Kulakkaya Yaylası
  1. Anasayfa
  2. Giresun

Kulakkaya Yaylası

0

Türkmen obalarının ve boylarının yaylacılık geleneğini başlattığı Giresun ilinin en çok gidilen yaylaları arasında yer alan Kulakkaya Yaylası, merkeze yakın olmanın sağladığı avantajla günü birlik gidilebilen bir yer olma özelliğine sahiptir. Giresun il merkezine 45 km uzaklıkta ve 1500 rakımlı bir bölgede yer alan yayla, Dereli ilçesine bağlı olan Yavuzkemal beldesinin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Olağanüstü dağ ve orman manzaralarının yanında.  Bol oksijenli ve sağlıklı yaşam vadeden bir görünüme sahip ve çoğu zaman bir sis bulutuyla kaplı olan yaylanın, açık havalardaki görüntüsü insanı hayretlere düşürecek güzelliktedir.

Mükemmel bir tablodan bir kesim izlendiği intibaı uyandıran manzarada, doğal yaşama dair her şeyi görmek mümkün olabiliyor. Yol kenarlarındaki keskin uçurumlar, yemyeşil doğa ve masmavi gökyüzü kelimeleri kifayetsiz bırakıyor. Ayrıca yayla yolu istikametinde bulunan Despot kayası ve suyu, erimez mevkii ve gelin kayası mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler olarak ziyaretçilerin notları arasında mutlaka yer alması gerekiyor. Yayla, yol üzerindeki piknik ve yürüyüş alanlarında zaman geçirip mükemmel doğa fotoğrafları çekmek için mükemmel bir ortam sunuyor.

Kulakkaya Yaylasına Ulaşım

Yurt dışından veya yurtiçinden bölgeye havayolu ile gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle (OR-Gİ) Ordu-Giresun havaalanına, oradan da havaalanı özel servis araçları veya kiralık araç hizmetlerinden yararlanarak kulakkaya yaylasına ulaşım sağlayabilmektedir. Havaalanından 43,5 kilometre mesafede bulunan Giresun merkezine sahilden yapılacak yolculuk yaklaşık 55 dakika sürmektedir.

Kulakkaya Yaylası 4

Giresun merkezinden tüm ilçelere düzenli şekilde yapılan toplu taşıma hizmetleri ile Kulakkaya yaylasının bulunduğu Dereli ilçesine ulaşım sağlamak mümkündür. Kişisel aracıyla yayla bölgesine gitmek isteyen ziyaretçiler ise Kayadibi-Erimez istikametini takip ederek Yavuzkemal beldesine, oradan da Kulakkaya yaylasına ulaşım sağlayabilirler. Yavuzkemal ilçesine kadar asfalt olan yol, sonrasında toprak olarak yaylaya ulaşmaya imkân veriyor.

Kulakkaya Yaylası Hakkında Bilgiler

Giresun merkezine olan yakınlığı sebebiyle uzun yıllardan beri en çok bilinen ve gidilen yaylası konumundadır. Akçabel adı verilen orman içi piknik alanlarında inanılmaz doğa güzellikleri arasında dinlence ve eğlenceler için özel alanlar belirenmiş olup, çocuklar için oyun alanları ve parklar düzenlenmiştir. Yaylaya çok yakın bir konumda bulunan Yavuzkemal beldesinde her türlü alışveriş yapma imkânı bulabilen ziyaretçiler günü birlik gezilerle yaylanın tadını çıkarabilmektedir. Diğer yaylalara oranla daha düşük rakımda olması farklı bir özellik olarak öne çıkmaktadır. Tamamen bakir bir görünüme sahip olan bölge, adeta bir botanik parkı izlenimi vermektedir. Bölgede bulunan yayla evleri yöre halkı tarafından kullanılan ve doğaya uyum sağlamış bir yapıdadır.

Kulakkaya Yaylası 5

Kulakkaya Yaylası Konaklama

Bölge halkı tarafından hanalanı olarak da bilinen yayla bölgesinde, ziyaretçilerin çadır kurmak suretiyle kamp yapabilecekleri birçok alan mevcuttur. Bunun yanı sıra yayla tatili yapmak isteyen ziyaretçilerin konaklama ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmış otel ve moteller bulunmaktadır. Bölgenin otantik yapısına uygun olarak inşa edilmiş bulunan bungalov ve dağ evleri ise bölgeye yakın konumlarda yer alan diğer konaklama alternatifleri arasında yer almaktadır. 2013 yılında açılışı yapılan Zifin otel diğer konaklama yerlerine oranla pahalı olmasına rağmen, gerek yerli, gerekse Arap turistlerin en fazla tercih ettiği konaklama tesisi olarak bilinmektedir.

Kulakkaya Yaylası 6

Yüksek sezonda yer bulabilmenin oldukça zor olduğu konaklama tesisleri için erken rezervasyon yaptırmak önemli bir husus olarak dikkate alınmalıdır. Bungalov tarzı evler ve dağ evi adı verilen konaklama yerlerinde, yüksek sezon olarak adlandırılan Mayıs-Ağustos ayları arasında iki kişilik 1 gecelik konaklama bedelleri 200-300 TL civarında olmakla birlikte, Dereli ilçesinde daha ekonomik fiyatlarla konaklama sağlayarak günü birlik yayla ziyaretleri de yapılabilmektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Samistal Yaylası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir