Fethiye Kabak Koyu
  1. Anasayfa
  2. Fethiye

Fethiye Kabak Koyu

0

Gezginlerce “Cennetten Bir Köşe” olarak da adlandırılan bir yer Fethiye Kabak Koyu. Dünyanın en güzel ilk beş listesinde kendisine yer bulabilen bu koyda kamp kültürü yaygındır. Fethiye kabak koyu kamp kurmaya gelen kişiler hatta işletme sahipleri bile doğa ile baş başa yaşamak isteyen kişilerden oluşmaktadır.

Kabak Koyu şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak doğaya bir adım daha yaklaşmak isteyenler için muazzam bir inziva ortamı sunmaktadır. Doğa ile baş başa bir tatil denemek istiyorsanız hiç düşünmeden çadırlarınızı alıp koya gelmelisiniz. Tabi ki yanında çadır getirmeyen tatilciler içinde bölgede bir çok Bungalow tarzı tatil mekanları bulunmaktadır.

Fethiye Kabak Koyu

Her yıl binlerce kişi bu bölgeyi tercih etmektedir. Kabak bölgesine gelen tatilcilerin mutlaka Kelebekler Vadisi, Kabak Vadisi ve Faralya’yı ziyaret etmesini öneriyoruz. Kelebekler Vadisi doğal güzelliği ve insanları etkileyen görselliğiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Dünya çapında turistlerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Bu hali ile sizlere ruhunuzu dinlendiren şehrin gürültüsünden uzakta doğa ile baş başa bir tatil imkânı sunmaktadır.

Fethiye Kabak Koyu

Kabak Vadisi ise Likya Yolu üzerinden Ölüdeniz’in güneyine doğru ilerlenilen bölgede durak noktalarından birisidir. Kabak koyuna nasıl gidilir diyorsanız ulaşım Ölüdeniz’den kalkan Faralya minibüsleri yardımıyla yada kiralanacak olan bir tekneyle sağlanmaktadır. Ancak son yıllarda tatilciler kendilerine ait jeep tarzı araçlar da koya inebilmektedirler. Aklımıza takılan Kabak koyu fethiye kaç km sorusuna ise 29 km olarak cevap verebiliriz.

Fethiye Kabak Koyu 4

Araç ile Faralya üzerinden koya giderken adeta mavi ile yeşilin muazzam dansını izlemekten yolun nasıl geçtiğini bile anlamayacaksınız. Faralya demişken Ormanlar tarafından kaplanmış bir tepenin ardından muhteşem ölüdeniz manzarasını görme hayalinizi doyasıya yaşayabileceğiniz bölgenin adıdır. Sit alanı kapsamında olan bölge insan eli değmemiş, doğallığını koruyabilen ender yerlerden birisi olarak gözümüze çarpmaktadır. Şimdi de Kabak koyu nerede sorusuna cevap verelim. Faralya girişinde bulunan Hisar Mahallesi’nden Kelebekler Vadisi, Orta Mahalleden Aktaş Plajı ve ileride bulunan Kabak Mahallesi’nden de Kabak Vadisi görülmektedir.

Fethiye Kabak Koyu 5

Kabak Koyu’na geldiğinizde herşeyi, herkesi geride bırakmalı ve burada geçen her anın tadını çıkarmalısınız. Eşsiz doğa, Hamak Keyfi ve Deniz Manzarası buranın üçü bir arada sunulan tadıdır. Gündüz hamaklarda uyuyabilir hatta yukarı baktığınızda ağaçlarda göreceğiniz sincapları resmedebilirsiniz. Gece ise ağustos böceklerinin müziklerine eşlik edebilirsiniz. Bölgede bulunan Aladere Şelaleri sizlere biraz yürüyüşten sonra mükemmel bir serinleme şansı sunacaktır. Likya Yolu rotasından dönüşe geçildiğinde yaklaşık 2500 yıllık tarihe tanıklık etme fırsatı sizleri bekliyor.

Fethiye Kabak Koyu 6

Koya geldiğinizde sıcacık köy ekmeği eşliğinde köy yumurtası, keçi peyniri, tahin ve pekmez ile yörenin el yapımı zeytinlerini tadabilirsiniz. Tamamıyla organik olan bu ürünler ile sizleri muhteşem bir köy kahvaltısı beklemektedir. Yöresel tatların başında ise Ölemeç Çorbası ve Tingil Çorbası gelmektedir. Bunlara ek olarak Et Kapama, Burgurlu Etli Patlıcan, Sündürme ve Leğen Böreğini ekleyebiliriz. Ancak bize sorarsanız mutlaka Saç Böreği yöresel adıyla Gözlemeyi denemelisiniz. Kabak koyu konaklama konusunda çeşitli imkanlar sunmaktadır. Fethiye kabak koyu otelleri sizlere Bungalow tarzı odalarda konaklama imkanı tanımaktadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Sidyma Antik Kenti 3

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir