Patara Plajı
  1. Anasayfa
  2. Antalya

Patara Plajı

0

Yaz tatilinizi nerede geçirebileceğinizi düşünüyorsanız, Patara Plajı tarihi ve doğayı birleştiren yapısıyla muhteşem bir fırsat sunar. Patara Plajı nerede diye bakılacak olduğunda, Antalya’nın turistik bir ilçesi olan Kaş’a bağlı olduğu görülür.

Buraya 43 kilometre uzaklıktadır. Ancak burada oteller olduğu için, nerede kalacağınıza dair endişelenmeniz gerekmez. Ancak gerek Kaş, gerekse Antalya içerisinde olan tüm ihtiyaçlarınızı önceden karşılarsanız, sorun yaşama durumunuzu sıfıra indirebilirsiniz.

Yeşil ile mavinin birleştiği muazzam bir yer olan Patara Plajı, denize sıfır ormanlara sahiptir. Güzelliği sadece insanların değil, Caretta Caretta kaplumbağalarının da sürekli ilgisini çeker. Kendileri buraya yumurtladığı için, sabah 8 ile akşam 8 arasında plaj kapalıdır.

Ancak bu saatler arasında denizden istediğiniz gibi yararlanabilir, temiz ve berrak suyla tatilinizi muhteşem bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Patara Plajı
Patara Plajı

Antalya Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir!

Antalya Patara Nasıl Bir Yer?

Patara gün geçtikçe birçok kişinin daha fazla adını duyduğu bir yerdir. Bu nedenle Antalya Patara nasıl bir yer? Sorusu insanların aklına da yavaş yavaş gelmektedir. Burasının yakınlarında aynı adla anılan bir antik kent vardır. Bunun da etkisiyle bölge doğal sit alanıdır. Temiz ve büyüleyici yapısıyla her yıl birçok turisti kendisine çeker.

Eğer buraya gitmek istiyorsanız, denizinin dalgalı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu sebeple yüzme bilmiyorsanız sizin için ya da varsa küçük çocuklarınız adına bir tehlike olabilir. Dolayısıyla fazla açılmadan denizin tadını çıkarmanız, çocuklarınıza da her an dikkat etmeniz şarttır.

Patara Plajına ne zaman gidilir
Patara Plajına ne zaman gidilir

Rüzgârlı bir yapısı olan Patara Plajı, bunun da etkisiyle rüzgâr sörfü yapmak isteyen kişilerin her yıl tercih noktasıdır. Sizin de bu spora ilginiz varsa, mükemmel bir destinasyondur.

Patara Plajına Ne Zaman Gidilir?

Eğer Patara Plajı’nda tatil yapmaya karar vermişseniz, ne zaman gideceğinizi de bilmeniz gerekir. Eğer Patara Plajına ne zaman gidilir? Konusuna gerekli önemi vermezseniz, tatiliniz istediğiniz gibi gitmeyebilir. Zira bölge rüzgârlı olduğu için kış şartları bu ve dalgalı denizle birleştiğinde olumsuz sonuçlara sebep olabilir.

Bu nedenle Patara Plajına gitmek için en güzel dönem yazdır. Antalya için turizm sezonu Mayıs ayından, Ekime kadar devam eder. Bu sebeple Patara’ya da bu dönemde gidebilirsiniz. Denize girme saatleri belirli saatlerde olup, buna uyum sağlamanız şarttır. Bu saatler sabah 8 ile akşam 8 arasındadır.

Patara Plajı nerede
Patara Plajı nerede

Patara Plajı Hangi Şehirde?

Patara plajına gitmeye karar vermişseniz ve Patara Plajı hangi şehirde? Sorusuna cevap arıyorsanız, Antalya içerisinde yer almaktadır. Antalya il merkezine yaklaşık 224 kilometredir. Kaş ilçesine bağlı olup, buraya da yaklaşık 43 kilometredir. Buraya gelirken Gelemiş, Yeşilköy gibi yerlerden geçilmektedir.

Patara Plajı Ücretli Mi?

Tatil yapmaya karar veren kişiler en çok plajların ücret durumlarını incelemektedir. Patara Plajı ücretli mi? Sorusu da bu bakımdan büyük bir önem taşımaktadır.

Giriş ücrete tabi olup bir kişi için 7,5 Türk Lirası fiyata sahiptir. Eğer şemsiye, şezlong almak isterseniz 10 Türk Lirası daha ödemeniz gerekir. İçerisinde duş ve tuvalet mevcut olup bunları kullanmak ücrete tabi değildir.

Bu nedenle plaja gelirken, yanınızda yeterli miktarda nakit para bulundurmanız önerilir. Bu durum ATM aramaya başlamamak için büyük önem taşır.

Şehri Antalya, Yaz Tatilinin Başkenti başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir!

Patara Antik Kentine Yakın Mı?

Tahmin edilebileceği üzere bu plaj, adını Patara antik kentinden almaktadır. Plaj size yeşillikler ile dolu bir ormanın, masmavi denizle buluşmasından doğan büyüleyici görünümü sunar. Farklı renk tonları ile huzuru bulabilir, tatilinizi mükemmel şekilde geçirebilirsiniz.

Eğer Eskiçağ tarihine ilginiz varsa ve bu kent özellikle ilginizi çekiyorsa, sadece 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Buradaki kazı çalışmaları, 1988 yılından bu yana sürdürülmektedir. Likya’nın en eski ve önemli şehirlerinden biri olup, tarihi metinlerde M.Ö. 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Hitit çivi yazılı metinlerine göre adı Patarşeklindedir. M.Ö. 3. yüzyıla gelindiğinde Ptolemaios egemenliğine girmiş olan bölge, ardından da Seleukos hâkimiyetine girmiştir.

Helenistik dönemde meclis, tiyatro ve daha birçok bina inşa edilmiş olup, Roma döneminde de merkezi yapısını korumuştur. Burada bir Roma Zafer Tak’ı  da mevcuttur. Kısacası Patara Plajına tatile gelirseniz, Patara Antik Kenti ile tarih içerisinde büyüleyici bir yolculuk yapabilirsiniz.

Antik kente ek olarak denizin derinlikleri ile ilginiz varsa, burada danış faaliyetleri de vardır. Eğer bunlara katılırsanız, büyüleyici bir manzarayla karşılaşabilir, aradan yıllar geçse bile hafızalarınızdan çıkartmayabilirsiniz. Buna ek olarak paraşütle atlama gibi aktiviteler de mevcuttur.

Antalya Patara nasıl bir yer
Antalya Patara nasıl bir yer

Antalya Patara Nasıl Gidilir

Eğer kararınızı vermişseniz ancak Antalya Patara nasıl gidilir bilmiyorsanız Antalya üzerinden çıkan ve sırasıyla,

  1. Kemer,
  2. Ulupınar,
  3. Finike,
  4. Kaş,

Bölgelerinden geçen karayolu size Patara Plajına gelmenizi sağlar. Antalya içerisinden çıkıp, Fethiye’ye doğru giderken karşınıza gelecek olan Kalkan’ı aşmanız ardından, Patara Sapağı yaklaşık 11 kilometre sonrasında karşınıza çıkar. Buraya girdikten sonra asfalt dökülmüş olan yolu izleyerek, varmanız mümkündür.

Bu yol esnasında göreceğiniz üzere kalabileceğiniz birçok konaklama yeri de mevcuttur. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Buraya yakın havaalanı Dalaman’dadır ve kolay bir ulaşım imkânınız böylece mevcuttur. Buraya indiğinizde bir araç kiralayıp, kısa süre içerisinde plaja gelebilirsiniz. Eğer navigasyon uygulamasından da yardım alırsanız, çok kısa sürede buraya varabilirsiniz.

Patara Plajı konumu

Patara Kum Tepeleri Nedir?

Patara dendiğine birçok kişinin aklına ilk olarak Patara plajı çöl manzarası gelir. Zira sunduğu manzara, masallardan çıkmış bir izlenim uyandırır. Bölge sadece antik kendi, ormanları ve denizi ile değil, eşsiz kum tepeleri ile de ünlüdür.
Burada birçok fotoğraf çekebilir, sevdikleriniz ile beraber ölümsüz anlar yakalayabilirsiniz. Kumsalın orta bölümünde yoğunluk kazanmaksa olan bu yapılar, plajı daha büyüleyici bir hale getirmektedir.  Gün batımı ve gün doğumu zamanlarında sunduğu görsel ziyafet daha fazladır.

Patara’da Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

Patara içerisinde sadece yüzme yapılmaz. Bölge rüzgârlı olduğu için, rüzgâr sörfü aktivitelerine katılmanız da mümkündür. Eğer sakinlik yerine macera ve aksiyon arıyorsanız, Patara Plajı bu bakımdan size güzel bir fırsat sunar.
Ancak daha klasik ancak zevkli aktiviteler arıyorsanız, at safari turları olduğunu da bilmeniz gerekir. Bu turlar sayesinde coğrafyayı yakından tanıyabilir, at sürmenin nasıl bir zevk olduğunu keşfedebilirsiniz. 

Patara’da Neler Yenilebilir?

Her ne kadar Patara’ya gelindiğinde insanlar merkezden uzak olduğu için yeme-içme seçeneklerinin kısıtlı olduğunu sansa da, aslında bölge size çok sayıda imkân sunar. Burada Gelemiş adında bir köy olup, burada çok sayıda cafe ve restoran türünde işletme vardır.
Bu nedenle yöresel tatları deneyebilir, böylece tatilinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Burada tadabileceğiniz çok sayıda lezzet olmakla beraber, mutlaka denemeniz gereken kuşbaşılı pidedir. Zira yörede bulunan etlerden hazırlanarak, sizlere ikram edilmektedir.

Patara Ücretli Midir?

Patara tarihi ve coğrafyasıyla insanı büyüleyen bir mekândır. Eğer gelmeye karar vermişseniz, Patara Plajı giriş ücreti olduğunu bilmeniz gerekir. Bu fiyat 7,5 Türk Lirasıdır. Buna şemsiye ve şezlong dâhil değildir. Zira almak istiyorsanız, 10 Türk Lirası daha ödemeniz gerekir. Ancak tuvalet ve duş ücretsizdir.
Eğer bölgede bulunan tatları denemek isterseniz, bu da bir fiyata sahiptir. Bu nedenlerle tatilinizi ATM arayarak geçirmek istemiyorsanız, mutlaka yanınızda nakit para bulunmalıdır.

Kaynak: Wikipedia

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir