Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı
  1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı

0

Seyahatlerde yurtdışı telefon kullanımı son derece tartışılan bir konu olarak karşımıza çıkar. Yurtdışı seyahatlerinde yurt içinde kullanılan cep telefonunu numarasının kullanılıp kullanılamayacağı bu konu ile ilgili en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Yurtdışına yapılan bir takım seyahatler genel olarak turistik amaçlı ya da herhangi bir iş ile ilgili bir seyahat olabilir. Elbette ki her ne sebep ile olursa olsun yurt dışına yapılacak olan bir seyahat için cep telefonu kullanmak gerekli olacaktır. Özellikle de iş için yapılan bir yurt dışı seyahati var ise insanlar genel olarak muhakkak yurt içerisinde kullanmış oldukları kendi cep telefonu numaralarını kullanmak isterler.

Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı
Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı

Sonuç olarak günlük hayatımızda hemen hemen her alanda Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı yapmak zorunda kalırız. Bu durum sadece telefondan görüşme yapmak amacı ile de olmaz. Cep telefonu üzerinden artık günümüz koşullarında pek çok şey yapmak mümkündür. Sosyal medya hesaplarına giriş yapmak, insanlar ile haberleşmek ya da en basitinden bir fotoğraf çekimi yapmak hatta gideceğimiz yerler için yön bulmak amacı için bile cep telefonu kullanımı yapmak zorunda kalabiliriz. Bu gibi sebeplerden dolayı cep telefonu hattımızın yurt dışında da açık olması son derece büyük bir önem taşır. Hiçbir insan seyahatte ya da gezide olsa bile dünyadan bir haber dolaşmak istemez. Bu sebepten dolayı yurt dışı cep telefonu kullanımı son derece büyük bir önem taşımakta olup herkes için hattının nereye giderse gitsin açık olması söz konusu olacaktır.

Geçmiş yıllara bakacak olur isek yurt dışında cep telefonu kullanımı son derece zor bir durum olarak bilinirdi. Ancak içinde bulunduğumuz şu dönemde hemen hemen her şeyi yapmak mümkün olduğu için artık bu durum son derece kolay bir hal almış bulunmakta. Yani yurt dışında cep telefonu hattı kullanımı son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili cep telefonu firmaları insanlara son derece büyük kolaylıklar sunmuştur. Telefon hattını yurtdışına açtırmak artık sadece saniyeler içerisinde yapılabilecek bir işlem haline gelmiş bir durumdadır.

Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı
Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı

 Cep Telefonu Hattımı Yurtdışına Nasıl Açtırabilirim?

Herhangi bir yurt dışı seyahati yapacak olan bir insanın en çok sorduğu sorulardan biri cep telefonu hattımı yurtdışına nasıl açıklayabilirim sorusu olacaktır. Cep telefonu hattını yurtdışına açtırmak için yapmanız gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yurtdışına çıkmadan önce cep telefonu operatörünüzün iletişim merkezini ziyaret edin ya da telefon ile müşteri hizmetleri ile bağlantı kurun.
  • Cep telefonu hattınızın uluslararası Kullanıma açılması iznini onaylayın
  • Cep telefonu ekranınızda arama kısmına girerek *121# tuşuna basın ya da *150# tuşuna basarak cep telefonunuzu yurtdışı kullanımına açın.

Bu işlemi yapmak sadece saniyelerinizi alacaktır. Tüm operatörler için geçerli olan bu işlem tamamlandığı zaman yurtdışında cep telefonunuzu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir de birden fazla cep telefonu hattı olan kişiler var. Birden fazla hattı olan kişiler için ise 3 hat için son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı Ücretlendirme Nasıl Olur?

Hattını yurtdışına açan pek çok kişi yurtdışı hat kullanımında ücretlendirme nasıl olur şeklinde bir soru da sormaktadır. Hangi cep telefonu operatörü ne kullanıyor iseniz hattımızın yurtdışına açıldığı andan itibaren bağlı olduğunuz operatörün internet sitesinden ücretlendirmeleri de çok rahat bir şekilde öğrenmeniz mümkün olacaktır. Üstelik yurt dışına çıkacağınız ülke için kendi operatörünüzün anlaşmalı olduğu bir operatör de bulunmaktadır. Cep telefonunuz yurtdışında bu şekilde sorunsuz bir biçimde çalışabilir. Yurt dışında telefonla konuşma ücreti ne kadar diye soracak olur iseniz bu her operatör için değişkenlik gösterecektir. Ancak kesin olarak şunu bilmeniz gerekir ki yurtdışında hat kullanımı normalde Yurtiçi kullanımından çok daha pahalıya gelebilir.

Seyahatlerde Yurtdışı Telefon Kullanımı yazısının yanı sıra, bu içerik de İlginizi Çekebilir: Yeşil Renkli Şifalı Taşlar

 Yurt Dışı İnternet Kullanımı

Cep telefonu hattınızı yurtdışı kullanımını için açtırdığınız zaman bu konu ile ilgili merak edeceğiniz en önemli şeylerden biri de yurtdışı internet kullanımı konusu ile alakalıdır. Cep telefonu hattınız yurt dışı aramalarına nasıl açılıyor şekilde internetiniz de yurtdışı kullanımına açılır. 3G, 3.5G ya da 4.G veya da 4.5G ile LTE gibi bir takım internet özellikleri bu sebep ile yapılmıştır. Ancak bu konu ile ilgili bilmeniz gereken çok önemli bir püf noktası vardır.

Cep telefonunu hattınızı yurt dışına açtırdınız zaman bir takım internet paketleri satın almak durumunda kalırsınız. Bunlar yurtdışı internet paketleri olarak geçer. Yurtdışı internet paketleri için şöyle bir durum söz konusudur ki bu paketleri kullanmadığınızda bile yine de faturanıza yansıyacaktır. Yani sonuç olarak siz yurtdışı internet paketi satın almış iseniz o yurt dışı internet paketini kullansanız da kullanmasanız da bu durum faturanıza yansır ve son derece kabarık bir fatura ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu sebepten dolayı operatörünüz ile danışıp en uygun yurtdışı internet paketi seçeneklerinden yararlanmanız için en faydalı yöntem olacaktır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir