Kahramanmaraş Gezilecek Yerler
  1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

Kahramanmaraş Gezilecek Yerler

0

Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan şehri, Kahramanmaraş gezilecek yerler bakımından çok zengindir. Hem tarihiyle hem de kekik otlarıyla beslenen keçilerinin sütlerinden yapılan dondurmasıyla başta Anadolu olmak üzere yurtdışına dahi ünü duyulmuştur. Ülkemizin kalabalık kentlerinden olan Kahramanmaraş turizm bakımından da büyük bir potansiyele sahiptir diyebiliriz. 2012’de büyükşehir unvanına sahip olan Kahramanmaraş’ın 11 ilçesi vardır. Kahramanmaraş’ın ilçelerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Nurhak
  • Afşin
  • Ekinözü
  • Göksun
  • Pazarcık
  • Dulkadiroğlu
  • Andırın
  • Elbistan
  • Onikişubat
  • Türkoğlu
  • Çağlayancerit

Kahramanmaraş Hakkında Genel Bilgiler

Kahramanmaraş’ın komşularıysa şu illerimizdir: Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kayseri, Osmaniye, Adana ve Sivas’tır. Kahramanmaraş, yöresel lezzetleriyle birlikte milli mücadele tarihiyle de özellikle ön plana çıkan bir kentimiz olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraş’ta tarihi gezilecek yerlerin çokluğu yanında zengin yemek kültürünü içinde barındırmasıyla da, birçok yerli ve yabancı turist tarafından takdir topluyor.

Kültür turlarını sevenlerin başlıca tercih edecekleri şehirlerin başında yer alıyor. Kahramanmaraş ilimiz; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimizin kesiştiği nokta da yer alıyor. Akdeniz ikliminin yanında dağlık bölgelerinde de karasal iklimlere Kahramanmaraş’ta rastlayabilirsiniz. Kahramanmaraş’ın kuzeyinde ki iklimle güneyinde ki iklim arasında çok büyük farklıların olduğunu söyleyebiliriz.

Kahramanmaraş kentimizde yaz dönemlerinde yazlar çok sıcak olurken, kışlarda sert ve soğuk geçiyor. Kahramanmaraş gezilecek yerler açısından popüler olmasındaki ana nedenlerden biri de; iki bin ve üzerinde bitki örtülerinden oluşmasıdır. Bu özelliğiyle Kahramanmaraş, doğaseverlerin başlıca uğrak yerleri arasında kalıyor. Endemik bitkilerin merkezi olan Kahramanmaraş’ta Anadolu’yla özleşen bitki türlerini görebilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta aynı zamanda yayla kültürünün de yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak dağcılık sporuyla ilgilenenlerin ve temiz hava almak isteyenlerin yararlandığı pek çok yayla Kahramanmaraş’ta bulunuyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş kentimiz, büyükşehirlerden sıkılanların ve bunalanların da kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor.

Kahramanmaraş şehrimizde; Ahir-Nurhak dağları üzerinde küçücük krater göller yer alıyor. Kentin sınırları içerisinde aynı zamanda; Kılavuzlu Adatepe, Menzelet, Ayvalı, Kartalkaya ve Sır barajları bulunuyor. Kahramanmaraş sene de yaklaşık 120 günü güneşli şekilde geçiriyor. Ayrıca Kahramanmaraş’ı kış döneminde de ziyaret ederek, kayak merkezlerinden yararlanmanızı öneriyoruz.

Kahramanmaraş Tarihi

Kahramanmaraş gezilecek yerler açısından zengin olmasının ana sebebi, tarihinin çok eski dönemlere dayanmasıdır. Germenice ve Markasi gibi çeşitli isimlerle anılan Kahramanmaraş’ta Paleolitik dönemi kapsayan izler bulunmuştur. Kahramanmaraş şehrimiz, pek çok medeniyeti ağırlamıştır. Hititler başta olmak üzere; Medleri, Selçukluları, Danişmentlileri, Osmanlıları, Asuluları, Bizanslıları, Persleri, Dulkadiroğlularını ve Makedonyalıları ağırlamıştır.

Kentin ismi aslen sadece Maraş iken Milli Mücadele’nin yaşandığı dönemlerde halkın göstermiş olduğu kahramanlıklardan dolayı, “Kahraman” unvanını kazanmıştır. Milli Mücadele döneminin önemli isimlerinden olan Sütçü İmam işgalcilere karşı göstermiş olduğu kahramanlıklardan dolayı, adı kentin üniversitesine verilmiştir.

Yerel yönetimlerce adına aynı zamanda anıtta dikilmiş olan Sütçü İmam çok sayıda şiire de konu edilmiştir. Maraş halkı Milli Mücadele döneminde, Türkiye’nin düşmanlardan kurtulması adına çok emek vermişlerdir. TBMM’de bu emeği görmezden gelmeyip halkı; Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirmiştir. Ulu önder Mustafa Kemal’de, Maraş’ta ki Kuva-i Milliye Kumandanı olan Kılıç Ali Bey’e şehrin halkının tebrik edildiği bir telgraf çekmiştir.

Kahramanmaraş Gezilecek Yerler Listesi

Hem tarihi hem de kültürel, doğal zenginlikleriyle ünlü şehir, Kahramanmaraş gezilecek yerler olarak ülkemizde çok ön plana çıkmıştır. Keşfedilmesi gereken çok sayıda eşsiz güzelliğe sahip olan Kahramanmaraş, mutfağıyla da ün salmıştır. İklimsel değişkenliğe sahip olan Kahramanmaraş; tarihi, doğası, dini konumu, mimari çeşitliliği gibi etkenlere sahip olması nedeniyle adından çok söz ettiriyor. Kahramanmaraş’ta mutlaka gezip, görmeniz gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Taş Köprü
  • Geleneksel Maraş Konakları
  • Tarihi Ticaret Alanı
  • Elbistan Ulu Camii
  • Başkonuş Yaylası
  • Eshab-ı Kehf Külliyesi
  • Döngel Mağaraları ve Köyü
  • Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi
  • Tarihi Maraş Kalesi
  • Taş Han
  • Germenicia Antik Kenti
Taş Köprü Kahramanmaraş
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Taş Köprü

Taş Köprü

Kayseri ile Kahramanmaraş yol güzergâhında, kent merkezine 11 km mesafede yer alıyor. Ceylan Nehri’nin üzerinde konumlanması sebebiyle onun ismiyle de köprünün anıldığını söyleyebiliriz. Yapılış tarihiyle ilgili kesin bilgilere ulaşmak mümkün değildir. Kayıtların bazılarında köprünün, Dulkadiroğluları Beyliği son dönemlerinde olduğu düşünülüyor. Köprünün yapılışıyla alakalı diğer bilgiyse, 1563’te yapıldığıdır.

Yığma ve moloz taşlardan inşa edilen köprü, zaman içerisinde farklı farklı tadilatlardan geçmiştir. Hatta günümüze kadar büyük kısmının ulaşabildiği ender köprülerden olduğunu söyleyebiliriz. Bölgede yer alan çoğu köprü, barajların altında kalmıştır. Fakat Taş Köprü’nün baraj suları altında kalmayan tek köprü özelliğine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Asimetrik mimari özelliğe sahip olan köprü, 6 kemer gözünden oluşmuştur. 258 metre uzunluğu olan köprünün en üst noktasındaki yüksekliğiyse 28 metre olduğu söylenebilir. 5 metre genişlikten oluşan bu köprünün bir noktasıysa yüksektir. Yüksek olan noktasından her iki kısmada azalan eğim vardır. Yüksek olan nokta kesinlikle köprünün ortası değildir. Aynı zamanda Kahramanmaraş gezilecek tarihi yerler kategorisinde ki Taş Köprü’nün asimetrik mimari yapıya sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Maraş Geleneksel Konakları
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Maraş Geleneksel Konakları

Geleneksel Maraş Konakları

Kahramanmaraş’ta yer alan tarihi konaklar, sivil mimari bakımından en güzel örneklerdendirler. Geleneksel Maraş Konakları’nın en önemli özelliğiyse; enikli-kuzulu kapılarının olmasıdır. Enikli-kuzulu kapılar; iç içe geçen iki kapıyı simgeliyor. Farklı boyutlara sahip bu iki kapıdan küçüğü insanların kullanımına uygunken, büyüğüyse binek hayvanlar için tasarlanmıştır. Bahsettiğimiz kapılardan geniş avlulara kolaylıkla girilir.

Aynı zamanda avlularda, havuz bulunur. Bu havuz, evin ihtiyaçlarını karşılamak adına dizayn edilmiştir. Avlu duvarları yüksekten oluşur ve içinde de süsleme şeklinde çeşmeler yer alıyor. Genel olarak 2 katlı şekilde tasarlanan Geleneksel Maraş Evleri’nde; samanlık, ardiye, alt katında ahır ve odunluk kısımları bulunuyor. Bu bölümler haricinde, gizli kısmın olduğunu da söyleyebiliriz. Gizli kısım mahzen amaçlı da kullanılabiliyor. Hatta gerektiğinde hane halkı burayı sığınak amaçlı da kullanıyor. Geleneksel Maraş Evleri’nin üst katında da, ortak alan bulunuyor. Ortak alandan odalara girişlerde yapabilirsiniz. Ortak alanda, hane halkı bir arada zaman geçirirler.

Sivil mimari bakımından önemli yere sahip olan Kahramanmaraş’ın konaklarında cumbalarda yer alıyor. Kocabaş ya da Dedeoğlu Konakları gibi farklı farklı şekillerde çok sayıda hizmet veren konaklarla karşılaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş Tarihi Ticaret Alanı
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Tarihi Ticaret Alanı

Tarihi Ticaret Alanı

Maraş Kalesi güneyinde konumlanan ve kurulduğundan bu yana kentin ticareti için önemli yer tutuyor. Özünü çok iyi koruyan bu alan, Kahramanmaraş gezilecek önemli yerler içerisinde en başta bulunuyor. Geniş yere kurulan Tarihi Ticaret Alanı, ilk olarak çeşitli sektörlere bölünmüş gibi gözüküyor. Ancak özünün bütün tarihi çarşıyı oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bakırcılar Çarşısı, Suk-i Maraş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Saraçhane, Semerciler Çarşısı tarzında uzmanlık bölgelerine göre oluşan ticaretin merkezi konumundaki alandır diyebiliriz.

Keçe, bakır, ahşap, deri, altın ve gümüş vb. malzemelerden yapılan el yapımı ürünlere, Tarihi Ticaret Alanında rastlayabilirsiniz. Ayrıyeten yöresel gıdaları da yine bu alandaki dükkânlarda bulabilirsiniz. Kahramanmaraş Tarihi Ticaret Alanı içinde gezerken kentin; ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarıyla ilgili de bilgiler edinebilirsiniz.

Ulu Camii Elbistan
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Ulu Camii Elbistan

Elbistan Ulu Camii

Elbistan ilçesi sınırlarındaki Ulu Camii, sanat tarihçilerinin ilgisini çekecek özelliklerden oluşmuştur. 4 yön merkezli planıyla çok dikkat çekiyor. 1240’ta camiyi Selçukluların yaptırdığına dair düşünceler mevcuttur. Hem Elbistan Ulu Camii hem de Kahramanmaraş Şekerli Camii haricinde şehirde yer alıp günümüze ulaşan Selçuklu eserleri yoktur.

Elbistan Ulu Camisi, Kahramanmaraş’ın Osmanlı hâkimiyeti altına girmesiyle birlikte tahmini olarak 1500’lü senenin ilk çeyreklerinde minaresi dışında tüm yapısında onarımlar gerçekleşmiştir. Osmanlı mimarisini yakından görebileceğiniz Elbistan Ulu Camisi’nin orijinal kubbe yapısınınsa ilham Mimar Sinan’a verdiği düşünülüyor.

Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Başkonuş Yaylası

Başkonuş Yaylası

Kahramanmaraş’ın kent merkezine ortalama 55 km mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, aynı zamanda Onikişubat ilçesinin de kuzeybatı tarafında konumlanmıştır. Kahramanmaraş gezilecek doğal yerler kategorisindeki Başkonuş Yaylası’nda; kış dönemlerinde kar yağarken, yazınsa serin geçtiğini söyleyebiliriz.

Başkonuş Yaylası, ziyaretçilerine her dönem farklı farklı güzellikler sunuyor diyebiliriz. Yaz dönemlerinde Başkonuş Yaylası’na giderek sevdiklerinizle piknik yapıp, doğanın içinde huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Başkonuş Yaylası’nın tadını doyasıya uzunca çıkarmak istiyorsanız; burada yer alan dağ evlerinde veya kendinize ait olan karavanınızda ve çadırınızda kalma imkânınız bulunuyor. Özellikle doğanın içinde yürüyüş yapıp çok sayıda canlıyı da görmek size inanılmaz huzur verecek.

Eshabı Kehf Külliyesi
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Eshabı Kehf Külliyesi

Eshab-ı Kehf Külliyesi

Afşin ilçesi sınırlarında yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi hikâyesiyle adeta tüylerimizi diken diken ediyor. Hikaye aslında, insanlık tarihinin farklı mekanlarıyla, zamanlarıyla ve şekilleriyle bizlere aktarılıyor. Dinden çıkmak istemeyen 7 arkadaşın mağaraya sığınarak burada 309 sene uyuyakalmasını hikâye konu edinmiştir. Bu yüzden de, “Yedi Uyurlar Mağarası” olarak adlandırılmıştır.

Antik Çağ’dan bu yana kutsal sayılan Eshab-ı Kehf adıyla anılan kayalık tepenin yamacında mağara çevresinde bu külliye yapılmıştır. Dini kitaplarda; mağarada uzun senelerce uyuyakalan arkadaşların uyanıp kısa süre sonrasında da vefat ettiklerine dair bilgiler yer alıyor. Bu olay sonrasında dini duygular bakımından derin hisleri olan kişilerle birlikte dönemin padişahı bizzat mağaranın yan tarafına kilise yaptırmıştır.

Döngel Köyü Kahramanmaraş
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Döngel Köyü

Döngel Mağaraları ve Köyü

Kahramanmaraş civarının ilk yerleşim yerleri olarak bilinen Döngel Mağaraları, kent merkezine 50 km mesafede yer alıyor. Döngel Mağaralarının içlerini gezerken; aynı adı taşıyan doğa harikası şelaleyle birlikte güvercin yuvalarına da rastlayabilirsiniz. Dağ sporlarıyla ilgilenenlerin, patikalarda yürüyüş yapmayı düşünenlerin tercih ettiği yerlerin başında bulunuyor.

Kahramanmaraş’ın insanı boğan sıcaklarında serinlemek adına önereceğimiz adresin Döngel Şelalesi olduğunu söyleyebiliriz. Döngel Mağaralarını, köyünü ve şelalesini Kahramanmaraş gezilecek doğal yerler listesine mutlaka almanızı öneriyoruz.

Arkeoloji Müzesi Kahramanmaraş
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş’a yolunuz düştüğünde kesinlikle Arkeoloji Müzesine ’de uğramanızı tavsiye ediyoruz. Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’nde, farklı dönemlere ait tarihi eserler yer alıyor. Ülkemizde müzecilik izleri ilk defa Selçuklular zamanında Kahramanmaraş ilimizde görülmüştür. Dulkadiroğluları Beyliği zamanında da, Maraş Kalesi içinde Genç Hitit Dönemi’ne ait eserlerle karşılaşılması da dünya müzecilik tarihinde özellikle çok önem taşıyor. Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi içinde; 7 tane ayrı bahçede ve salonda tarihi eserler sergileniyor.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Tarihi Kahramanmaraş Kalesi

Tarihi Maraş Kalesi

Şehir merkezinde yer alan ve ulaşımın oldukça kolay olduğu Tarihi Maraş Kalesi’nin, M.Ö. 9 yüzyılda yapımının gerçekleştiği düşünülüyor. Genç Hitit zamanlarına ait olan bu kale, çeşitli tarihi süreçler geçirmiştir. Hatta farklı medeniyetlerce de düzenlemeye ve onarıma da tabi tutulmuştur. Ünlü gezginimiz Evliya Çelebi’nin söz ettiği 4 aslan heykellerinin tamamıysa maalesef günümüze ulaşamamışlardır.

Taş Han Kahramanmaraş
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Taş Han

Taş Han

Kahramanmaraş önemli gezilecek yerler içerisinde ki Taş Han eskiden şehre ticaret yapma adına gelenleri ağırlıyordu. Kesin bilgi olmamasına rağmen Taş Han’ı inşa edenlerin Dulkadiroğluları olduğu düşünülüyor. Günümüzde tarihi yapı Taş Han; işyeriyle depo tarzında kullanılıyor. Özellikle etnik hatıralara meraklı olanların mutlaka uğramasını tavsiye ediyoruz.

Maraş Germenicia Antik Kenti
Kahramanmaraş Gezilecek Yerler: Germenicia Antik Kenti

Germenicia Antik Kenti

Germenicia Antik Kenti; M.S.300- 400 senelerine ait Roma İmparatorluğu kalıntılarıdır… Çalışmaların sürmesi sebebiyle ziyaretçi kabul etmeyen Germenicia Antik Kenti’nde gün yüzeyine çıkarılan mozaiklerin fotoğraflarınaysa Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’nde yer veriliyor.

Kahramanmaraş Mutfağı

Kahramanmaraş’ın dondurması çoğu kişi tarafından sevilen önemli lezzetler içinde yer alıyor. Eğlenceli sunumuyla, güzel lezzetiyle ve sert kıvamıyla çok seviliyor.

Salepçi Osman Ağa’nın bulduğu Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliği, keçi sütünden yapılmasıdır. Şekeri, salebi ve sütü birbirleriyle karıştırarak kara gömmüştür. Diğer gün karışıma baktığında kıvam aldığını görmüş ve o günden bu güne de Maraş dondurması efsaneleşmiştir. Kahramanmaraş mutfağı denildiğinde diğer akla gelen lezzetse, tarhana olduğunu söyleyebiliriz.

Her yörede tarhana yapılışı farklı olduğunu belirtebiliriz. Kahramanmaraş’ın tarhanasıysa, cips şeklinde tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş’la acılı, etli yemeklerinde özdeşleştiğini söyleyebiliriz. Kelle paça çorbası, ekşili çorba, mumbar dolması ve eli böğründe kebabı da Kahramanmaraş’ın ünlü lezzetleri içinde yer alıyor.

Kahramanmaraş Ulaşımı

Akdeniz Bölgemiz ’in doğusunda konumlanan Kahramanmaraş; İstanbul’a 1050 km, Ankara’dansa ortalama 580 km mesafede yer alıyor. İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin birbirleriyle çok yakın oldukları kısımda Kahramanmaraş yer alıyor. Kahramanmaraş şehir içi ulaşımı;  belediye otobüsleriyle, özel araçlarla, dolmuşlarla ve taksilerle gerçekleşiyor.

Kahramanmaraş’ta Yapılacak Aktiviteler

  • Kahramanmaraş Tarihi Ticaret Alanı’nı, Kapalı Çarşısını ve Taş Han’ı görmeden ve buralardan alışveriş yapmadan asla kenti terk etmeyiniz.
  • Döngel Mağaralarıyla ve şelalelerine gidip oralarda serinlemeden Kahramanmaraş’tan ayrılmayınız.
  • Kahramanmaraş’ın şifalı kaplıca sularından mutlaka içmenizi öneriyoruz.
  • Menzelet Baraj Gölü’ne giderek orada tekne turlarına katılıp, su sporları da yapabilirsiniz.
  • Ali Kayası’na çıkabilirsiniz.
  • Geleneksel Maraş Konakları’yla kalesini görmeden de şehri kesinlikle terk etmeyiniz.
  • Mahmut Arif Paşa Konağı’na, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’ne, Dondurma Müzesi’ne, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ne ve Tematik Mutfak Müzesi’ne de uğramanızı tavsiye ediyoruz.
  • Yeşilgöz Obluğu’na ait harika manzarayı da mutlaka izleyiniz.
  • Yavşan Yaylasına gidip piknik yapabilirsiniz veya Başkonuş Yaylası’nda kampta yapabilirsiniz.
  • Yedikuyular Kayak Merkezi’nde kış ve yaz demeden bol bol aktivite yapabilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta Alışveriş

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Kahramanmaraş;  coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlenmiştir. Özellikle tarihi ticaret alanı olarak Kahramanmaraş, farklı farklı hatıralıkların sunulduğu atölyelerle popülerlik kazanmıştır. Aynı zamanda Kahramanmaraş Bakırcılar Çarşısı’nı da mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Ünlü Kahramanmaraş Bakırcılar Çarşısı’ndan; cezve, şekerlik, çaydanlık ve sahan tarzında günlük kullanıma uygun hatıralıklardan satın almanız mümkündür.

Günümüze uyarlanan yani modern şekilde tasarlanan Osmanlı çarıklarından da alabilirsiniz. Maraş işi sim sırma da Kahramanmaraş’la ünlenen bir üründür. Kumaş üzerine ilmekli şekilde işlenmiş olan motifler, kültürümüzün önemli parçası olarak karşımıza çıkıyor. Kahramanmaraş’tan dönerken sevdiklerinize ya da kendinize şehrin ünlü tarhanasından, biberin, Kervansaray kahvesinden almanızı tavsiye ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta Festivaller

Bir şehri yakından tanımak adına orada düzenlenen festivaller çok önem arz ediyor. Aynı şekilde Kahramanmaraş’ta düzenlenen pek çok festivalde de kentle ilgili önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Onlardan ilki de tabi ki Kahramanmaraş’ın simgesi olan dondurmayla yapılan festivallerdir. Eylülün sonun da yapılan Dondurma Festivalinde; konserler, dans gösterileri, spor müsabakaları, dondurma dağıtımları, sempozyumlar ve yemek yarışmaları düzenleniyor.

12 Şubat Kahramanmaraş’ın Düşmanın İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili düzenlenen festival, her sene şehirde bayram havası şeklinde geçiyor. Kahramanmaraş Ultra Maratonu Festivali: Yüksek seviye zorluktan oluşan hem yorucu hem de zorlayıcı özelliği olan maraton olarak karşımıza çıkıyor.

Kahramanmaraş gezilecek yerler kapsamında ki Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalinin amacını şöyle açıklayabiliriz: Geleneksel Türk oyunları yaşatılması adına düzenleniyor. Temmuzun ilk günlerinde bu festival gerçekleşiyor.

[alert-note]Kahramanmaraş Gezilecek Yerler başlıklı yazımız ilginizi çektiyse Gaziantep Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı da okuyarak bir diğer bölgeye yakın konumda bulunan şehrimizi detaylı olarak keşfedebilirsiniz. Ayrıca bizi İnstagram üzerinden @yaz_tatilii adresinden takip edebileceğinizi unutmayınız.[/alert-note]

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir