2022 Yılı Resmi Tatiller
  1. Anasayfa
  2. Genel

2022 Yılı Resmi Tatiller

0

2022 yılı resmi tatiller ile ilgili detaylı bilgi arayanların sayısı son günlerde hızla artmaktadır. Çünkü 2021 yılının artık son günlerine doğru hızla yaklaşmaktayız. Bu nedenle 2022 yılına dair planlamaların ve düzenlemelerin iyiden iyiye yapılmaya başlandığı bir döneme girmiş bulunmaktayız. Hangi günlerde iş günleri olacağı, resmi devlet kurumlarının hizmet günlerinin ve tatil günlerinin hangileri olduğu, okulların hangi günlerde tatil olacağı gibi pek çok konu merak edilmektedir. Çünkü tatil planlarından tutun iş planlamalarına kadar oldukça geniş bir yelpazede tüm planlamalar bu çerçevede olmaktadır.  

2022 yılı resmi tatiller en çok da öğrenciler ve tatilciler tarafından merak edilmektedir. Anne ve babalar tatil planlarını yaparken çocuklarının tatil günlerine göre planlama yapmak zorundadır. Tatilciler de yine resmi tatil günlerine göre kampanya vb. etkinliklerle hem müşterileri çekme hem de gelen müşterileri ağırlama telaşına düşmektedir.  

Son günlerde cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi olan 2022 yılı resmi tatiller hangi günlerde sorusuna detaylı bir şekilde cevap vermeye çalışalım. Sizler de 2022 yılına dair planlamalarınızı bu doğrultuda yapmaya çalışarak kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz.  

2022 Yılbaşı Tatili Kaç Gün Olacak

Yılbaşı tatili 1 Ocak 2022 cumartesi gününe denk gelmektedir. Yılın ilk resmi tatili olan yılbaşı tatilinin bu yıl hafta sonuna gelmesi tatil planları yapanları biraz üzecektir. Buna rağmen 2 günlük bir tatil veya gezi planlamak ya da hazır tatil paketlerinden faydalanmak akıllıca olabilecektir. Bu doğrultuda özellikle yurt içi tatil yerleri ideal olabilecektir. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2022 yılında Cuma gününe denk geliyor. Baharın en cıvıltılı günlerine denk gelen 23 Nisan resmi tatili hafta sonu ile birleştirilerek 3 günlük bir planlama yapılabilir. Bilindiği üzere TBMM’ nin açılış yıl dönümü olan 23 Nisan, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş tek çocuk bayramıdır. Başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada coşku ile kutlanmaktadır.  

Emek ve Dayanışma Günü 

Emek ve Dayanışma Günü 2022 yılında cumartesi gününe denk gelmektedir. Her yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak kutlana gelen bu gün son yıllarda Emek ve Dayanışma Günü olarak isimlendirilerek resmi tatil ilan edilmiştir.  

2022 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün

Ramazan Bayramı tatili 12 Mayıs Çarşamba günü başlayıp 13 Mayıs Perşembe ve 14 Mayıs Cuma günlerini kapsayacak şekilde 3 gün olmaktadır. Hafta sonu tatili ile birlikte 5 güne çıkarılabilen Ramazan Bayramı tatili, bayram dolayısıyla eş dost ziyaretinin ardından bir eğlence ve dinlence olarak birkaç günlüğüne bir yerlere gitmek için oldukça idealdir. Hatta Arefe Günü olan 11 Mayıs Salı günü öğleden sonrası da tatil olarak verilmektedir. 

Bir de o gün yaklaştığında belli olan 10 Mayıs ve 11 Mayıs idari izin olarak onaylanırsa Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış olacaktır. Şu anda resmi olarak böyle bir tatilden bahsetmek doğru olmasa da geçtiğimiz yıllarda benzer uygulamaların yaşanmış olması bir nebze de olsa umutlarımızı korumaya yarıyor. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olan 19 Mayıs, 2022 yılında Çarşamba gününe denk geliyor. 2022 resmi tatiller listesi içerisinde hafta içine denk gelen tatillerden birisi olmaktadır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu işgalini sonlandırma meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra bu günü gençlere armağan etmiştir. İlk olarak 1926’da Gazi Günü olarak Samsun’da kutlanmış, daha sonra 1935’te Atatürk Günü adıyla resmiyet kazanmıştır.  

2022 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün

Kurban bayramı tatili 2022 yılında 9 Temmuz Cumartesi günü başlayarak 10 Temmuz Pazar, 11 Temmuz Pazartesi ve 12 Temmuz Salı olmak üzere 4 gün sürecek. 8 Temmuz Cuma günü Kurban Bayramı Arefesi olması hasebiyle öğleden sonra tatil olacaktır. Genelde 9 güne çıkarılan Kurban bayramı tatili, 2022 yılında hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle muhtemelen Arefe günü öğleden sonra başlayıp 12 Temmuz Salı günü nihayete erecektir. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 

Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz, 2022 yılında Cuma gününe denk gelecek. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin ardından bu güne ithafen 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan 6752 Sayılı Yasa ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilerek resmi tatil edilmiştir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı 

2022 yılı resmi tatiller listemizin bir diğer bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramı. 30 Ağustos Zafer Bayramı 2022 yılında Salı gününe denk gelmektedir. Türk’ün zafer ayı olan Ağustos’taki bu tatili 29 Ağustos Pazartesi ile bağlayarak 4 günlük bir tatil planlanabilir. Yazın bunaltıcı sıcağında 4 gün de olsa tatil yapmak çoğu kimseye çok iyi gelecektir.

Cumhuriyet Bayramı 

2022 yılında 99. yıl dönümünü kutlayacağımız cumhuriyetin bu yıl dönümü cumartesi gününe tekabül etmektedir. Yaklaşık 1 asırlık devletimizin daha uzun yıllar boyunca devam edeceğinin nişanesi olan bu gün ilk olarak cumhuriyetin ilan edildiği gün olan 29 Ekim 1923’te Ankara’ da 101 pare top atışıyla kutlanmıştır. 1925 yılından itibaren ise resmi bayram olarak ilan edilerek kutlanmaya başlanmıştır. 

Yukarıda bahsi geçen resmi tatillerin yanı sıra öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından 2022 okul tatilleri hangi günler olduğu merak edilmektedir. 2022 yılının ilk resmi okul tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü bitecektir. Bu günleri hafta sonlarını da dahil ettiğimizde 15 karne tatili ya da sömestr olarak da bilinen 15 günlük bir tatilden söz edebiliriz.  

Bir de son yıllarda uygulanmaya başlayan ara tatiller var. Bunun ilki 2022 okul ara tatili olarak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci yarısında 11 Nisan’da başlayıp 15 Nisan’da son bulacaktır. Hafta sonu tatillerini de eklediğimizde 9 günlük bir tatil arasından bahsediyor olacağız. 

2022 yılı resmi tatilleri yukarıdaki gibi listelenmiştir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir