Antalya Oymapınar Gölü
  1. Anasayfa
  2. Antalya

Antalya Oymapınar Gölü

0

Antalya Oymapınar Gölü ülkemizde yer alan turizm açısından tanıtım yüzü olmuş ender güzellikteki yerlerden sadece bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Turizm; bir ülkenin ekonomisini etkileyen, gelişmişliğini gösteren en önemli araçtır. Türkiye’ de turizme ziyadesiyle önem vererek yerli- yabancı turistlere karşı ılımlı yaklaşmakta ve günümüz şartları itibariyle olanaklar sunmaktadır. Ülkemiz; çok önemli bir coğrafi özelliğe sahiptir, konumu gereği bütün dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı bir ülke statüsündedir. Hal böyle olunca başta turizm olmak üzere hizmet sektöründe faal olarak görev alan tüm kategoriler etkin ve verimli işlere imza atmaktadır.

Turizmin gelişmesi ve canlılığını kaybetmemesi adına bütün imkanları seferber eden girişimci ve firmalar sadece yaz turizmi için değil kış turizmi için de başarılı alternatifler hazırlamaktadır. Hâlihazırda birçok ilimiz yaz-kış turizmi için kesintisiz hizmet sunmakta ve gerek yerli turistleri gerekse yabancı turistleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Özellikle Antalya, kıyı kesimleri arasında yer alan ve turizmle özdeşleşmiş şehirlerimizin başını çekmektedir.

Antalya Oymapınar Gölü

Dünyanın dört bir yanından insanlara “Türkiye’de hangi şehirlere aşinasınız” gibi bir soru yönetildiğinde hiç şüphe yok ki verecekleri ilk üç cevaptan biri Antalya’dır. İşte bu denli bir üne sahip olan şehrinde şanına yakışır derecede ihtişamlı olması gerekmektedir. Birçok yerli ve yabancı girişimci Antalya turizmini ayakta tutarak geliştirmek gayesiyle çalışmalarına ağırlık vermiş ve yapmış olduğu girişimlerde de bunu göstermişlerdir. Antalya’yı tanıtan birçok film ve reklamda göze çarpan ve insanların ilgisine mazhar olan ender yerlerin başında Oymapınar Gölü gelmektedir.

Antalya Oymapınar Gölü 4

Oymapınar Gölü, gezip görülmesi gereken, insan elinin/makinenin değmediği doğal bir oluşumdur. İnsanı şair eden görselliğiyle Antalya’ya olumlu imaj katan Oymapınar Gölü, tarihi ve turistik olarak köklü bir değişimi sembolize etmektedir. Özellikle yaz aylarında düzenlenen turlar kapsamında birçok tatilcinin uğrak yeri olan Oymapınar Gölü’ne gelen insanlar piknik ve mesire alanlarında gönül rahatlığıyla eğlenebilir, hem eşsiz lezzetlerin hem de Oymapınar Gölü’nün ahengi eşliğinde sohbet etme imkânı bulurlar.

Antalya Oymapınar Gölü

Oymapınar Gölü’ne gelindiği andan itibaren deklanşör seslerinin hiçbir şekilde susmayacağı garantidir. Şüphesiz ki ülkemize kazandırılmış en nadide eserlerden biri olan göl çokça rağbet görmektedir. Antalya Oymapınar Gölü yakınlarında yer alan işletmeler sayesinde insanlar kesintisiz hizmet alabilir ve eksiklerini giderebilirler. Şehir merkezinden kalan otobüslerle yaklaşık 30 dakika içerisinde ulaşımın sağlandığı Oymapınar Gölü’ne giriş ücreti de herkesin kesesine uygun olarak düzenlenmiştir. Özellikle Antalyalıların güneşin tadını çıkarmak ve eğlenmek için sık sık uğradıkları muazzam güzellikte bir yerdir.

Antalya Oymapınar Gölü 5

Antalya; denizi, kumu ve güneşiyle yaz turizminin en canlı hissedildiği yerler arasındadır. Ancak, teknolojinin gelişmesi ve standartların artmasıyla birlikte kış turizmi içinde oldukça önemli yatırımlar yapmıştır. Turistlerin hem dinlenmesi hem de karın tadını çıkarması açısından çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya esnafı ve yetkililer; oteller ve pansiyonlar başta olmak üzere konaklamaya dair tüm sıkıntıları gidermekte, “beş yıldızlı” bir hizmet anlayışıyla görev almaktadır. Tatil yapmayı düşünen ve herhangi bir il seçme konusunda kararsız kalanlar için “turizm” konusunda profesyonelleşmiş bir ili tavsiye etmek yanlış olmaz sanırım.

Antalya Oymapınar Gölü 6

Sadece tatil yerleri ile değil aynı zamanda “mutfağıyla” da ünlü olan Antalya; insanın içinde “her şeyi bırakıp, Antalya’ya yerleşme” hissi uyandıran bir yemek kültürüne sahiptir. Bu yüzden de Oymapınar Gölü’nü görme gayesiyle memleketlerinden kalkıp gelen insanlar Antalya’nın eşsiz konforunda konaklayabilir, Oymapınar’ı görebilir ve unutulmaz anlara tanıklık yapabilir. Oymapınar Gölü, Antalya da yer alan binlerce güzellikten sadece biridir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
antalya-gece-hayati

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir