Bektaş Yaylası
  1. Anasayfa
  2. Giresun

Bektaş Yaylası

0

Doğu Karadeniz’in en fazla nüfus barındıran yaylası olarak bilinen Bektaş yaylası, Giresun il merkezine yaklaşık 56 km uzaklıkta ve 2100 metre yüksekliktedir. Doğa yürüyüşleri için özel parkurların bulunduğu yayla bölgesinde uzun senelerden beri yol, su, elektrik gibi altyapı hizmetleri mevcut bulunmaktadır. Resmi olarak Dereli ilçesine bağlı olan yayla, Bulancak ilçesi halkı tarafından da kullanılmaktadır. Soğuk havası ve sularıyla bilinen yayla, olağanüstü doğal güzelliklere sahip manzaraları ile her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği bir bölgedir.

Bektaş Yaylası 4

Yazın oldukça kalabalık olan yaylada Nisan ayının sona ermesi ile birlikte başlayan hareketlenme kış aylarına kadar devam eder. Kış aylarında karla kaplı olan Bektaş yaylasının Kurttepe mevkii, kayak yapmaya uygun doğal alanlarıyla ilgi görmeye başlamıştır. Yağışlı dönemlerde kesif bir sis bulutuyla kaplanan yaylada, açık havalarda vadilere çöken bulutları izlemek inanılmaz bir seyir zevki sunmaktadır.

Bektaş Yaylasına Ulaşım

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı bulunan Bektaş yaylası, ilçe merkezine 24 km uzaklıkta yer almaktadır. Bölgeye yurt dışından veya Türkiye’nin diğer şehirlerinden hava yolu ile gelmek isteyen ziyaretçiler, Öncelikle Ordu-Giresun havaalanından kiralık araç veya havayolu servisleriyle Giresun iline, oradan da Dereli ilçesine ulaşmak zorundadır. Giresun merkez-Kayadibi- Erimez yolu istikametinde devam ederek Yavuzkemal beldesine, oradan da Bektaş yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir.

Yaklaşık olarak 56 km mesafeyi kapsayan bu yolun Yavuzkemal beldesine kadar olan bölümü asfalt olup, kalan yollar toprak yol şeklindedir. Bunun dışında Batlama deresi bölgesinden Çaldağ ve İnişdibi beldeleri istikametini kullanarak 60 km süren bir yolculukla yaylaya ulaşım mümkündür. Bektaş yaylasına yaz kış yapılan dolmuş seferleri de ulaşımda sürekli ve kolay bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Bektaş Yaylası 5

Bektaş Yaylası Hakkındaki Bilgiler

Bakanlar kurulunda alınan karar gereği 1990 yılında yayla ilan edilen Bektaş yaylası, Kulakkaya yaylası, Kurttepe mevkii, Alçakbel piknik alanı ve Melikli obası bölgelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir yayla alanıdır. Bektaş ismi, Hacı Bektaşi Velinin adını yaşatmak maksadıyla Türkmen Çepniler tarafından konulmuştur. Giresun bölgesinde yaylacılık geleneğinin başlamasına sebep olan Türkmen obaları olup, bölge Osmanlı döneminden beri sürekli olarak kullanılan mesire ve yerleşim alanı olarak bilinmektedir.

Günümüzde oldukça kalabalık bir yerleşime sahip olan Bektaş yaylasında yaz aylarında kurulan pazarlar bölgeye büyük bir hareketlilik getirmektedir. Ayrıca yemyeşil doğanın kucağında kurulmuş bulunan kır kahveleri büyük bir keyif vermektedir. 1992 yılından itibaren geleneksel olarak Bektaş yayla festivali yapılmakta ve festivalde yer alan Yayla ağalığı yarışmaları, büyük ilgi görmektedir. Festivalde ayrıca halk oyunları ve müzikli eğlencelerle yayla turizmine ilgi çekmek amaçlanmaktadır.

Bektaş Yaylası 6

Bektaş Yaylası Konaklama

Mükemmel doğa manzaralarının ortasında bir konuma sahip olan Bektaş yaylası, geniş çayırlık alanları ve kır çiçeklerinin arasında mükemmel tatil zamanları vadetmektedir. Bölgeye gelen ziyaretçilerin konaklaması amacıyla kurulan 80 yataklı otel 2 yıldız konforuna sahiptir. Havaalanından 55 km uzaklıkta yer alan otel mükemmel bir doğa manzarasına sahip olup yöresel yemekler, kuzu ve dana ızgara tandırda oldukça iddialı bir mekân. Bunun yanı sıra bölgeye yakın olan otel ve motellerde konaklama yapılarak bölgeye günü birlik ziyaretler yapmak veya kamp çadırı kurarak konaklamak mümkündür.

Bektaş yaylasına günü birlik yapılacak ziyaretler için 30-40 mesafelerde bungalov ve dağ evi tipinde konaklama imkânları da, yayla turizmi için bölgeye giden ziyaretçilerin konaklama alternatifleri arasında yer almaktadır. Normal otel veya pansiyonlarda konaklama bedeli kişi başına 70-80 TL olurken 2 yıldızlı otelde fiyatlar kişi başı 125-150 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
samsun-tekkekoy-magaralari

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir