinmektedir. Doğu Karadeniz’in tüm karizmatik doğasına sahip olan bir görünümü ile en çok ziyaret alan göller arasında yer almaktadır. Zigana Dağına yakın olan Limni Gölü etrafında yer alan tesisler ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Ulaşım engeli bulunmayan gölün çevresinde yapılan peyzaj çalışmaları ile doğal güzelliklerin göz önüne çıkmasını unutmayacaksınız. Muhteşem görüntüsünün yanı sıra hafta içi ve hafta sonu olmak üzere büyük kafilelere ev sahipliği yapan tabiat harikası bu göle Gümüşhane ve Trabzon illerinden geçişler ile zorluk yaşamadan seyahat edebilirsiniz. Kış ayında bile bu harika güzelliğe bayılacaksınız.

Limni Gölü

Gölün çevresinde bulunanlar için bir geçim kaynağı haline geldiğini de söyleyebiliriz. Göl çevresinde bulunan ve milyonlarca kişiye ulaşan yıllık turist akınları sayesinde tesislerin ne denli güzel hizmetler verdiğine bizzat şahitlik edebilirsiniz. Yeşillikler arasında muhteşem manzaraya sahip olan Limmi Gölü yapılan özel izinler ile doğasını koruyan bir şekilde hizmet verebilmektedir. Dağın zirvesinde cennetten bir bahçe görünümü bulunan gölün üst kısımlarında dağ evlerini de ziyaret edebilirsiniz.

Limni Gölü Nerededir?

Zigana Dağının zirvesine doğru oluşan bu cennet görünümlü göl gerçekte Gümüşhane ilinin Torul İlçesi sınırlarındadır. Gümüşhane merkez ile Trabzon ili arasında yer almaktadır. Her iki yönden de gidişler yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir.

Limni Gölüne Nasıl Gidilir?

Gümüşhane il merkezinden Tabiat parkına ulaşım araçları için Otobüsler ve minibüsler gün boyu işlemektedir. Özel aracı ile gidecek olanlar için yol tarifi ise Gümüşhane merkezinden Torul İlçesi yoluna 45 dakikalık bir seyahatle yapılacaktır. Yol üzerinde Tabiat parkını gösteren levhalar mevcuttur. Bu muhteşem zenginliğe sahip olan harika gölü kesinlikle gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir