Düden Şelalesi
  1. Anasayfa
  2. Antalya

Düden Şelalesi

0

Düden Şelalesi – Türkiye şelaleler bakımından oldukça zengindir. Özellikle Antalya şelale bakımından birçok seçeneğe sahiptir. Bunlardan bir tanesi de Düden Şelalesidir. Her göreni büyüleyen bir yapısı olan bu doğal harika ile gelme amacınız ne olursa olsun ziyaret edilmesi gerekenler listesindedir.

Antalya’nın merkezine 10 kilometre yakınlıkta olup, kolay bir ulaşıma sahiptir. Bu sebeple Antalya’ya gerek turizm, gerekse iş için gelenler her dönem ziyaret etmektedir. Yoğun bir aktiviteye sahip olması sebebiyle yakınlarında,

  1. Kafeler,
  2. Restoranlar,
  3. Hediyelik eşya dükkânları,

Yer almaktadır. Buradan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı giderebilir, isterseniz bir hatıra olması için hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Düden Şelalesi
Düden Şelalesi

Düden Şelalesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Düden Şelalesi hakkında bilinmeyen ancak merak edilen çok sayıda soru vardır. Bunlardan bir tanesi de Düden Şelalesi’nin çıktığı yer olmaktadır.Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan bu doğal harika, yeryüzüne Düdenbaşı mevkiinden çıkmaktadır.

Düden Çayı boyunca gitmekte olup, iki kola ayrılmaktadır. Bunların her ikisi de Akdeniz’e dökülmekte olup, Yukarı Düden Şelalesi Varsak’a 1 kilometre uzaklıktadır. Aşağı Düden Şelalesi ise Lara şehir merkezine 8 kilometredir.

Düden Şelalelerinin Turizme Katkısı Nedir?

Her doğal güzellik, doğal olarak insanların ilgisini çekmektedir. Ancak bunlardan bazıları turizm özellikleri de taşımaktadır. Düden Şelalesi Antalya da bu kapsamdadır. Zira yılın farklı dönemlerinde, milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir. Buna sadece ülkemizin vatandaşları değil, yabancı turistler de dâhildir.

Bölgenin doğal yapısı, birçok kişi için güzel bir piknik imkânı sunduğu için, Antalyalılar da özellikle havanın güzel olduğu zamanlar buraya gelmektedir. Dolayısıyla öncelikle şehir içi ulaşımına katkısı bulunur.

Burada bulunan restoranlar ve hediyelik işletmeler oldukça özgün ürünlere ve Akdeniz mutfağından eşsiz lezzetlere sahiptir. Buraya gelen insanlar tarafından tercih edildiği için, burada da bir katkı sunmaktadır.

Antalya Kurşunlu Şelalesi başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Düden Şelalesi
Düden Şelalesi

Düden Şelalesine Ne Zaman Gidilir?

Düden Şelalesi yeşil ile mavinin birleştiği büyüleyici bir yapıya sahiptir. Antalya bilindiği üzere sıcak bir bölgede olduğu için, turizm sezonu 9 ay sürmektedir. Bu bakımdan Düden Şelalesi Antalya her mevsimde ziyaret edilebilecek yapıdadır.

Eğer sonbahar ve kış dönemlerinde giderseniz, ağaçların döktükleri yaprakları ve şelaleyi izleyebilirsiniz. Yaz aylarında gelmeyi tercih ederseniz, yeşilin tüm tonlarını görebilirsiniz. Dolayısıyla şehre turizm amaçlı gelmemiş de olsanız, mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilecek yapıdadır.

Düden Şelalesinde Yüzülebilir Mi?

Antalya denilince insanların aklına ilk olarak deniz ve yüzmek gelmektedir. Düden Şelalesinin sunduğu büyüleyici yapı birçok kişide içine girme isteğini de doğal olarak uyandırmaktadır. Zira Düden Şelalesi yüzülür mü? Sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Ancak burada yüzmek yasak olabileceği için, yetkililere bu konu hakkında danışmanız gerekir. Böylece daha doğru bilgiler de alabilirsiniz.

Ancak genel olarak şelalenin döküldüğü yerde yüzmek büyük bir risk oluşturmaktadır. Derin oldukları ve yukarıdan su döküldüğü için tehlikeli yapıları olabilmektedir. Yüzmede profesyonel bile olsanız, denememeniz tavsiye edilir.

Düden Şelalesi
Düden Şelalesi

Düden Şelalesi Hangi Günler Açıktır?

Eğer Düden Şelalesine gitmek istiyorsanız hangi günlerde ve hangi saatlerde açık olduğunu bilmeniz gerekir. Aksi durumda gittiğiniz zaman kapalıysa, giriş de doğal olarak yapamazsınız. Burada öncelikle girişlerin, haftanın her günü yapılabileceği bilinmelidir.

Dolayısıyla hafta sonları bile ziyaret etmeniz mümkündür. Ancak açılış ve kapanış saatleri mevcut olup, yaz ve kış dönemlerinde farklılık arz edebilmektedir. Yaz döneminde ziyaret saatleri sabah 08:00 ile 19:00 arasında olup, kış döneminde ise sabah 08:00 ile 18:00 arasındadır.

Bu sebeple şehre indiğinizde saate bakarsanız, daha verimli bir ziyaret yapabilirsiniz. Zira kapanmasına az bir zaman kalmışsa, gitseniz bile istediğiniz gibi vakit geçiremezsiniz.

Düden Şelalesinde Müzekart Geçerli Midir?

Müzelere girmek için kullanılan Müzekart 60 Türk Lirası olup, ülkemizde bulunan birçok müze ve tarihi mekânda geçerlidir. Türkiye’nin dört bir yanında kullanılabilmekte olduğu için, Düden Şelalesi Antalya ziyareti yapmak isteyenler bu kartın gerekli olup olmadığını ya da varsa kullanma durumunu merak etmektedir.

Ancak müzekart burada geçersizdir. Bu nedenle alsanız da kullanılmaz. Eğer kartınız varsa benzer şekilde yararlanamazsınız.

Düden Şelalesi
Düden Şelalesi

Antalya Düden Şelalesine Nasıl Gidilir?

Eğer Antalya’ya gelmişseniz, ilk bilmeniz gereken konu Düden Şelalesi’ne nasıl gidilir sorusudur. Şelale Antalya’nın Muratpaşa mevkiinde olup kişisel araçlar, taksiler ya da toplu taşımalarla gidilebilmektedir. 78 numaralı otobüsleri kullanarak doğrudan gidebilir ya da aktarmalı biçimde 54 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Antalya Düden Şelalesi Ücretli Mi?

Eğer Düden Şelalesine gelecekseniz, belirli bir ücretin de olduğunu bilmeniz gerekir. Eğer kişisel araçla gelecekseniz, park için ücret ödenmektedir. Giriş her yıl farklılaşmakla beraber, son olarak 5 Türk Lirası gibi cüzi bir miktardır.

Antalya Düden Şelalesi Hangi Mevsimlerde Gidilebilir?

Antalya’da yer alan bu doğal güzelliği tam mevsiminde görmek istiyorsanız, yılın her döneminde gidebilirsiniz. Her mevsim kendine özel bir güzelliği olup, sizi büyüleyen yapıya sahiptir. Eğer fotoğraf makinenizi de alırsanız, unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Düden Şelalesi Konumu

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir