Vize Nasıl Alınır?
  1. Anasayfa
  2. Genel

Vize Nasıl Alınır?

Yurt dışına seyahat etmek isteyen kişilerin sıklıkla sorduğu vize nasıl alınır, sorusu için doğru cevapların verilmesi önemlidir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken nokta, vizenin zamanında ve herhangi bir problem yaşamadan alınması gerektiğidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, umuma mahsus bordo pasaport ile vize müracaatına başvuru yapabilirler.

Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi olan kişilerin vize müracaatında bulunma gibi bir zorunluluğu yoktur. Ancak her ihtimale karşı seyahat edilmesi planlanan ülkenin ilgili konsolosluğu ile irtibata geçilerek merak edilen sorular hakkında bilgi alınması sağlanabilir. Vize müracaatında bulunacak diğer vatandaşlar için ise farklı prosedür yer alır. Konsolosluk tarafından verilen randevu zamanında teslim edilen evraklar değerlendirilmeye alınır. Belirli bir süre sonra başvuru yapan kişilere olumlu veya olumsuz yanıt verilir.

Vize Alma Süreci

Vize, ülke dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması halinde ilgili kurumlardan alması gerekli olan izin belgesi vize olarak nitelendirilir. Vize müracaatı, konsolosluklar veya aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler veya havaalanı ve sınır kapılarında yer alan gişelerde yapılır.  Seyahat amacına göre vize türü farklılık gösterir.  Vize almak için giriş yapılmak istenilen ülkeye bağlı konsolosluklara veya aracı kurumlara müracaat yapılması gerekir. Kurumlar ve çoğu konsolosluk, online müracaat hizmeti vermeye başlamıştır.

Vize alınan yer ilgili müracaat kurallarına göz atmak önemlidir. Belirlenen kurumlara gitmeden önce gerekli belgeleri tamamlamak ve herhangi bir eksik olmamasına dikkat etmek gerekir. Bunun yanında Almanya vizesi almak için Almanya konsolosluğunun belirlemiş olduğu şartların yerine getirilmesi önem taşır.

Vize Nasıl Alınır? 1
Almanya vize evrakları

Vize İçin Randevu Oluşturma

Konsolosluk tarafından verilen yanıt olumlu olduğu zaman vize ile alakalı detaylara konsolosluk biriminden ulaşılabilir. Vize alırken izlenilmesi gereken prosedürler mevcuttur. Her konsolosluk için izlenilen yol farklılık gösterir. Yurt dışı seyahatinde vize almak için birtakım evrakların hazırlanmasıyla gidilmesi planlanan ülkenin konsolosluğuna müracaat yapılması gerekir.

Vize müracaatı için randevu verilmesinden sonra konsolosluk tarafından belirtilen gün ve saatte belgelerin teslim edilmesi sağlanır. Randevu alınmadan evrakları konsolosluğa teslim etmek olanaklı değildir. Bu sebeple vize müracaatı yapabilmek için randevunun oluşturulması gerekir. Kişilerin merakla sorduğu vize nasıl alınır, sorusunda randevu almak da önem taşır. Randevu için konsolosluğun resmi internet sitesinden alınabileceği gibi vize müracaat merkezleri aracılığı ile de oluşturulması mümkündür.

Vize Alırken Kişilerden İstenen Evraklar

İnsanların öğrenmek istediği vize nasıl alınır, sorusunda önemli detaylar yer alır. Vize alırken seyahat edilecek ülkenin konsolosluğu ile iletişim halinde olunması sürecin doğru bir şekilde işlemesi için önemlidir. Her ülke için belgelerin listesi farklılık göstermekle birlikte vize cinsine göre de hazırlanacak evraklardadeğişiklik olabilir.

Genel olarak vize müracaatlarında istenilen belgeler bellidir. Seyahatten sonra pasaportun en az altı ay geçerliliğe sahip olması gerekir. Altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf olmalı ve biyometrik ölçülerine uygun yer almalıdır. Vize müracaat formu eksiksiz ve doğru biçimde müracaat yapacak kişi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Bu bilgilerin gerçeği yansıtmasına dikkat edilmelidir. Kimlik fotokopisi de mutlaka bulundurulmalıdır.

Vize Alırken Kişilerden İstenen Önemli Belgeler

Vize ücreti müracaat merkezinden nakit olarak şekilde ödenmelidir ve dekontu bulunmalıdır. Seyahat sağlık sigortası 30 000 Euro teminatlı bir şekilde yapılması gerekir. Vize reddi alınan durumlarda bu sigorta yok sayılır. Konsolosluk yetkililerince ülkede ne kadar süre kalınacağı son derece önemlidir. Kişinin ülkesine geri döneceğini belirten teminat, gidiş ve geliş uçak bileti ile sağlanır.

Son üç aya ait banka hesap dökümü konsoloslukta vize müracaatını değerlendiren yetkilinin dikkate aldığı belgedir. Doğru bilgiler ile işlem yapılmalıdır. İş yerindenalınan aylık geliri gösteren ait belgenin de evrakların arasına koyulması gerekir. SGK hizmet dökümü belgesi vize müracaatının olumlu yönde ilerlemesi için yer alması gerekli olan evraklardan birisidir. Bunların yanında turistik vize nasıl alınır, sorusu da oldukça önemlidir.

Vize Nasıl Alınır? 2
vize işlemleri

Turistik Vize Nasıl Alınır?

Farklı bir ülkeye seyahat ederken merak edilen turistik vize nasıl alınır, sorusu insanlar tarafından sorulur. Vize başvurun yaparken yer alan standart evraklar olarak pasaport, kimlik fotokopisi, ek gelir evrakları, banka dökümü, önceki pasaport ve vize fotokopileri gibi her başvuru sahibinin ibraz etmesi için önemli yere sahip olan evraklardan oluşur. Mesleksel ya da mevcut duruma göre turistik vize evrakları farklılık gösterir.

Almanya Vizesi

Almanya umuma mahsus pasaport sahiplerinin ülkeye giriş yapabilmeleri için vize talep ederken, hususi pasaport, hizmet pasaport ve diplomatik pasaport sahiplerinin 180 gün içinde 90 gün olan bir sürede vizesiz giriş yapabilmelerine imkân sunar. Ancak Almanya bir Schengen ülkesi olduğu için, Almanya seyahatinde kullanılacak pasaportta daha önce alınmış çoklu ve geçerliliği devam etmekte olan bir Schengen vizesi bulunması halinde Almanya vizesi almaya ihtiyaç yoktur.

Almanya vizesi alabilmek için; uzun vadeli seyahat planı varsa Almanya Konsolosluk veya Büyükelçiliği’ne, kısa süreli bir seyahat planında ise Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş ilgili merkezlerine müracaat yapılması gerekir. Başvuru için ilk önce randevu almak önemlidir.

Almanya Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoğun zamanlarda müracaatın sonuçlanması uzun süreceğinden, müracaatın seyahatten en az 1 ay en çok 3 ay öncesinden yapılması problemsiz bir süreç geçirilmesi açısından önemlidir. Randevu alan kişinin belirlenen randevu saatinde müracaat merkezinde bulunması gerekir. Bunun nedeni ise zamanlamanın kaçırılması durumunda yeni randevu alınması gerektiğidir ki bu da bir hayli uzun bir zaman dilimine denk gelir.

https://longvize.com.tr/almanya-vizesi/
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım