Beysehir Gölü Milli Parkı
  1. Anasayfa
  2. Konya

Beysehir Gölü Milli Parkı

0

Beyşehir gölünün tam adı aslında Beyşehir Gölü Milli Parkı olarak geçmektedir. Ve bu park 1933 yılında devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Yeri Konya’dadır ve içerisinde de Beyşehir gölü vardır. Beyşehir gölü Türkiye’nin 2. Büyük gölüdür. Yine aynı bölgede bulunan Akşehir gölü ile Beyşehir gölü mutlaka gezilecekler listesinde yer almalıdır.

Etrafında başlıca Toros dağları gibi bir çok dağın yer aldığı tektonik bir çökelti de yer alan Beyşehir gölü 45 kilometre uzunluğundadır. 650 kilometrelik bir alanda yer alan göl Beyşehir milli parkının içerisinde irili ufaklı 33 tane ada yer alıyor.

Yani buda demek oluyor ki buraya gelince sadece gölü gezip gitmek yok. Gezilecek keşfedilecek bir sürü ada var belki Robinson Cruose orada sizi bekliyor ya da adadan Cuma çıkabilir ama yerlisinden.

Beysehir Gölü Milli Parkı

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Şaka bir yana gelip milli parkı, milli park içerisindeki adaları ve Beyşehir gölünü gezebileceğiniz bu harika rotasyon size maliyetli de değil. Çünkü isterseniz otele ekstra ücret ödemek yerine tatiliniz boyunca tam da doğanın kalbinde gerçekten nabzı hissedebilir yani gölün kenarına çadır kurabilirsiniz.

Ayrıca son zamanlarda oldukça moda olan selfie meraklısı olanlardansanız size bir müjdemiz daha var ki fotoğraf çekilecek harika kareler yakalamanız mümkün.

Çünkü muhteşem bir doğa harikası ve kafanızı her döndürdüğünüz yerde nilüferlerin üzerinde kurbağalar, yada gölde süzülen ördekler vs. bulabilmeniz mümkün.

Gölde süzülen ördekler demişken göl, içerisinde de oldukça geniş bir balık çeşitliliği barındırıyor. Sazan balığı, sudak balığı, kadife balığı ve daha birçok balık yelpazesini Beyşehir gölünde bulmak mümkün.

Beyşehir Gölü’ne Nasıl Gidilir

Turkuaz rengi ile ressamların kartelasındaki boyaları kıskandıran Beyşehir gölünü biz bu kadar anlatınca gitmeye karar verdiyseniz Beyşehir gölüne nasıl gidilir birazda bu konu hakkında sizleri bilgilendirelim.

Beysehir Gölü Milli Parkı 2

Beyşehir gölü Konya’ya 90 kilometre uzaklıktadır. İsterseniz Konya’dan otobüs ile isterseniz de uzak bir yerden gelecek misafirler için en yakın hava limanı olan Konya Havalimanı’na gelip oradan da ister otobüs isterseniz de araç kiralayıp göle geçebilirsiniz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğimiz bir konu da Beyşehir gölü yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Yani siz daha kendi memleketinizde ki güzelim gölümüzü görmediyseniz diye kulağınıza küpe olsun dedik. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir